Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezda na proleće kao Barselona!

Kadu

Robert Prosinečki je krenuo sa planom koji je najavio prilikom dolaska u klub, da želi da Crvena zvezda igra kao Barselona. Jasno je nama svima, da bez igrača poput Ćavija, Mesija ili Vilje, od toga nema ništa, i to je ono što je Robi tada i sam istakao – da ćemo makar pokušati da igramo najbliže tome što je moguće u ovom trenutku, jer Zvezda ne može i ne sme drugačije sem ofanzivno, sa puno dodavanja i kontrolom lopte i pasa.

Prvi koraci već su načinjeni – posle menjanja formacije tokom jeseni iz 4-4-2 i 4-2-3-1 – Zvezda će tokom zimskih priprema uvežbavati novu – 4-3-3! Ovo je prvi potvrdio Brazilac Kadu, koga su novinari „Novosti“ upitali da li će igrati manje posle dolaska Evandra.

„Ja tako ne mislim. Evandro je sjajan igrač, bio je u velikim klubovima i pravi je plejmejker, ali ja sebe vidim zajedno sa njim u postavi. Trener nam je najavio promenu načina igre i sistema u 4-3-3 gde i on i ja možemo mnogo da damo. Iako je rano za bilo kakve priče i prognoze, jer nismo ni počeli sa radom, najava ofanzivne igre, kontrole lopte i pasa dovode me do zaključka da ćemo Evandro i ja mnogo vremena provesti zajedno na terenu“, rekao je omaleni Brazilac, kojem su mnogi želeli da vide „leđa“ ove zime.

„Bilo pa prošlo. Imao sam problema sa “glavom”. Nisam bio sav svoj, mučilo me sve pomalo, ali, sad sam dobro. Lepo sam se odmorio u Brazilu sa familijom, “očistio” sam glavu i sad sam, vidite i sami, raspoložen i oran za rad. Jesenas nije bilo baš dobro, a proleće sigurno neće biti lošije. Partizan ima pet bodova više, ali smo pre godinu dana mi u Tursku otišli uvereni da je prednost koju smo imali dovoljna za titulu pa na kraju to nije bilo tako. Od nas sve zavisi, mi moramo da budemo pravi,“ zaključio je Kadu.

Повезане вести