Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети петицом наставили сезону

Кадети Црвене звезде су победом отворили пролећни део сезоне, пошто су савладали екипу Земуна резултатом 5:0, у оквиру 18. кола лиге. Мрежу ривала начео је Алексеј Вукичевић, два поготка дело су Матеје Бубња, а у стрелце су се уписали још Матеја Радоњић и Јован Мијатовић за сигурну победу ученика Слађана Николића.

Земун – Црвена звезда 0:5 (0:3)

Стадион: „СЦ ФСБ Ада Циганлија“.

Судија: Душан Вићентијевић.

Стрелци: Вукићевић у 6, Бубањ у 25. и 65, Радоњић у 45. и Мијатовић у 69. минуту.

Црвени картони: Бастаја (Земун), Л. Ђурић (Црвена звезда).

Земун: Митровић, Средојевић (од 65. Нешковић), Трифковић, Бастаја, Аврамовић, Недовић, Радонић (од 45 Бошковић), Трајковски (од 45. Вукајловић), Обреновић (од 80. Радовић), Живановић (од 55. Продановић), Момчиловић.

Црвена звезда: Беговић, Недељковић, Стојсављевић, Николић, Вукичевић, Л. Ђурић, С. Миладиновић (од 65. Цветковић), Мијатовић (од 70. Димитријевић), Бубањ (од 70. Каришик), Радоњић, Вукојевић (од 55. Петровић).

Наши бисери су до предности дошли већ у шестом минуту меча после уигране акције из прекида. Мијатовић је центрирао, а Ђурић са друге стативе вратио лопту у петерац где се одлично снашао Алексеј Вукичевић и рутински постигао погодак. Три минута касније, могли су наши бисери до још једног гола, али је ударац Бубња са седам метара успео да заустави Митровић. Погодио је мрежу ривала Вукичевић и у 20. минуту, и то фантастичним волеј ударцем, али је због сигнализације офсајда гол поништен. Није то обесхрабрило наше бисере, а поготово не неумољивог Недељковића који је без престанка шпартао по десном боку и био креатор другог поготка за наш тим у овом мечу. Сјајно је проиграо Матеју Бубња, а он у свом стилу, ударцем у ближи угао гола ривала мајсторски погодоио у 25. минуту.

Могао је Мијатовић у два наврата да се упише у стрелце, прво у 28. минуту, а онда и три минута касније. У првој акцији је главом гађао преко гола, а онда је и после низа дриблинга покушао да лобује Митровића, међутим чувар мреже Земуна је успео лопту да пошаље у корнер. Нови погодак уследио је у финишу првог полувремена, а главни актер је био Матеја Радоњић, који се најбоље снашао после гужве у шеснаестерцу домаћих, када га је проиграо Бубањ, а он рутински матирао Митровића.

Мало је недостајало да Миладиновић у 47. минуту погоди када је са ивице казненог простора снажно шутирао у даљи угао и прописно намучио Митровића, који је успео лопту да пошаље у корнер. Ипак, Миладиновић се нашао у улози асистента у 65. минуту када је одлично центрирао за Бубња који је главом, без већих проблема, сместио лопту у мрежу противника и показао због чега је најбољи стрелац лиге. Коначан резултат поставио је Јован Мијатовић у 69. минуту када је после неколико добрих дриблинга, прецизно погодио даљи угао Митровићевог гола.

The post Кадети петицом наставили сезону appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment