Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Маестрална Звезда на крилима Делија до мајсторице

Црвена звезда – Уб (23:25, 25:18, 26:28, 25:21, 15:7)

Празник одбојке – најтачнији опис четвртог меча финалне серије плеј-офа Суперлиге Србије за одбојкашице у коме је Црвена звезда дочекала Уб. Виђена је одлична одбојка. Фантастична подршка са трибина извукла је оно најбоље из оба тима, а после велике борбе славила је Црвена звезда 3:2 изједначила резултат у серији на 2:2 и изборила “мајсторицу”. Одлучујући, пети меч играће се на Убу, али термин тог дуела биће накнадно објављен.

Почетак меча био је изједначен, екипе су се смењивале у вођству, с тим што је Звезда била та која је диктирала темпо. Црвено-беле су се одвојиле на +2 16:14, али је Уб стигао. Није то пољуљало црвено-беле даме па су заиграле још агресивније и са три везана поена отишле на 19:16. Уб је узвратио, стигао на 20:20 и опет се ушло у игру поен за поен. Код 21:21 због повреде терен је напустила капитен и примач сервиса Уба Љиљана Ранковић. У неизвесној завршници Уб је био срећнији и повео 1:0.

На крилима доброг ритма из првог сета Уб је фуриозно стартовао у другом. Брзо повео 4:0, али су Звездине девојке у наредним минутима издоминирале и повеле најпре 7:6, а врло брзо отишле на +4 – 12:8. Успевао је Уб да се приближи на поен минуса, али овога пута домаће одбојкашице нису ривалкама оставиле простор за преокрет, већ су од 18:17 стигле до 25:18 и изједначиле у сетовима на 1:1.

Трећи сет почетна доминација Уба. Брзо вођство о одлазак на +6 – 9:3 дали су утисак да ће гошће имати лаган посао у овом периоду. Звезда није мислила тако. Играле су црвено-беле, гинуле за сваку лопту и кад је Уб отишао на 20:14. Храбра игра их је наградила и стигле су до преокрета 22:21. У инфаркт завршници пропустиле су две сет лопте, са друге стране Уб је своју искористио и стигао до вођства 2:1.

Четврти сет боље отвара Звезда, брзо и лако су домаће одбојкашице стигле до +6 – 12:6. Сигурне су биле црвено-беле, одбиле су све нападе ривалки и на крају мирно сет привеле крају за изједначење 2:2.

У тај-брејку, одлучујућем петом сету, Звезда је од старта водила и контролисала резултат. Нису домаће одбојкашице ни једног тренутка ривалкама оставиле шансу да преузму контролу. Сигурно, храбро стигле су до победе 3:2 и мајсторице.

Са 30 поена далеко најефикаснија на утакмици била је Дајана Бошковић, у тиму Уба Слађана Ерић је уписала 19.

The post Маестрална Звезда на крилима Делија до мајсторице appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment