Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиФудбал

Борха за МЦЗ: „Биће времена за изласке кад освојимо трофеј!“

Кристијан Борха
Кристијан Борха
Кристијан Борха

Вратио се у хладни Београд и температура му баш и није по вољи, али је свакако пун елана и једва чека да поново истрчи на траву нашег највећег стадиона.
Кристијан Борхау разговору за МЦЗ истиче како је изузетно задовољан овим припремама.

– Искрено, мислим да смо много бољи него раније. Резултати са припремних утакмица можда нису онакви какве су сви очекивали и нису најсјајнији, али то је период уигравања и мора да буде тако. Тренинзи су били одлични, поготово кондициони, јер наш нови тренер ради доста другачије од претходног и промена нам је пријала. Не смемо да мислимо ни на шта друго осим на победе и на освајање Купа, јер, да будемо реални, то је једино што ове сезоне можемо да узмемо. Она чудна утакмица коју смо на крају једва добили 5:4 нам је показала много ствари – ни при вођству од 3:0 не смемо да се опуштамо, већ морамо да наставимо са офанзивном игром, никад се не зна до каквог преокрета може доћи у фудбалу, па чак и кад је пријатељска утакмица у питању. Рано је сад за било какву причу, видеће се све кад буде почео шампионат, али ми заиста верујемо да ћемо бити много бољи, оптимистични смо и добро се слажемо.

Тренинзи и спавање су његова свакодневица.

– Нема сада места за изласке и журке. Ако изађеш увече, онда си сутрадан на тренингу уморан и ноге су ти тешке, не можеш да трчиш, а то не сме да се допусти. Славићемо победе кад их остваримо, сада морамо да се уозбиљимо и сконцентришемо на посао – то је једино што ме занима у овом тренутку.

Повезане вести

33 comments

MILAN KG феб 28, 2012 at 19:54

borha dao dva gola letoncima i proglasili ga za ekstra spica kao i evandro odigrao par dobrih utakmica i posle se izgubio promasio penal koji je mozda resio prvaka tu se vidi da li jesi ili nisi a ne protiv rada,bska,metalca,jagodine,javora…. od kad je lukic presednik nas partizan dere kako stigne alo bre!!!!!!! sad i vojvodina pa dodje radnicki i uzme nam bod i posle mi kazu lukic robi ovo ono samo dzaja je spas a ne ovi oni misle da su bogom dani da vode zvezdu slobodno me pljujte nazivajte grobarom i slicne gluposti samo neka nastave robi i lukic da nas vode u propast dozivecemo sudbinu kosarkaskog kluba.

Reply
Dejan Smederevo феб 28, 2012 at 13:01

Na zahtev onih koji nisu verovali pa i dalje ne veruju da je sadasnji generalni sekretar FK CRVENA ZVEZDA Djordje Stefanovic bio direktor vaterpolo kluba partizan kao sto sam nekoliko puta u mojim ranijim komentarima i navodio evo i dokaza jer ako koza laze rog ne laze -http://www.kurir-info.rs/sport/partizan-zvezdu-vode-sovinisti-33673.php i jos jedan dokaz-http://www.vesti.rs/Sport/Vaterpolo-Jadran-ljut-na-Partizan.html

Reply
M.V.P феб 28, 2012 at 06:57

Borha daje gool u derbiju, onda od jednom ima svi da ga „vole“…jbg takvi smo mi Srbi 😉

Reply
Djoksonidis феб 28, 2012 at 06:15

Prva stvar: 45 bodova je u igri. a glodari nam beze 10.
Druga: Borha nije tako mator, ima 23 godine!
Stvari su proste; imamo 2 glavna cilja do leta, a to su KUP
i ulazak u Ligu Evrope. Sve ispod toga je neuspeh,nista preko
toga nije nemoguce. Vec protiv Spartaka videcemo na cemu smo,
a verujem da imamo tim makar za ova 2 cilja.
ZVEZDA oOoOoO

Reply
Mladjen феб 28, 2012 at 07:55

Sve je to lepo…ali prosto nema ni lige evrope ako nisi prvak nase lige…jer mi samo preko kvalifikacija za LS mozemo ostati u evropi…ovako cemo opet da naletimo na neki Ren…

Reply
Giba феб 28, 2012 at 10:16

Mislim da ce biti gusto sa Spartakom,7 prvotimaca nam nije tu.

Reply
Giba феб 28, 2012 at 10:17

Mislim da ce biti gusto sa Spartakom,7 prvotimaca nam nije tu

Reply
ssss феб 28, 2012 at 01:49

borha burke idi si doma i ladi jajca, pusti decu da igraju fudbal

Reply
Mg феб 27, 2012 at 23:41

Priče oko toga da Kristian Martinez Borha zaista ima garantovano mesto u startnoj postavi, jer je takvu klauzulu u ugovoru prihvatio tadašnji Zvezdin sportski direktor Ivan Adžić, ja sam čuo još u toku zimskih priprema 2011. godine. Naravno, nikada niko od nas neće doći u posed tog ugovora i nećemo to moći da dokažemo „crno na belo“, ali kako vreme odmiče, ja sam sve više uveren da Borha mora da bude u prvih 11, jer u suprotnom Zvezda plaća neke novčane penale. Pogledajmo njegov učinnak i iskreno recimo da li on ima mesta u startnoj postavi? Čovek je napadač, a daje golove na svakoj petoj utakmici u proseku!

Reply
Goran феб 28, 2012 at 10:17

O svašta ću da čujem. Prvo nisam ni ja za Borhu za napadača, zašto je doveden Asamoa uopšte!? Drugo…to za ugovor što pričate je prosto neverovatno i ja u to ne verujem. NIko ne bi pristao na takav ugovor pa sam siguran da nije ni Adžić. Bolje da ostavimo to „rekla, kazala“ za žutu štampu. Evidentno je da je Borha dobar igrač, ali nije za mesto napadača. E sad, ko zna, možda i proradi na mestu napadača, videćemo. Mlad je.

Reply
Miljan феб 28, 2012 at 11:05

„Evidentno je da je Borha dobar igrač, ali nije za mesto napadača“ A za koju je poziciju? Igrao celu sezonu po krilu i nije znao da se sastavi, za napad nije, a posto je evidentno da je dobar igrac gde bi ga ti stavio? Na gol, ili umesto Evandra?

Reply
Mg феб 28, 2012 at 19:44

Borha je rođen 1. januara 1988. godine, što znači da ima pune 24 godine. Do kada će to on biti mlad igrač i do kada će to Zvezda čekati da on „proradi“?

Reply
escort феб 27, 2012 at 23:21

Deluje kao fin momak. Kao igrac…hmmm ima snagu, dobro se gradi, ali, ali…za krilo je prespor, za spic je malo smotan i opet spor. Gotivim ga jer je borac, ali to nije dovoljno. U ovom trenutku imamo bolje igrace na krilima (Lazovic, Paseko, Milunovic, Perovic) a i u spicu. Inace JESTE tacna informacija da postoji klauzula u ugovoru o njegovoj pozajmici iz Flamenga. On mora da pocne svaku utakmicu ako je zdrav. Takva je klauzula, inace mislim da bi kod Robija mnogo manje igrao. Taj ugovor je sklopio Adza 🙂

Reply
Papa Jole феб 28, 2012 at 00:41

А које ми то у шпицу имамо боље играче, доказали су се у Звезди а тренер их неставља у екипу !?
Ајде доста више тих прича о Борхи, човек је професионалац каквог осим њега немамо у Звезди.Тако сте и за Кадуа нон – стоп нешто … па сте онда појели …
Оствите више Борху на миру и престаните да му неке полушансе узимате као 100% прилике које није искористио.

Reply
Pop феб 28, 2012 at 10:27

Pa jeste, svi pričaju o nekom ugovoru, a niko neće da pokaže. Taj koji tvrdi da postoji ugovor sa takvom neverovatnom klauzulom mora to i da dokaže. Rečenica „sigurno postoji takav ugovovor“ ne pije vodu. Borha uvek ostavi srce na terenu. Što se mene tiče stvar je jasna…treba mu pronaći bolje mesto u timu.

Reply
Velja_FCRS феб 27, 2012 at 22:11

Borha je jedna velika „0“…dovoljno…

Reply
Doctor феб 27, 2012 at 21:42

Da li se secate komentara koji je postavi Miljan@ ? Zasto njegov komentar? e pa zato sto je momak objasnio neke stvari, http://www.mojacrvenazvezda.net/24328/2012/02/23/prosinecki-utakmica-za-dublju-analizu/…. niko ne ocekuje od ove mlade ekipe da osvoji odma evropu, ali zato ocekuju da mi vjerujemo u njih i u titulu… Kazete nisu vas ubjedili na proljecnom delu? Pa dobro neka nisu, ali sada idemo jos jace, da pomognemo ovim mladim momcima da ostvare cilj! I jos jednom cu da ponovim imamo zaostatak od -10 i komsije imaju prednost! Ali TITULA nije izgubljena! Ja cu to reci samo kada bude izgubljena i ako uopste i bude.. Svi na Maraknu da proslavimo rodjendan!!! DS

Reply
nikola феб 27, 2012 at 21:40

Borhi stoji u ugovoru da mora da odigra sve prvenstvene utakmice

Reply
dr феб 27, 2012 at 21:46

To je onda katastrofa! Levo nema vise mesta,a u napadu ce da smeta i da uzima minute Ozegovicu,Kasalici i Asamoi.

Reply
Uscanac феб 27, 2012 at 21:55

Stvarno? A koliko minuta? Jel doboljno 30 sekundi ili mora 1,5? Da li se radi o prvom ili drugom poluvremenu?

Reply
Goran феб 27, 2012 at 22:46

Daj pokaži ugovor.

Reply
Kizami феб 27, 2012 at 20:47

MA BRE KIDACEMO VIDECETE!! JEDVA CEKAM DA VIDIM OVIM PESIMISTIMA FACU KAD BUDEMO DRALI SVE REDOM!!

Reply
kastiljo феб 27, 2012 at 21:26

Brate ja sam kao i sto su verujem mnogi drugi,prestao da verujem vise u nesto sto se tice Zvezde,dok ne vidim to na delu…Iste ovakve izjave su momci davali i preko leta,pa sta bi…?Potop,jer ovo jeste potop realno gledano,sto se tice igre,jer nize nisu mogli pasti…Ok dobili smo venstpils 7-0 pred nasim navijacima i taj rezultat nije za osporavanje u svakom slucaju,ali iskreno mislim da je jedini razlog za takvu pobedu nas protivnik,koji se u***o u gace kad je video i cuo atmosferu na stadionu….Super je ovo podmladjivanje ekipe,ali mi nemamo tog igraca koji ce “drzati“ te klince kad je najpotrebnije…Mozda Perovic,ali i sami svi vidimo da ga mali Milunovi istiskuje iz prve postave…Tosic tesko da je taj,jer on po mom misljenju najnervozniji igrac,Mikic mi takodje ne deluje kao autoritet,Bajko isto tako…jednostavno nema vise onog starog Kovacevica,onog Gaja,Zigica,Pantelica…..Jednostavno nam fale takvi igraci,koji ce dici ekipu iz mrtvih,samo se setite one pobede protiv rome(3-1),protiv kakve rome,sa kasanom u zivotnoj formi,sa akvilanijem,sa de rosijem,sa mexesom koji je takodje bio tada u zivotnoj formi,pa trener spaleti….Dosli su ovde da nas nag**e,isto kao i ren(koji ne moze da se poredi sa tadasnjom romom po kvalitetu)pa su se vratili u rim sa 3 primljena gola,a mi velicamo 1 postgnut gol protiv rena ciji su se igraci takodje usr*** tih prvih pola h…..Nije mi milo sto moram da se osvrnem na komsije,ali samo evo pogledajte,u svakoj liniji tima imaju igraca koji moze da bude oslonac(mustafa,volkov,ilic,tomic,vukic,cak i babovic onaj cupavi….) i to ih drzi ovih 5 godina,to sto dovode pametno igrace,psihicki jake,sto mi nemamo….Izvinjavam se sto sam njih bas dao kao primer,al oni su mi nekako pogodniji za poredjenje nego neka velika evropska ekipa… pozz 🙂

Reply
Doctor феб 27, 2012 at 20:14

Poslednjih meseci (tokom ove pauze) pratim redovno sve o nasem FK timu!
I ono sto sam zapazio skoro u svakom komentaru ili tekstu kada se spomene liga pise: …iako je vec izgubljena titula… ili … vec u napred se zna sampion i slicno…! Ne bih sa ovim nikoga da uvrijedim ili da taj misli da ovo pisem zato sto on nije upravu, da se odma razumijemo! Ako mi SVI ne vjerujemo, cemu onda da se nadamo?!Tu energiju treba svi da prenesemo na igrace, da oni vide da mi vjerujemo! Zasto nijedan tekst ne pocne: “titula jos nije izgubljena…“ ZVEZDO UZ TEBE SMO DO KONACNE POBEDE!

Reply
nemanja феб 27, 2012 at 20:30

Nase je dobra volja sto mi i dalje imamo energije, obzirom kako oni igraju, titula nece doci
Iskreno, mene su igraci ( ova generacija ) iznerverili, ja volim moju Crvenu Zvezdu makar igrao Valon Behrami!

Reply
Secam se pobeda феб 27, 2012 at 21:05

Svi se nadamo da ce se desiti cudo. Pisem cudo jer je nasa ekipa dosta neiskusna da bas dobije sve do kraja, verujem da moze ali bice tesko pre svega zbog mlade ekipe. Partizan bi lagano mogao da izgubi bodove od Vojvodine i naravno nas i onda je ostalo samo 4 u svim ostalim mecevima. Nije nista gotovo.

Reply
Uscanac феб 27, 2012 at 21:58

Znas zasto svi kazu da je titula izgubljena? Zato sto jeste. Ne mozemo da je osvojimo sa svim pobedama do kraja. Zato energiju lepo prenosi na kup, a u prvenstvu da li smo drugi ili treci to mi je sve jedno.

Reply
Doctor феб 27, 2012 at 23:14

E bas zbog takvih kao sto si ti mi daju veci motiv da jos vise verujem u TITULU!

Reply
Uscanac феб 27, 2012 at 23:17

Ma veruj brate, ko ti brani. Kod mene u kraju veruju da ce nesto lose da ti se desi ako nocu setas pored reke pa zive. Nego ja samo da ti objasnim zasto pricaju 😉

Reply
Zvezdas Rijeka феб 27, 2012 at 19:58

Očekujem od Borhe 8+ golova u drugom dijelu !

Reply
deda феб 27, 2012 at 20:12

koliko ?

Reply
Dragan феб 27, 2012 at 20:14

Mislis, protiv onog manjeg, komsijskog kluba ?

Reply
Aleksandar феб 27, 2012 at 19:57

On je razlog zasto Prosineckog kao trenera zvezde ne podrzavam…

Reply

Leave a Comment