Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: Потребна подршка са трибина, нећемо бити у идеалном стању

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Цедевита Олимпије у четвртак од 19 часова у Хали Александар Николић на старту полуфиналне серије регионалне лиге.

Иза црвено белих је дуга пауза која траје још од 23.априла, а испред врло тешка и важна утакмица са екипом из Љубљане која је својим играма и саставом показала да може и до самог врха.

На конференцији за медије која је одржана у хали Александар Николић поводом почетка ове серије, говорили су капитен Бранко Лазић и тренер Дејан Радоњић.

У фокусу нашег капитена и тренера била је на првом месту дуга пауза, неуобичајена за ово доба године и за ову фазу такмичења.

Капитен Бранко Лазић: – Коначно се приближио и тај плеј-оф. С обзиром да смо били у тој ситуацији да имамо дужу паузу између лигашког дела и плеј офа. Паузу смо искористили да се екипа регенерише и припреми за оно што следи. Добро се познајемо, све је спремно за један фантастичан меч. Са друге стране је на нама да уђемо што боље. Имамо ту ситуацију да смо били без утакмица неки дужи период. Уз пуну халу и наше навијаче верујем да ћемо доћи до позитивног резултата – рекао је капитен црвено-белих који је завршницу регуларног дела сезоне пропустио због повреде.

Тренер Дејан Радоњић: – Одиграли смо последњи меч 23. априла против Игокее, после тога смо ушли у период који смо искористили да урадимо све оно што је могло да се направи у околностима које су ту. Нисмо били у прилици да имамо овакав распоред ни неких ранијих година. После дела сезоне где смо месечно знали да одиграмо и 12 утакмица, дошли смо до периода када смо били неколико дана на поштеди, затим ушли у тренажни процес, користили смо време да би успели да направимо што је могуће више. Нисмо били у прилици да нађемо спаринг партнере што нам је реметило планове. Дошли смо на два дана до меча са Цедевита Олимпијом. Један огроман респект имамо према екипи која је направила промене после тих почетних месеци и урадила корекције које су им донеле огроман напредак у игри, и подигла квалитет до нивоа да су играли сјајну сезону у Еврокупу и дошли до плеј-офа. После тих корекција је то изгледало значајно боље, показали су да могу свакога да добију. У два дуела против нас, па и том првом где су били ти играчи са почетка су имали предност коју смо ми стизали. Други дуел је био на један посед, направили смо анализе, имају квалитет који заслужује огроман респект. Индивидуални квалитет је велики, искуство такође. Ми у ситуацији када кроз ову паузу смо тражили начин да дођемо до неког сазнања и подигнемо квалитет пре свега кроз тренинге, уз жељу да се играчи опораве што је додатно оптерећивало тренажни процес. Сад до момента где треба да видимо у ком смо стању. Први полуфинални меч у серији на две добијене је од великог значаја. Са нашим статусом какав јесте, а то тек треба да видимо у четвртак. Наводи нас то на опрез и покушаћемо додатно да урадимо све како би унапредили одређене ствари за које би могли да очекујемо да буду бољи. Треба да будемо спремни да првенствено разумемо, а онда да носимо чињеницу да није реално да будемо на нивоу игара са почетка сезоне. Утицај свега што је било и свега сада, на то ће одговор дати сама утакмица. Треба очекивати и неке ствари које за овај меч можда нису и за полуфинале и важност меча типичне. Враћам се опет на ту паузу и екипу ван такмичарског ритма. Биће промашаја, погрешних додавања, изгубљених лопти, али такође морамо у одређеним другим сегментима да надокнадимо све то што објективно имамо у овом тренутку и што може да буде слабост – рекао је у уводном излагању тренер црвено-белих и након тога одговарао и на питања новинара.

О подршци са трибина: – У амбијенту који нам је потребан, јасно је да нам је подршка потребна. Сматрам да позив да се дође у дворану није довољан, већ да треба да ураде много тога више да нам помогну да превазиђемо тренутну ситуацију. Видећемо у ком саставу ћемо наступити.

О опоравку играча који су дочекали крај регуларног дела сезоне повређени:

– Оно што је тренутно реално рећи нисмо у најбољем могућем стању причамо о паузи која је била. Имамо неколико играча који су тек изашли из повреда, видећемо како ће се развијати ситуација. Лазић и Добрић нису тренирали скоро све дане до сада. Цирбес је у неком другачијем статусу, морамо и са те стране да покажемо разумевање и да покажемо опрез, да видимо како ће истуација да се развија, па да на дан меча донесемо коначну одлуку. То је воема осетљиво и незгодно је за све нас.

Тренер Црвене звезде упозорио је да ће дужа пауза оставити трага на почетку утакмице у четвртак,

Имали смо необичан распоред, није баш добро причати о тим стварима. Треба видети како ћемо да изгледамо. Нећемо бити у најбољем могућем стању, али очекујем да неки други сегменти буду нешто што ће нам дати могућност да надокнадимо објективне слабости које су за очекивати. Ту треба тражити неку нашу снагу. Тешко је о томе сада причати. Можда је реалније више причати о томе после првог меча или целе серије. Жеља и мотивација су током ове паузе биле добри, бавили смо се другим проблемима којих није било мало – завршио је тренер Црвене звезде Дејан Радоњић.

Интересовање навијача црвено белих за први меч полуфинала је велико, а карте се продају од петка на свим продајним местима Тицкетс.рс и онлине, а дневне улазнице продаваће се и на дан меч на благајни хале Александар Николић.

The post Радоњић: Потребна подршка са трибина, нећемо бити у идеалном стању appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment