Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Уб славио у трећем мечу и повео 2:1 у серији

Одбојкашице Црвене звезде претрпеле су пораз у трећем мечу финалне серије плеј-офа Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије. Уб је на домаћем терену славио 3:0 и повео 2:1 у серији. За освајање шампионског пехара Убу недостаје једна победа, док су црвено-белим девојкама неопходна још два тријумфа.

Звезда је боље отворила меч, имала вођство практично до финиша сета. Уб је изједначио на 18:18, повео, Звезда изједначила, али су домаће одбојкашице са два везана поена отишле на 21:19, одбиле први напад Звезде и на крају стигле до вођства 1:0 у сетовима.

Други период сличан почетак. Звезда боља на старту, а онда је уследила серија домаћих. Од 5:6 серијом 4:0 одлазе на 9:6 и до краја периода су задржале вођство које је на крају износило 7 поена.

Већим делом трећег сета екипе су се смењивале у вђству. Повела је Звезда, преузео Уб. Средином периода поново су црвено-беле прешле у вођство. Имале су Београђанке 13:11 али је уследио пад концентрације који Уб кажњава и одлази на +5. Пад у игри домаћих Звезда је искористила да се од 22:17 приближи на 22:21, али је то било све. На крају максимална победа Уба за вођство у серији 2:1.

Најефикаснија на утакмици биле су узданице Уба Александра Глигорић и Љиљана Ранковић са по 14 поена. У саставу Звезде Јелена Делић је уписала 9 поена.

Наредни меч игра се у уторак у Београду на Бањици. Шампионски пехар освојиће екипа која прва стигне до три победе.

УБ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:0 (25:21, 25:18, 25:21)
Уб, хала: Спортска хала „Уб“. Гледалаца: 1200. Судије: Предраг Баланџић и Дејан Рогић. Трајање меча: 73 минута.

УБ: К.Ђорђевић (либеро), С.Ђурђевић (либеро), Глигорић 14, Јакшић, Новосел, Веселиновић, Лукић 3, Петрановић, Ранковић 14, Ерић 8, Кецман 8, Ђорђевић, Медић 8. Тренер: Маријана Боричић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер 5, Живојиновић 8, Милојевић (либеро), Марковић 3, Дрча 4, Сајић, Милуновић, Ашоња, Лазић 8, Јањић, Делић 9, Станковић (либеро), Бошковић 4, Родић 6. Тренер: Милан Гршић.

The post Уб славио у трећем мечу и повео 2:1 у серији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment