Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Станковић: Навијачи да препознају тренутак

Фудбалери Црвене звезде ће у среду од 16 часова гостовати ТСЦ-у у оквиру другог кола плеј-офа Суперлиге Србије, а очекивања пред тешко гостовање у Бачкој Тополи изнео је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Када се игра плеј-оф, све утакмице су теже, боље и интензивније, тако ће бити и сутра против ТСЦ-а. Међутим, не мењамо наш циљ и правац, упркос томе што смо свесни да нас чека квалитетна екипа која увек игра фудбал, ко год да им је противник. Бићемо спремни да одговоримо на њихову агресивност и посед, као и на све оно што припреме. Идемо мотивисани и спремни за меч у Бачку Тополу – почео је Станковић.

Пре само две недеље, одмерили смо снаге са ТСЦ-ом у четвртини финала Купа Србије и славили са 4:0 на нашем стадиону.

– Добро смо спремили ту утакмицу и много тога нисмо дозволили. Добили смо меч са 4:0, тако да и резултат довољно говори, али сигуран сам да ће другачије бити сутра. Очекујем јачи отпор.

Станковић истиче да је утакмица против ТСЦ-а изузетно важна и да је сваки навијач и више него потребан на мечу.

– Много битан тренутак и заиста нам је сваки навијач, длан, глас важан како би нам дао ветар у леђа. Сигуран сам да ће они поново бити за 10, али је сад тренутак да се скупимо заједно. Имамо шест утакмица до циља, морамо да будемо добри, а у Делије не сумњам.

Говорио је Мистер о учинку Охија у претходним мечевима, али и изостанку Родића за сутрашњи меч.

– Имамо нападаче који много раде за екипу и то се можда некад и не види. Охију фали гол, али то не мења да ли ће почети утакмицу или не. Извешћу најбољих 11 играча без Родића који има картоне, али ћемо пробати и његов изостанак да надоместимо на прави начин. Сви остали су спремни.

Осврнуо се Станковић и на 167. вечити дерби који је завршен без голова.

– Када је у игри титула, некада ужитак може и мора да изостане. Велики улог је био у игри, и сви они који коментаришу морају да буду свесни да смо у јануару били на минус пет и да нам је то констатно било у глави. Сад смо на плус два и не видим због чега би падали са моралом и не веровали у себе. Урадили смо оно најтеже – престигли вечитог ривала. Сад дал је утисак на утакмици изостао, мене то не додирује, као ни играче.

Црвена звезда ће 11. маја у полуфиналу Купа Србије дочекати Нови Пазар, а Станковић је прокоментарисао жреб.

У претходне две рунде, добијали смо најтеже могуће противнике – Раднички и ТСЦ. Предност је што имамо домаћини терен и као што рекох, циљ нам је да до краја сезоне одиграмо максималан број утакмица. Имамо могућност да то урадимо и уколико у финалу буде дерби, прихватићемо га. Ипак, пре него што дођемо до полуфинала, треба да одрадимо утакмице Суперлиге како треба – закључио је Станковић.

The post Станковић: Навијачи да препознају тренутак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment