Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда на шампионском путу руши Војводину у Новом Саду!!!

После два везана тријумфа у плеј-офу, фудбалери Црвене звезде настављају корачање шампионском стазом.
Следећа станица биће Нови Сад и гостовање код ,,Старе даме” Српског фудбала, екипе Војводине, која ће на стадиону ,,Карађорђе” угостити фудбалере нашег шампиона у Недељу од 17 часова.

Након убедљиве победе у Бачкој Тополи над екипом ТСЦ-а, фудбалери Црвене звезде угостили су екипу Чукаричког и у једној тврдој, правој такмичарској утакмици, савладали младе ,,Брђане” резултатом 1:0, голом Ел Фарду Бена, у смирај првог полувремена.

Са друге стране Војводина и поред пласмана у полуфинале Купа Србије, преко којег ће тражити излазак на европску сцену, не одустаје ни од борбе за четврту позицију у Суперлиги Србије.
Регуларни део сезоне, након 30. одиграних кола, фудбалери Војводине завршили су на седмом месту, са само два бода заостатка иза тада четверопласиране екипе ТСЦ-а из Бачке Тополе.
Међутим, Војводина игра много лоше овога пролећа, на дванаест мечева, укључујући и плеј-оф остварили су свега четири победе, уз чак осам пораза, што је у међувремену кулминирало сменом тренера Славољуба Ђорђевића, којег је наследио дотадашњи тренер Пролетера, Драган Радојичић.
Иако су плеј-оф отворили победом против крушевачког Напретка у Новом Саду, којег су савладали са 2:0, уследила су два везана гостујуће пораза, први против екипе Вождовца на ,,Крову” (2:1), а други у минулом колу против екипе Радничког у Нишу (1:0). Међутим и поред чињенице да им Звезда долази у незгодном тренутку, фудбалери Војводине и њихов стручни штаб свесни су ситуације у којој се налазе и шта их сутра очекује на трави стадиона ,,Карађорђе” што се најбоље види из речи тренера Радојичића:

Очекује нас утакмица са најбољом екипом у земљи, са прваком који долази код нас са императивом победе. Многи нису успели да узму Звезди ни бод и сви знају колико је то тешко. Ми смо у мини серији од два пораза, изгубили смо од екипа са којима се директно боримо за пласман у Европу. Нисмо у најбољем психолошком моменту, али радимо са играчима да изађемо у што бољем издању и да одиграмо како треба, мушки и достојанствено. Не треба бежати од тога да смо у инфериорном положају у односу на ривала, али ми се никада нећемо предавати. Бодовна разлика је огромна између Црвене звезде и Партизана и осталих тимова и то није добро, без обзира на њихове буџете. Желим да Војводина буде конкурентна Црвеној звезди и Партизану. Нисмо у позицији да претимо, али учинићемо све да прикажемо добру игру и ако успемо да дођемо и до доброг резултата – рекао је Радојичић.

Екипу Војводине ове сезоне предводе некадашњи фудбалер Црвене звезде, Вељко Симић са десет постигнутих голова, а прати га Миљан Вукадиновић са шест.
Затим Немања Човић са пет, који је у међувремену напустио Нови Сад и преселио се у Кину, у редове тамошњег друголигаша, екипе Куншана.
Док је Бојан Матић, постигао три првенствена гола.

Фудбалери Црвене звезде и Војводине до сада су одиграли 205 утакмица.
Новосадска ,,Стара дама“ важи за један од клубова са којима су београдски црвено-бели одиграли највише утакмица.
Црвена звезда је славила у 117 наврата, резултат је био нерешен 48 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица. Постигнут је чак  601 гол, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 386:215. Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине одигран је 7. новембра прошле године у Новом Саду, а славила је екипа Црвене звезде са 2:1.
Голове су постигли Милан Павков и Александар Драговић.

Са друге стране, екипа шампиона, Црвене звезде, овог пролећа игра у свом препознатљивом ритму.
Једино су пораз у првом мечу 1/8 финала Лиге Европе и реми у минулом вечитом дербију мало покварили Звездин пролећни конто.
У протеклом колу савладана је млада екипа Чукаричког, а стрелац јединог гола био је репрезентативац Коморских Острва, Мохамед Ел Фарду Бен.
Нема сумње да ће београдски црвено-бели учинити све да забележе тријумф у Новом Саду и да се на тај начин још више примакну освајању пете узастопне титуле шампиона Србије.
Пред пут у Нови Сад, на мегдан Војводини, шеф стручног штаба Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

Кадровска ситуација је задовољавајућа. Распоред је згуснут, имамо један или два проблема, а видећемо са медицинском службом да ли ће ти играчи моћи да наступе или не. 
То је нормално, наши момци су навикли на напоран распоред и кад год су имали мањи или већи проблем хтели су да играју.
Што се Борјана тиче, биће на голу.
Добио је јак ударац, ризиковао је, али је све прошло како треба.
Имам још једну дилему, па ћемо видети да ли ће тај играч наступити – почео је Станковић.

Упркос томе што је Војводина изгубила осам од претходних десет утакмица, то не може да опусти и завара тренера Станковића и његове изабранике.

– Не опушта нас форма Војводине, јер је Звезда мотив за сваког. 
Сви хоће да нас победе.
Пред гостовање ТСЦ-у, мој пријатељ Лазетић је изјавио да хоће да победи Црвену звезду и направи нешто велико и мени се то свиђа. Видели сте и Чукарички, дошли су са великим мотивом.
Тако да, не видим да ће нам бити лако у Новом Саду, јер смо тим који свако жели да победи.

Након меча са Војводином, у првенству остају дуели са нишким Радничким, Напретком и Вождовцем.

– Од преосталих утакмица, на папиру нам је можда ово и најтежи меч до краја сезоне, али имали смо много таквих утакмица од почетка такмичарске године.
На старту сезоне јесмо ремизирали са Војводином, али то је далеко иза нас, био је јул прошле године.
Већ сада имамо 50 одиграних утакмица, форме и статуси екипа су се променили. Имамо своје циљеве, има и Војводина – хоће да играју Европу.

Слушао сам изјаве њиховог тренера Радојичића који тврди да није немогуће да се пласирају у Европу, иако имају тежак распоред.
Свакако ова утакмица може да се сврста у дерби кола.

Одмах након Звездиног меча, снаге ће одмерити и вечити ривал, први пратилац на табели, са крушевачким Напретком.

– Бићемо на путу за Београд у то време, али докле год зависи од нас, нема потребе да гледамо друге – закључио је Станковић. 

Главни арбитар на мечу између Црвене звезде и Чукаричког биће Дејан Трифковић из Београда, помагаће му Петар Радић (Нови Сад) и Стефан Војнић (Бољевац), док ће четврти судија бити Павле Томић.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Милан Михајловић.

Директан пренос утакмице између Војводине и Црвене звезде , можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 17 часова.

Повезане вести

Leave a Comment