Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Специјална Олимпијада Србије и Црвена звезда поново на окупу

Две године за нама представљале су велики изазов када су нам се сви приоритети пуно променили. Научили смо пуно и потрудили се да такву школу применимо на најбољи могући начин. Много ствари нам је пуно недостајало, неретко смо били физички одвојени од породице и најближих пријатеља, али смо нашли начин да задржимо контакт. Ипак, недостајао нам је тај сусрет, додир и наше редовне заједничке активности.

Таква је била ситуација и у црвено-белој породици чији је пуноправни и дугогодишњи члан Специјална Олимпијада Србије. Одржавали смо контакт, у тешким и готово немогућим временима, нашли начин да задржимо контакт и одржавамо видео тренинге где смо стављали у фокус ментално здравље. Коначно је дошло време да се поново окупимо и то други пут у овој години.

Дворана Баскет Ленд поново је окупила дечаке и девојчице из Специјалне Олимпијаде Србије који су имали најбоље могуће менторе у новој тренинг сесији. Тренер млађих категорија Иван Павловић је предводио са стручне стране тренинг, а озбиљну улогу имао је Оне Теам амбасадор Црвене звезде Стефан Лазаревић, баш као и чланови ЖКК Црвена звезда Невена Наумчев и Дуња Зечевић.

За мене је ово релативно нова улога, бити Оне Теам амбасадор. Имао сам прилику да чујем од саиграча да је ово јединствено искуство, а сада сам то и осетио. Сјајан је осећај дружити се са дечацима и девојчицама који су прави борци и заиста пример за све нас. Њихова страст према кошарци, игри, начин на који се забављају је сјајна. Једва чекам наредна дружења јер су овакве ствари нешто због чега смо заволели и волимо кошарку – рекао је Стефан Лазаревић.

Био је то први тренинг у оквиру програма „TEAM – Together Everyone Achives More’’ који се организује између Клуба и дугогодишњих пријатеља и партнера из Специјалне Олимпијаде Србије. Како је национални директор рекао Саша Станојевић поносно истакао раст ове акције је виљив и кроз сваке сезоне све битнији за инклузију.

Сам тренинг је био веома квалитетан, дечаци и девојчице су показали завидан ниво знања, али и да су у тешким околностима успели да одрже форму и баве се кошарком. Пуно осмеха, игре и песме је обележило и овај тренинг. Снажна порука је послата, али нисмо рекли последњу реч. Настављамо даље, заједно јер тако постижемо више и померамо границе.

Нови сусрет смо већ заказали на отвореним теренима на Малом Калемегдану одмах после празника. И једва чекамо!

The post Специјална Олимпијада Србије и Црвена звезда поново на окупу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment