Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Протагонисти свих Звездиних успеха – Борјан, Гобељић и Родић

Црвена звезда бележи историјске успехе из године у годину, и пружа фантастичне партије, како на националном, тако и на европском нивоу, а три првотимца која се по стажу истичу су Милан Борјан, Марко Гобељић и Милан Родић.

Голман наше екипе Милан Борјан, као и дефанзивци Марко Гобељић и Милан Родић, учествовали су у свакој од последњих пет сезона за памћење, и дали велики допринос у историјским успесима црвено-белих. Милан Борјан је стигао у Звезду 2017. године, а од тада је за наш клуб уписао укупно 217 наступа, а од тога 65 пута у оквиру неког европског такмичења. Колики је допринос дао искусни чувар мреже у успесима нашег тима говори и податак да је на 24 меча остао несавладан. Поред тога, у многим битним утакмицама канадски репрезентативац је био један од најистакнутијих, а звездашка јавност ће сигурно вечно памтити његове спектакуларне одбране против Краснодара, Ливерпула, Копенхагена, Салцбурга, али и многе друге.

Своју улогу у исписивању историје, имао је и дефанзивац Марко Гобељић, који је као и Борјан, стигао у наш клуб 2017. године. Од тада је у Звездином дресу уписао 165 одиграних утакмица, укључујући и 48 мечева на европском нивоу. Својом борбеношћу на терену, био је један од важних шрафова црвено-беле машинерије у многим битним утакмицама. Постигао је укупно девет погодака за црвено-беле, од којих један у Лиги шампиона, против ПСЖ-а, у оквиру групне фазе 2018. године. Још један дефанзивац, истакао се у свакој од последњих пет сезона Звезде у Европи, а реч је о Милану Родићу. У Црвену звезду је стигао такође 2017. године, а добрим играма, наметнуо се као стандардни леви бек наше екипе. До сада је за Звезду наступио 185 пута, а од тога 62 пута у европским мечевима црвено-белих. Заљубљеници у црвено-беле боје памте његов погодак у првом колу овосезонске групне фазе Лиге Европе, када је Звезда савладала португалску Брагу са 2:1, а управо Родић, је био један од најзаслужнијих за врло битна три бода. Колико је Родић важан и у нападачком аспекту нашег тима, потврђује и податак да је Родић био асистент код четири поготка наших играча у Европи.

Велику улогу у Звездиним успесима у последњих пет година, имао је и Ел Фарду Бен, само што у сезони 2017/18, Бен није наступио у групној фази Лиге Европе, јер је у наш клуб стигао током зимског прелазног рока. Чини се да су Борјан, Гобељић и Родић постали праве амајлије Звездиних европских авантура, а верујемо да ће тако бити и у сезонама које долазе.

The post Протагонисти свих Звездиних успеха – Борјан, Гобељић и Родић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment