Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновије

Време одлуке – чин други

Кошаркаши Црвене звезде у Љубљани очекују други меч полуфиналне серије АБА лиге са екипом Цедевита Олимпије. Евентуалном победом црвено – бели би решили серију у своју корист резултатом 2:0 и пласирали се у финале.

Тренер Дејан Радоњић најавио меч који следи:

“Очекује нас други меч ове полуфиналне серије, и апсолутно смо свесни великог искуства и квалитета који поседује екипа Цедевита Олимпије. Имају озбиљан нападачки потенцијал и доста играча са пуно поена у рукама. Ми свакако морамо да будемо на другој утакмици у Љубљани бољи у одређеним сегментима игре у односу на први меч у Београду. Играчи Цедевита Олимпије као домаћини имаће и подршку навијача у Љубљани, а на нама је да у таквом амбијенту будемо спремни да наша енергија, концентрација и одговорност у игри буду на адекватном нивоу како би одиграли добру утакмицу у понедељак“.

Предстојећи сусрет прокоментарисао је и Огњен Добрић:

Знамо да нас чека тешка утакмица против мотивисаног ривала који има свој квалитет и немало искуство. Играју пред својим навијачима, на свом терену и сигурно ће желети да врате серију у Београд. Поред додатне енергије коју ће им дати подршка са трибина, Цедевита Олимпија је екипа која у својим редовима има изванредне индивидуалце и нападаче који свакоме могу да убаце када су у добром ритму пуно поена. Ми желимо да одиграмо чврсто у одбрани, да се боримо за сваку лопту и да одговоримо на енергију и агресивну игру домаћина. Позивам и наше навијаче да дођу и пруже нам подршку у понедељак увече у Љубљани, као што су то чинили и на утакмицама у Љубљани и Новом Месту претходних сезона, јер се зна да имамо велики број наших навијача у Словенији“.

Своја очекивања уочи меча изнео је и тренер Цедевита олимпије Јурица Големац:

„На првој утакмици у Београду кошаркаши Црвене звезде нас нису изненадили. Били су веома агресивни, али смо ми, са друге стране, брзо упали у проблеме са личним грешкама играча који су нам веома важни. После тога је било јако тешко играти. Наши ривали су играли веома енергично и интензивно а када смо ми мало пали побегли су нам и ми нисмо успели да се вратимо у игру. Ако хоћеш да играш са Звездом мораш добро да покријеш игру један на један и затвориш скок. Нисмо били прави у првом мечу са нашим енергијом и жељом. Имамо довољно резерве у односу на прву утакмицу, тако да на другу утакмицу на домаћем паркету гледам позитивно. Очекујем да ћемо у понедељак играти са више енергије, а уједно биће нам потребна помоћ навијача на трибинама Арене Стожице“.

На речи свог тренера надовезао се кошаркаш Цедевита Олимпије Едо Мурић:

„Мислим да смо у доброј форми пред меч у понедељак. У овом мечу мораћемо да покажемо игру која нас је красила у фебруару и марту. Свако од нас тачно зна шта је погрешио у првој утакмици, а истовремено знамо где смо грешили као тим. У мечу у Београду сигурно нисмо играли онако како смо играли у најбољем периоду ове сезоне.Знамо да ћемо у понедељак морати да одиграмо наш најбољи меч у сезони ако желимо да победимо Црвену звезду, јер је ово веома квалитетан тим састављен за освајање титуле регионалне лиге.Очекује нас напоран рад, али уједно и добар тест да видимо где смо. Немамо много времена да се припремимо за овај други меч. Надам се да ће нам сви који дођу у Стожице дати додатну енергију и ставити свој каменчић у мозаик који морамо да саставимо да победимо Црвену звезду. Морамо да играмо најбоље што можемо, не смемо да одустанемо и да одступимо.Звезда је свакако фаворит, а наш посао је да дамо све од себе да изборимо трећу утакмицу. Морамо да покажемо да заслужујемо ову трећу утакмицу и да имамо добар тим. „

Иако се екипе одлично познају сигурно је да нас очекују  тактичка подешавања игре са обе стране пошто ће тренери желети да исправе оно што су уочили као проблем у првом мечу. У зависности од исхода друге полуфиналне утакмице у Љубљани, али и исхода друге серије чији меч број два се игра данас у Подгорици, зависиће термини  евентуалних мечева мајсторице тј. почетак финалне серије.

 

 

 

 

 

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 мај 16, 2022 at 20:57

KALINIĆU I MITROVIĆU MARŠ IZ ZVEZDE.

Reply

Leave a Comment