Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Одбојкашице пред финале плеј-офа: Заслужујемо пехар шампиона

Одбојкашице Црвене звезде у недељу крећу у завршни поход ка шампионској титули. На Убу против истоимене екипе од 17 часова играју први меч финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије.

У редовима Црвене звезде поштују ривала, али чврсто верују у своје квалитете и одлучност да на Маракану врате и пехар шампиона државе. Милан Гршић, тренер црвено-белих дама, истиче да је његов тим ушао у леп низ победа и све бољих игара.

Са великим самопоуздањем улазимо у ово финале. Сазнали смо и име ривала. Радујемо се новом, узбудљивом сусрету са Убом. У прошлом мечу на Бањици смо претрпели пораз, али сада са много више самопуздања и комплетнији улазимо у меч и надамо се да ће овај пехар који се налази са наше леве стране бити упарен са титулом првака – био је први коментар Милана Гршића.

Звезда је клуб са великим амбицијама, а ове године су жеље и планови почели да се остварују.

Ми знамо колико је то тешко остварити. Екипе које су у регуларном делу биле на врху су испале у полуфиналу. Није лако доћи до финала. Ми смо и четвртфинале и полуфинале одиграли веома квалитетно. Похвалио бих девојке које ни после освајања Купа нису дозволиле себи опуштање, Можемо бит и презадовољни њиховим односом. Оно што је јасно је да ће Уб у финалној серији имати изузетно мотивисаног ривала протов себе – закључио је Гршић.

Ана Живојиновић истиче да је можда са стране деловало да су прва две степеника у плеј-офу лако прескочена, али подсећа да су после освајања Купа девојке биле веома емотивно празне.

На папиру смо имали лакшег противника у четвртфиналу, али сви знамо да смо пре тога изгубили од Партизана, али смо прошли глатко. У полуфиналу имали смо изузетно јаког противника, младу екипу, жељну победе, али мислим да смо ми биле борбеније и мало више смо желеле успех.

Примач сервиса Црвене звезде истиче да се још једном показало да пласман у лигашком делу није мерило јер су “лошије рангиране” екипе избориле финале. Сматра да је за Звезду најважније да гледа себе јер све је у њиховим рукама.

Ако ми изађемо спремни, са жељом, вољом да покажемо шта знамо нико нам не може парирати. Не плашим се никога, мислим да Звезда која је данас на терену не треба да има никакав страх. Без имало срама могу да кажем да ми заслужујемо тај пехар, да вредимо и да је Звезда након неколико година на правом месту и тај пехар треба ту да стоји ускоро.

Кад прича о главном адуту свог тима нема дилему.

Тимска игра која нас краси, карактер због кога не одустајемо и који се доказао у доста утакмица. Показале смо квалитет тимском игром, борбом и жељом да и кад смо губили неке сетове успевале смо да направимо преокрет и на крају их добијали. Тимска игра и карактер – закључила је Ана Живојиновић.

ТИјана Милојевић сматра да квалитет обе екипе гарантује пре свега добру одбојку, а потом и занимљив меч.

– Мислим да ће утакмица бити интересантна за гледање и надам се да ћемо раније завршити финалну серију. Даћемо свој максимум како би скратили цео процесс и за мање мечева стигли до трофеја.

Либеро Црвене звезде не мисли да је тешко добити истог ривала три пута у низу.

– Мислим да треба да се фокусирамо утакмицу по утакмицу. Не треба да размишљамо о среди, већ да се фокусирамо на недељу.

Никола Росић, генерални директор, и Милан Вујко, члан Управног одбора, су људи без којих не би било јаке и успешне Црвене звезде. Досадашњим делом сезоне Росић је задовољан, испуњен је циљ, створена јака Звезда која сигурно корача ка свом европском путу. Освојен је први трофеј у сезони.

Куп је за нас велики успех, али ту сигурно нећемо стати. Пред нама је финале плеј-офа, и имамо пуно право да се надамо трофеју и освајању титуле. То нам је био циљ од самог почетка и ја чврсто верујем у то.

Милан Вујко истиче да су за остваривање циља неопходни заједништво и одлучност да се корак по корак стигне до зацртаног циља.

Да би прешли хиљаде километара потребно је направити први корак. Ми смо са овим Купом направили први корак. Сада имамо испред себе нове изазове да освојимо лигу, а потом да кренемо у походе европске. Тимски дух је нешто што краси ову Звезду како на терену, тако и ван њега. Да би се постигли велики резултати неопходно је да обе стране имају исти циљ што смо ми показали до сада.

Црвена звезда борбу за други трофеј у сезони почиње у недељу, 27. марта. На Убу против истоименог тима од 17 сати игра први меч фнала плеј-офа. Црвено-бели су максимално мотивисани да још једном докажу квалитет и на Маракану врате и шампионски пехар.

The post Одбојкашице пред финале плеј-офа: Заслужујемо пехар шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment