Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Црвена звезда је први финалиста плеј-офа БПШ Суперлиге за одбојкашице

Црвено-беле одбојкашице пласирале су се у финале плеј-офа након што су славиле и у другом мечу полуфиналне серије против Јединства из Старе Пазове максималним резултатом по сетовим 25:26, 25:21, 25:18.

Црвено-беле чекају противника у финалу који ће бити познат после дуела Уб – Железничар. Лајковчанке имају предност после првог меча.

На Бањици без неизвесности, рутинска победа Црвене звезде. Очекивао се већи отпор екипе из Старе Пазове, која је у досадашњем делу Суперлиге, иако веома млада, показала да је незгодан противник. Међутим, тамо где су стале у финалу Купа Србије црвено-беле су наставиле и у плеј-офу.

Од првог поена је екипа Милана Гршића била та која се питала на терену. Убитачан почетак, на сервис Исидоре Родић Звезда је повела 7:2, покушао је тајм-аутом да прекине серију Јово Цаковић, међутим, није успео, посегао је и за другим тајм-аутом при резултату 13:6. Наближе што су пришле гошће је резултат 18:13 после блока Марије Миљевић, истом мером су узвратиле Звездине Јелене, Лазић и Делић, а Дајана Бошковић донела осам сет лопти после мање од 20 минута игре. Тамара Миљевић је погрешила у нападу, Звезда повела 1:0 – 25:16.

Нешто већи отпор Јединство је пружило у другом сету. Звезда је креирала 5:2 на старту, Јединство преко Тамаре Миљевић пришло на 7:6, а Јово Цаковић и трећи тајм-аут на мечу користи после грешке Бранке Тице за 12:8. Контролисале су разлику црвено-беле, Вероника Ђокић и Бранка Тица покушале да уведу сет у неизвесну завршницу (20:18), али је Звездин тим доста добро функционисао и брзо одбио налет. Исидора Родић осваја поен за 24:20, Тамара Миљевић „узима“ једну сет лопту, Марија Миљевић греши за 2:0, 25:21.

Звезда је била потпуно боља у свим сегментима. Одлично су сервирале црвено-беле, померале сервис противника, биле организованије, доминантне у блоку и сигурније на мрежи. Да није било тајм-аута утакмица би трајала мање од сат времена. Тако је протекао и трећи сет. Звезда је пуцала из свих оружја, повела 9:4, реаговао је Цаковић новим тајм-аутом, није пореметио ритам нашег тима који је стекао 18:9. Уследио је мањи пад, што је борбено Јединство искористило да се приближи на 19:15, па је Милан Гршић узео први тајм-аут на мечу да одмори девојке. Ана Живојиновић и Исидора Родић комбинованим поенима доносе 24:17, а Јелена Лазић користи другу меч за 25.18, 3:0 и финале.

Управо је Јелена Лазић била најефикаснија са 17 поена, Дајана Бошковић је освојила 14, Јелена Делић 11, а Ана Живојиновић и Исидора Родић по 9, док је Бојана Дрча освојила 2 поена.

Уколико екипа Уба слави у другом мечу финални мечеви ће почети наредне недеље. Уколико Железничар из Уба изађе као победник, први меч финала је на програму већ у четвртак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО 3:0 (25:16, 25:21, 25:18)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 200. Судије: Александар Петровић и Владимир Цветковић. Трајање меча: 64 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Живојиновић 9, Милојевић (либеро), Дрча 2, Сајић, Милуновић, Ђорђевић, Ашоња, Лазић 17, Јањић, Делић 11, Станковић (либеро), Бошковић 14, Родић 9. Тренер: Милан Гршић.

ЈЕДИНСТВО: Милановић 1, Осмајић 1, Медвед (либеро), Коцкаревић 1, Миљевић 2, Недељковић (либеро), Јоњев, Зеленовић 4, Тица 9, Миљевић 11, Ђокић 10, Родић 1. Тренер: Јово Цаковић

The post Црвена звезда је први финалиста плеј-офа БПШ Суперлиге за одбојкашице appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment