Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Бод вредан титуле омладинаца

Омладинска селекција Црвене звезде ремизирала је са екипом Младости у Лучанима резултатом 2:2, у оквиру 28. кола националног првенства, чиме су наши бисери и математички обезбедили шампионски пехар два гола пре краја. Изабраници Милана Стегњајића су у два наврата морали да јуре резултат, али су момци показали карактер и успели да упишу бод вредан титуле. Важне голове постигли су Александар Кахвић и Данило Теодоровић, а у улогама асистената нашли су се Видојевић и Милосавић. Ово је трећа година у низу да омладинска селекција Црвене звезде осваја шампионску титулу, али и нова прилика да се наши таленти опробају у Лиги шампиона за младе!

Младост – Црвена звезда 2:2 (1:0)

Стадион: „ФК Младост“, Лучани.

Судија: Станко Остраћанин.

Стрелци: Јојић у 6. и 52. минуту за Младост, а Кахвић у 47. и Теодоровић у 64. минуту за Црвену звезду.

Младост: Мијатовић, Дивац, Јојић, Радовановић, Прибаковић, Гудурић (од 88. Обућина), Ђерковић (од 63. Јелић), Јаковљевић, Величковић (од 35. Пеливановић), Митровић, Станисављевић (од 53. Стојановић).

Црвена звезда: Ј. Миладиновић, Голдин (од 57. Матић), Ђермановић, Видојевић, Радојевић, Бошковић, Стојановић, Милосавић (од 87. Иванковић), Теодоровић, Бојовић (од 75. Огњеновић), Кахвић.

Утакмица је почела отворено на обе стране, а прво узбуђење виђено је већ у шестом минуту, када је главни арбитар показао на белу тачку у корист домаћих, а Јојић је реализовано једанаестерац и довео свој тим до раног вођства. Изабраници Милана Стегњајића су појачали ритам након примљеног гола, па је тако већ у осмом минуту могло доћи до поравнања резултата. Кахвић је сјајно оставио лопту на ивици казненог простора за Теодоровића, који је из прве снажно гађао у ближи угао, али је голман домаћих био довољно концентрисан. Наставили су црвено-бели да притискају, а у 25. минуту виђено је ново узбуђење. Стојановић је се нашао сам на двадесетак метара, наместио се и „опалио“, али је лопта завршила у рукама Мијатовића. Нова прилика пред голом гостију виђена је у 32. минуту. Милосавић се сјајно „решио“ чувара, изборио позицију и силовито гађао са дистанце у десни угао, али је голман домаћих крајњим напорима успео да интервенише и скрене лопту поред гола. Шансе су наставиле да се нижу па је тако у 38. минуту виђено ново узбуђење. Милосавић је сјајно центрирао из угла у петерац, где се у гужви најбоље снашао Ђермановић и шутирао, међутим само у Мијатовића, који је константно био на ветрометини и под притиском разиграних омладинаца Звезде.

Други део игре почео је у одличном ритму, а већ у 46. минуту могло је доћи до промене резултата. Након одбијанца, лопта је стигла до Бошковића који је гађао волеј ударцем са ивице казненог простора, али је његов шут изблокиран, те је наш тим добио корнер. Већ минут касније наши бисери су успели да дођу до изједначења. Након интервенције главом Видојевића пред голом домаћих, Кахвић је феноменално реаговао и надскочио противничког голмана и главом послао лопту у мрежу. Играло се на обе стране, а у 52. минуту домаћи су поново дошли до предности преко Јојића. Примљени гол није омео наше момке да наставе са нападима, па је тако у 64. минуту на семафору стајало 2:2. Милосавић је одлично центрирао на другу стативу где се нашао Тепдоровић, који је без већих проблема послао лопту иза леђа Мијатовића, за велику радост црвено-белих. До краја меча су претили Радојевић и Бошковић, али није то било довољно да наши бисери освоје читав плен, међутим ову утакмицу ће дуго памтити јер су након ње и математички обезбедили титулу шампиона Србије са седам бодова више у односу на вечитог ривала, два кола пред крај првенства.

The post Бод вредан титуле омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment