Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновије

Звезде су у Бару

Традиционалне априлске припреме у Бару окупиле су атлетичаре на познатом стадиону “Тополица”.

Након неколико кишних дана, сунце и ведро време створили су пријатне услове за тренирање како за спринтере и препонаше, тако и за бацаче.

Традиционалне припреме увертира су и за традиониционални “Првомајски митинг” и прво контролно такмичење коме се редовно одазове и велико број чланова АК Црвена звезда.

Своју сјајну форму показао је Богдан Видојковић који је у дебитанствком наступу у 2022. години, у његовој матичној дисциплини поставио државни рекорд на 110м препоне, који сада вреди 13.93 секунди, тријумфујући у јуниорској конкуренцији. Његов спаринг партнер Матеја Сандић био је другопласирани са 14.59 секунди.

Армин Синанчевић поново је у кругу за бацање кугле и то мање ни више него опет за хицима преко 21 метар. Његов хитац од 21.04м највреднији је резултат митинга, а вредео је 1.183 бода. Јасно је колико му ово бацалиште одговара будући да је прошле године ту бацио државни рекорд на отвореном – 21.88м.

Спринтери Црвене звезде наступили су на 100 метара. Најбржи је био Стефан Каљуш, који је сезону отворио са 10.91 секунди и освојио бронзану медаљу. Филип Иштвановић био је четврти са 11.09, Јасмин Халили шести са временом 11.15, а Лука Олујић десети са резултатом 11.42 секунди.

Победу у скоку удаљ остварио је Страхиња Јованчевић, у петој серији забележио је највреднији резултат са даљином 7.37 метара.

Сјајну трку на 100 метара истрчала је Лена Милинковић и освојила сребрно одличје. Већ на старту сезоне доста је поправила свој лични рекорд којо сада вреди 12.59 секунди. Љубица Павловић била је девета са 13.66.

Милош Николић био је трећи у трци на 300 метара за младје јуниоре са 37.05, док је Александар Камаљевић био четврти са 37.17, а Немања Глишић пети са резултатом 38.24 секунди.

Узбудљива сезона је пред нама, пуна великих такмичења. Срећно свим Звездашима и њиховим тренерима, верујемо у ваш успех и одржавање епитета најупешнијих.

The post Звезде су у Бару appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment