Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Наиса – Црвена звезда 41:38 (24:19)

У оквиру 20.кола АРКУС лиге за жене у нишком „Чаиру“ домаћа екипа Наиса је савладала Црвену звезду 41:38 (24:19).

Нису успеле црвено-беле да искористе прилике и дођу до позитивног резултата који би продужио низ. Нова ефикасна утакмица, која је показала да у нападу изабранице Весне Бојковић могу да парирају било коме, али је одбрана проблем.

Наиса је на старту стигле до пресудне разлике, серија 5:1 у првих четири минута. Мало по мало, Звезда се консолидовала и вратила у меч, Кристина Цвијановић је смањила на 11:10 у 14.минуту. Ипак, Наиса се брзо одлепила на +7, да би преко Иване Крће и Андрее Бонер Звезда смањила на 24:19 пред полувреме, и имала прилику да у последњем нападу дође и до повољнијег резултата.

На самом старту грешке у нападу Црвене звезде искористила је Тамара Симоновић са два брза и лака гола, уз одбрану Јелене Нинковић у контри, за нових +7 Наисе, (27:20). Андреа Бонер је са три пројектила покренула нашу екипу, добиле су на самопоуздању црвено-беле, па су наставиле серију головима из контри са играчицом мање, прецизне су биле Вања Ђорђевић и Николина Видић, после добре одбране и украдене лопте Кристине Цвијановић и одбране и асистенције Јелене Нинковић, (28:25). Звездину серију прекинуле су Теодора Петковић и Сања Стаменковић, Николина Видић је још једном била прецизна у контри, а после игре гол за гола, уследио је период грешака и пропуштених прилика. При резултату 34:31 Звезда је имала три напада, два пута губила лопту, а Ивана Крћа и Вања Ђорђевић нису успевале да савладају Катарину Ивановић. Наиса је то казнила серијом од три везана гола, Звезда узвратила истом мером, али није било времена за нешто више. Кристина Цвијановић и Андреа Бонер су имале прилику да ублаже минус на крају, Катарина Ивановић је поново сачувала свој гол и резултат је остао непромењен – 41:38.

Наставила је голгетерски низ Андреа Бонер, поново је била најефикаснија са 9 голова. Пратиле су је Кристина Цвијановић са 7 и Ива Андрић са 5.

У претпоследњем колу, после репрезентативне паузе, Звезда гостује у Аранђеловцу, лидеру АРКУС лиге екипи Бекамента, 27.априла.

НАИСА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 41:38 (24:19)
Ниш, хала: СЦ „Чаир“. Гледалаца: 350. Судије: Јован Цветковић и Лука Петровић (Ниш). Искључења: Наиса 12, Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Наиса 2(1), Црвена звезда 5(4).

НАИСА: Терзић 6, Симоновић 6, Ђуровић, Вељковић 8, Дала, Ј.Стојановић 3, Косановић, Т.Петковић 5(1), М.Петковић 1, Ивановић, Милошевић, Росић, Стаменковић 9, Рајковић, Мохајловић 3, Б.Стојановић. Тренер: Живојин Максић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Петковић, Момчиловић 1, Бонер 9(3), Ђурковић 3, Ђорђевић 2, И.Крћа 2, Јелић, Цвијановић 7, А.Крћа, Видић 2, Богуновић 2, Зечевић 3(1), Кострешевић 2, Андрић 5. Тренер: Весна Бојковић

The post Наиса – Црвена звезда 41:38 (24:19) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment