Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Звезда после преокрета до полуфинала Дунав лиге

Ватерполисткиње Црвене звезде пласирале су се у полуфинале завршног турнира Дунав лиге, који се игра у Новом Саду.

Црвено-беле ватерполисткиње су у четвртфиналу биле боље од екипе из Букурешта резултатом 11:8 (2:2, 2:3, 3:1, 4:2), а до победе су дошле захваљујући бољој игри у другом полувремену, пошто је румунски клуб водио са 5:4 на полувремену.

У борби за финале екипа Ивана Филипића играће са Олимпијом из Кошица, која је у петак са убедљивих 16:5 поразила Универзитетски тим Велике Британије.

Егал борба водила се у првих осам минута, али је Букурешт већ тада показао да ће бити много озбиљнији ривал него на турниру у Кошицама, када је Звезда била убедљива са 20:5. У другом периоду Румунке су серијом од три гола стигле до вођства од 5:2. Међутим, головима Ане Мамоглу и Христине Илић, Звезда је пришл на 5:4 до полувремена.

Исте играчице су биле прецизне у уводним минутима треће четвртине, па су црвено-беле тада први пут повеле (6:5). Звезда је ту разлику одржавала до почетка последњег периода, када је Христина Илић са још два гола увећала предност на 9:6, а Мамоглу је својим головима одржала предност.

Управо су њих две биле најрасположеније, Мамоглу је постигла пет, а Илић четири гола. По један су додале Тијана Лукић и Тара Пејчић, а за Звезду су играле још: Вања Лазић, Јана Лујић, Татјана Теодоровић, Ива Лујић, Јована Тодоровски, Јелена Шарац, Сесилија Диаз Меса, Андреа Гашић, Милица Зелић и Миљана Димитријевић.

Други полуфинални пар чине Војводина и Сентеш. Новосађанке су победиле Младост из Загреба резултатом 13:10, док је Сентеш са сигурних 16:9 савладао сплитски Јадран.

The post Звезда после преокрета до полуфинала Дунав лиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment