Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездиних репрезентативаца

За нама је репрезентативна пауза, а чак осам првотимаца Црвене звезде имало је обавезе у својим националним тимовима, где су бележили и више него добре резултате.
Посебан акценат је на нашем капитену Милану Борјану, једном од јунака репрезентације Канаде која се пласирала на Светско првенство у Катару и то после дугих 36 година. Упркос томе што су Канађани у овом мини-циклусу забележили победу (над Јамајком 4:0) и два пораза (од Костарике и Панаме 0:1), завршили су првопласирани у Конкакаф групи испред Сједињених Америчких Држава и Мексика који су такође обезбедили визу за Катар, док ће Костарика учешће на највећој репрезентативној смотри морати да нађе у баражу са Новим Зеландом. Борјан је имао пуну минутажу против Јамајке (носио чак и капитенску траку) и Костарике, док је меч против Панаме одгледао са клупе, премда та утакмица није правила неку разлику за Канаду, јер су и пре ње обезбедили пласман у Катар.
Памтиће ову репрезентативну паузу и Александар Драговић, пре свега због личног јубилеја јер је стамени дефанзивац одиграо 100. утакмицу за Аустрију, и уколико забележи још четири наступа постаће рекордер и на листи престићи Андреаса Херцога. Ипак, селекција Аустрије није успела да се пласира у Катар, с обзиром на то да су поражени од Велса резултатом 2:1 у бараж утакмици одиграној у Кардифу. Потом су одмерили снаге и са Шкотском у пријатељском мечу, резултат је био 2:2, Драговић је поново одиграо свих 90 минута, а око руке носио је капитенску траку.
Позив је стигао и за Ел Фарду Бена за пријатељску утакмицу репрезентације Комора против Етиопије. Резултат је био 2:1 за репрезентацију нашег офанзивца.
Две победе забележила је млада репрезентација Србије, а три наша талентована фудбалера добила су позив селектора. Милош Гордић је бранио и на мечу против Македоније и Јерменије и забележио пуну минутажу, Страхиња Ераковић је командовао одбраном у тријумфу против наших јужних суседа, док Андрија Радуловић није забележио минуте.
Омладинска репрезентација Србије, одмерила је снаге у пријатељском мечу са првотимцима ТСЦ-а, а учешће су имали првотимци Никола Станковић и Немања Мотика. Такође, наступили су и наши бисери који су на позајмицама: Марко Ћопић, Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Стефан Лековић, Никола Кнежевић, Јован Митуљикић и Никола Митуљикић.
Треба напоменути и да је кадетска селекција Србије обезбедила учешће на Европском првенству у Израелу који је на програму од 16. маја до 1. јуна, а чак осам наших бисера имало је учешће у том подвигу, где су у групи иза остављени – Турска, Велс и Словенија. Освојили смо седам бодова, а што се тиче наших бисера, учинак је следећи: Стефан Маринковић (268 минута), Коста Недељковић (33 минута и асистенција), Алексеј Вукичевић (45 минута), Јован Шљивић (136 минута, гол и асистенција), Матеја Радоњић (92 минута), Јован Мијатовић (140 минута и асистенција), Мирко Николашевић (65 минута) и Матеја Бубањ (270 минута и четири гола).

The post Учинак Звездиних репрезентативаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment