Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда победом у Крушевцу ставља једну руку на шампионски пехар!!!

Црвено-бели су лакше него што се очекивало, убедљиво савладали екипу Новог Пазара са високих 8:0, пласиравши се тако у финале Купа Србије где ће 26. маја у борби за трофеј, одмерити снаге са вечитим ривалом Партизаном.
А већ сутра настављају борбу за одбрану шампионске круне, где је фудбалерима нашег шампиона остало 180 минута борбе до овере нове-пете узастопне титуле намењене шампиону Србије.
Црвена звезда ће у оквиру 36. кола Линг Лонг Суперлиге Србије гостовати екипи Напретка у Крушевцу, која ће фудбалере нашег шампиона угостити на стадиону ,,под Багдалом” од 18 часова и 30 минута.

Црвено-бели су након убедљиве победе у прошлом колу, над екипом Радничког из Ниша (4:1), у полуфиналу Купа Србије, декласирали екипу Новог Пазара (8:0), па сада пуни самопоуздања иду на мегдан екипи Напретка, где би победом ставили једну руку на шампионски пехар.
Са друге стране екипа Напретка се налази у јако лошој форми.
У последњих пет кола не само да нису успели да освоје нити један бод, него нису успели ни да затресу мрежу противника. Регуларни део сезоне, након 30. одиграних кола, фудбалери Напретка завршили су на осмом месту са 37 освојених бодова.
Где су у последњим секундама меча против младе екипе Металца из Горњег Милановца, голом Саше Марјановића из слободног ударца, успели да ,,ухвате воз” за плеј-оф у тако избегну борбу за опстанак, која би судећи по форми Крушевљана, била грчевита.
Црни низ, екипа Напретка покренула је против екипе Војводине у Новом Саду која је била боља и славила са 2:0.
Ништа боље није било ни три дана касније у Крушевцу, када је Раднички понео сва три бода у Ниш, славивши са високих 4:0.
Да би у наредних десет дана идентичним резултатом 3:0 изгубили прво од екипе Вождовца у гостима, а затим и против другопласиране екипе Партизана на домаћем терену.
Да би у прошлом колу цео плен припао екипи ТСЦ-а која је славила са 2:0.
Иако су у лошој форми, у редовима Напретка не мањка оптимизма и како кажу желе да своје најбоље лице покажу против лидера на табели.

Екипу Напретка ове сезоне предводе искусни Саша Марјановић са седам погодака, пет је додао млади Ђорђе Јовановић, док су Стефан Јовановић, Дејан Керкез, Срђан Коцић, Петар Кунић, Ален Мелуновић и Немања Младеновић постигли по два првенствена гола.

Црвена звезда и Напредак до сада су се састали у 61 мечу.
Црвено-бели су славили 43 пута, 14 сусрета је завршено без победника, док је екипа Напретка забележила само четири победе. 
Укупна гол разлика је очекивано на страни Звезде, 139:47.
Прва званична утакмица између фудбалера Црвене звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра 1948. године, а славила је Црвена звезда резултатом 4:1. Последњи дуел између ове две екипе одигран 5. децембра прошле године у Крушевцу, у оквиру 19. кола, припао је фудбалерима Црвене звезде који су славили са 2:0, головима Милана Родића и Александра Катаија.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде настављају сигурно да корачају ка новој-петој у низу титули шампиона Србије од које их дели свега 180 минута фудбала и четири бода да би је и математички обезбедили, као и одбрани трофеја намењеног освајачу националног Купа за који ће се борити против вечитог ривала 26. маја.
У прошлом колу, црвено-бели су испратили госте из Ниша са четири гола у мрежи (4:1), а погађали су Александар Катаи, Мирко Иванић, док се Охи Омоијуанфо два пута уписао у стрелце.
Док су у Купу Србије, црвено бели били још суровији, а како се игра одвијала, не би било чудо да су госте из Рашке испратили и са двоцифреном разликом, овако је коначан резултат био 8:0.
Голове за браниоца дупле круне постигли су Мохамед Ел Фарду Бен, Милан Павков, Мирко Иванић, Петар Станић, док су двоструки стрелци били Охи Омоијуанфо и млади Никола Станковић.
Па сада распуцани и у јако доброј форми иду у Крушевац на мегдан Напретку са циљем да успешно прођу први од два изазова који их очекују до краја првенства.
Пред дуел са екипом Напретка у Крушевцу, тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

– Екипа игра доста добро. Одлучно играју у овом плеј-офу, али још није крај. Једноставно, овај фокус, овај однос и овакав ритам морамо да задржимо до краја. Проласком у финале купа, као што смо и причали, извукли смо максималан број утакмица у сезони на нашу велику срећу и задовољство, али и на срећу наших навијача, који су увек ту, што су показали и против Новог Пазара. Тако да, сви заједно идемо ка нашем циљу. Чека нас незгодно гостовање. Морам бити искрен и рећи да Напредак у овом плеј-офу није остварио победу, нити постигао гол, али то не треба да нас заварава нити опушта. Увек је то незгодно и тешко гостовање. Увек када играш ван Маракане је доста теже. Очекујем само озбиљан приступ од првог минута, као што смо то радили у последњих неколико утакмица – почео је Станковић.

 Сутрашњи противник Црвене звезде није постигао гол у последњих пет мечева, али према речима тренера Станковића, то не треба да оптерећује његов тим.

 – Видео сам то кроз натписе, када смо радили скаутинг и припремали утакмицу. Подаци и бројеви никад не лажу, али као што сам рекао, не треба да се оптерећујемо тиме.

Иако многи увелико говоре да је титула сигурна два кола пре краја, млади стручњак је истакао да то неће успавати његове изабранике.

 – Играчи су свесни целе ситуације, и неће се успавати. Ко може да се успава, када си направио такав успех до сада, да си био на минус пет, а сада си на плус два. Како да се успавамо. Не видим разлог за тим, нити желимо да се успавамо. Напротив, остаћемо будни до краја.

 Дотакао се Станковић и здравственог билтена, и истакао, да су, за сада, сви играчи на располагању.

 – За сада, нико не пропушта гостовање у Крушевцу.

На питање да ли то што ривал не зна за гол у плеј-офу може утицати на промену голмана, шеф струке црвено-белих је кратко одговорио.

 Не.

 Истакао је Станковић и противничког капитена, Сашу Марјановића, о коме је имао речи хвале.

 Саша је постигао тај погодак који је Напретку обезбедио да уђе у плеј-оф. Не знам како би било да је Напредак ишао да игра плеј-аут. Да ли би им било теже, сигурно да би. Уз дужно поштовање, он је најталентованији и најбољи играч Напретка. Капитен, момак који феноменално игра фудбал и лепо га је гледати на терену. Има тај чист суви квалитет и прави разлику.

Иако и Звездини „бонуси“ бележе сјајне партије, Станковић је истакао да они сутра неће почети утакмицу.

 Неће момци почети, то је сигурно. Иако они чине део ростера и део нашег тима, идемо са провереним снагама, са најјачим тимом. Не могу да кажем да са њима не би били најјачи, али сигурно да хијерархија постоји.

 Говорио је Станковић и о предстојећем финалу националног купа, али и нагласио да је циљ јасан.

 – Као што каже Жозе Мурињо – Финала нису за играње, финала су за побеђивање, тако да где год да играмо, нама је јасан циљ – закључио је Станковић.

Главни арбитар на мечу између Напретка и Црвене звезде биће Марко Ивковић из Лајковца, помагаће му Милан Пашајлић (Рашка) и Милорад Јовановић (Белановица), док ће четврти судија бити Борко Мијајловић.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Горан Бељин.

Директан пренос утакмице између екипе Напретка и Црвене звезде, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 18 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment