Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Омладинци понос Звездине академије

Трећи пут за редом јуниори Црвене звезде су понели наслов првака државног првенства и тиме донели још један трофеј у витрине наше академије. Први тренер наше Омладинске школе – Никола Јелић је истакао велико задовољство поводом сјајног успеха наше најстарије селекције.

За Црвену звезду је синоним прво место. Највећи је клуб у региону и дефинитивно у било ком такмичењу и саставу се очекује лидерска позиција. Велике похвале иду за стручни штаб и тренера Милана Стегњајића. Наравно не смемо да заборавимо Марка Неђића и његов стручни штаб који су урадили феноменалан посао у јесењем делу првенства. Имали су великих проблема, како кадровских, тако и са преласком играча у сениорски тим Графичара. Рано смо и “изгубили” капитена Марка Ћурића, а потом су се надовезале повреде Виктора Радојевића, Александра Кахвића и Огњена Мимовића. Доста смо утакмица играли са играчима рођеним 2005. године, можда чак и одлучујуће мечеве. Титула је само показатељ да су добра организација и план донели баланс у екипи. Успели смо да освојимо титулу трећи пут за редом – рекао је Јелић.

Наш клуб је у овој такмичарској години наступао са фудбалерима који су били готово најмлађа екипа у лиги, а Никола Јелић наглашава да је развој играча као примарни циљ испуњен на високом нивоу.

– Примарни задатак у Омладинској школи Црвене звезде није освајање титула. Ово је генерација коју смо формирали прошлог јуна на Златибору, а променила се доста и на зиму. Нисмо очекивали, јер смо ушли тотатлно подмлађени са три играча 2005. у такмичење играча рођених 2002. и 2003 године, да можемо да будемо једни од фаворита. Рекао сам на почетку сезоне да Младост из Лучана има фенуменалну екипу, доста константну и компактну. Такође, вечити ривал је повлачио играче из првог тима, Чукарички је почео сезону са фудбалерима који су претходну сезону завршавали у првом тиму. Ушли смо потајно и из прикрајка вребали титулу. Освновни задатак нам је био развој играча, а то смо добрим делом успели.

Бројни пехови су пратили црвено-беле јуниоре на путу до шампионске титуле, а многи млади фудбалери су успркос свом узрасту показали да по таленту могу да се такмиче у Омладинској лиги Србије.

– Носилац генерације Стефан Лековић је прекомандован у први тим Графичара, а такве играче је јако тешко наћи. Нисмо желели да “дирамо” кадете, јер смо и тамо направили компактну екипу на челу са Слађаном Николићем. Било је ту играча који су могли да изнесу терет Омладинске лиге Србије, иако су млађи. У последњих неколико кола повукли смо и радикалан потез где је Јован Миладиновић, дечак рођен 2007. године, стао на гол. Оба голмана Стефан и Богдан Маринковић су нам били повређени, тако да је први пут у овом рангу фудбала дете које је пионир бранило за пет година старију селекцију.

Први тренер Омладинске школе нашег тима наглашава да нема паузе у раду наше академије, као и да ће наредне сезоне бити постављени нови циљеви.

Спремили смо већ наредни прелазни рок када су у питању млађе генерације. Доста смо ствари већ финализирали, остало је само да крене прелазни рок, па да то званично верификујемо. Знате да је иза нас и полусезона где се Омладинска школа озбиљније укључила у рад првог тима Графичара. Наш развојни тим ће почети крајем јуна припреме за нову сезону. Очекује нас и Куп пријатељства на Златибору, добра провера за наше омладинце. Такође, имамо бројне турнире који имамо у јуну на ком ће учествовати кадети, млађи кадети и пионири. Закључићемо сезону са јаким такмичењима да би формирали екипе за нову сезону – закључио је Јелић.

The post Иза југа Маракане – Омладинци понос Звездине академије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment