Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда чека Чукарички за нови корак ка одбрани титуле!!!

Након победе у другом колу плеј-офа, над екипом ТСЦ-а у Бачкој Тополи, црвено бели ће у Среду на стадиону ,,Рајко Митић” од 18 часова и  30 минута, угостити младу екипу Чукаричког, предвођену некадашњим фудбалером и тренером омладинске селекције Црвене звезде, Миланом Лешњаком.

Након што су у вечитом дербију пропустили прилику да победом реше шампионску трку, после једне јако бледе представе, црвено-бели су у Бачкој Тополи изгледали неупоредиво боље, наневши домаћину најубедљивији првенствени пораз ове сезоне, где је блистао троструки стрелац Мирко Иванић.

Са друге стране млади тим Чукаричког још увек тражи добитну комбинацију за излазак из мини кризе, пошто већ на четири последња меча нису уписали победу.
Може се рећи да је готово осигурана трећа позиција и излазак на европску сцену, уљуљкала првотимце Чукаричког па је дошло до опуштања у последњих неколико кола, што је било посебно упечатљиво у прва два кола плеј-офа.
Ако су против ТСЦ-а имали ту несрећу да приме гол у зауставном времену, када су мисли играча већ биле усмерене ка свлачионици, што је искористио Ифет Ђаковац, доневши злата вредну победу свом тиму, против екипе Партизана показали су ниво ноншаланције, без икакве жеље за надметањем која их је красила претходних сезона.
Чукарички је регуларни део сезоне завршио на трећем месту са 54 бода, забележивши 14 победа, 12 ремија, уз само четири пораза, уз гол разлику 48:27.
Да би скор био мало покварен у прва два кола плеј-офа, где су забележена два пораза, па су фудбалери Чукаричког на тај начин допустили најближим пратиоцима да им се приближе и смање бодовну разлику на табели.
Пред дуел са Црвеном звездом, тренер ,,Брђана”, Милан Лешњак, изнео је своја очекивања:

Надамо се да можемо до позитивног резултата. Знамо ко нам је ривал, знамо квалитете Црвене звезде. Чињеница је да играју одлично, посебно у другом делу сезоне, успели су и да престигну Партизан, за којим су јесенас заостајали пет бодова. По мом мишљењу, најбоља су екипа првенства, али, сигурно се нећемо бранити. Трудићемо се да искористимо сваку евентуалну прилику која нам се укаже, само у том случају можемо до позитивног исхода – рекао је Лешњак.

Екипу Чукаричког ове сезоне предводе млади центарфор Марко Ракоњац који је постигао дванаест голова, потпуно искористивши прилику која му се указала одласком Ђорђа Јовановића у екипу Макабија из Тел Авива, до тада стрелца једанаест првенствених голова.
Прате га Асмир Кајевић који је у седам наврата погађао мрежу противника, Ибрахима Н’Диаје са четири, те Стефан Чоловић и Стефан Ковач са три постигнута гола.
Титула најбољег асистента екипе припада двојици играча, јер су капитен Марко Доцић и крилни нападач Н’Диаје у пет наврата асистирали саиграчима за гол.

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког до сада су одиграли 61 утакмицу у свим такмичењима.
Звезда је била далеко успешнија, славила је на 48 сусрета, четири меча су завршена без победника, док је Чукарички славио у девет наврата, уз гол разлику 147:48 у корист фудбалера нашег шампиона.
Последњи сусрет одигран је у 22. колу, на старту пролећног дела шампионата на стадиону Црвене звезде.
Славили су изабраници Дејана Станковића веома убедљиво са 3:0. Голове су постигли Милан Павков, Охи Омоијуанфо и Александар Драговић.

Са друге стране, црвено-бели су након неуспеха у вечитом дербију, где су победом могли да реше питање освајача трофеја намењеног шампиону Србије, освојивши само бод, у претходном колу до ногу потукли екипу ТСЦ-а, други пут у само четрнаест дана, наневши им најубедљивији првенствени пораз ове сезоне, у утакмици где је блистао троструки стрелац Мирко Иванић, док је четврти гол дело Мохамеда Ел Фарду Бена и на тај начин се за корак приближили примарном циљу, освајању шампионске титуле.
Па сад пуни самопоуздања дочекују младу екипу Чукаричког, где ће гледати да се новом победом још више приближе шампионским почастима.
Пред дуел са ,,Брђанима”, тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

Свака утакмица је прича за себе и уз такав приступ дочекујемо Чукарички. Када се једна утакмица заврши – одмарамо и спремамо се за наредну, а циљеви су јасни. Играмо против трећепласираног на табели, доказали смо да можемо да будемо прави, иза нас је сјајна утакмица у Бачкој Тополи и најмање што можемо да очекујемо је исти приступ, ако не и бољи. Чукарички нема шта да изгуби сутра и са таквим предумишљајем долазе на Маракану. Умеју да одиграју феноменално и да изненаде јаче од себе – почео је Станковић. 

Присетио се шеф стручног штаба Црвене звезде и утакмице са Чукаричким са старта пролећног дела сезоне.

– Дошли смо са припрема, нисмо имали 90 минута у ногама и хватали смо залет за оно што нам је тад било најбитније – дерби и Европа. Ту смо показали да смо ушли у ону форму коју смо прижељкивали. Некада је потребно да и када не одиграш добро – победиш, поготово трећепласираног на табели и то резултатом 3:0. Сада је ситуација другачија, сви знамо који су нам циљеви. Против кога год да се игра, циљ су три бода на Маракани и то је једино што очекујемо.

Говорио је Станковић и о хет-трику Мирка Иванића, тренутној форми нападача, напретку Милана Гајића…

– Драговић је једном приликом рекао да су у тиму Звезде сви хероји и да утакмица увек избаци посебног. Иванић је то био против ТСЦ-а, а нема разлога да то не буде неко други. Добро смо радили ове недеље, за Ускрс били слободни и време провели за породицама, тако да смо се опоравили за наредни меч у сваком смислу. Време је да Охи и Павков постигну гол, али важно је да и ако то не учине, допринесу томе да то неком другом пође за ногом. Они одвлаче пажњу штопера, везују их за себе и остављају простор Катаију, Иванићу и Бену да делују. Надам се да ће почети да постижу голове, али битно ми је шта пружају на терену током 90 минута. После кад се отвори и кад крену голови, надам се да неће стати. Када је реч о Гајићу, он већ две и по године од када сам ја у клубу игра добро. Сваки пут и када је почињао и када није, његов однос ка обавезама је био изванредан. Нисам изненађен што игра добро, свакако да када неко осети конкуренцију гледа да буде што бољи, а нама одговара да имамо два десна бека.

За крај млади стручњак је истакао да је Црвена звезда склона брзој адаптацији у свакој могућој ситуацији. 

– Спремили смо се добро, али не бих о детаљима. Колико ће Ендиаје недостајати Чукаричком је најбоље да питате њих, али свакако је реч о једном од најбржих фудбалера у Суперлиги. Спушта одбрану, тражи лопту иза леђа… Свакако, ми смо спремни да и када неко има брза крила, то бранимо што је боље могуће или да једноставно усмеримо екипу да напада на другој страни терена – закључио је Станковић.

Главни арбитар на мечу између Црвене звезде и Чукаричког биће Момчило Марковић из Београда, помагаће му Милош Мишкељин и Ненад Радоичић, док ће четврти судија бити Андрија Стојановић.
У ВАР соби ће седети Лазар Лукић и Бојан Бановић.

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и екипе Чукаричког, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 18 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment