Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Последња кола на Маракани гарантују спектакл

Фудбалери Црвене звезде ће у недељу од 18 часова и 30 минута на стадиону „Рајко Митић“ дочекати екипу Вождовца у оквиру последњег кола плеј-офа овосезонског првенства, а свега бод биће довољан екипи коју са клупе предводи Дејан Станковић да дође до пете узастопне титуле шампиона државе. Атмосфера ће сигурно бити феноменална, као што је то увек и било у последњим колима на Маракани.

Црвена звезда је на спектакуларне начине освајала и славила титуле, а већ у недељу, црвено-бели ће имати прилику да нову титулу освоје пред армијом љубитеља Звездиног грба. Незаборавно је било и 2019. године, када су наши првотимци потпуно доминантно стигли до јубиларног 30. трофеја националног шампиона. Тог 19. маја 2019. године спуштена је завеса на сезону 2018/19, а трибине Маракане биле су испуњене у великом броју. Наши играчи су сјајном партијом против Напретка крунисали невероватну сезону и славили са 3:0, а скоро 42 хиљаде верних звездаша употпунило је прави спектакл. Тако је било и у сезони 2017/18, када су наши момци славили 29. титулу шампиона Србије. Утакмица је одиграна 19. маја 2018. године, а противник је била екипа Вождовца. Црвено-бели момци су фуриозно ставили тачку на сјајну сезону и убедљивим резултатом 5:1 употпунили прославу. На трибинама нашег стадиона нашло се нешто више од 40 хиљада љубитеља Звезде и фудбала, а атмосфера је била за памћење.

Прослава титуле 2016. године такође ће остати упамћена по правом спектаклу. На Маракани је гостовао нишки Раднички, а скоро 43 хиљаде верних звездаша поздравило је своје црвено-беле шампионе, који су победом (2:0) крунисали одличну сезону и прославу титуле. Две године раније, 25. маја 2014. године, екипа коју је предводио Славиша Стојановић стигла је до 27. шампионске титуле. Пехар је оверен против ОФК Београда, убедљивом победом 4:2, а атмосфера на стадиону остаће упамћена као једна од најбучнијих. На Маракани је било присутно око 40 хиљада људи, који су длановима, мајицама, заставама и песмама приредили прави спектакл, и на феноменалан начин прославили нови трофеј вољеног клуба. Још једна незаборавна прослава десила се 2001. године, када су црвено-бели освојили 23. титулу шампиона државе. На Маракани је гостовала екипа Милиционара, а трибине нашег стадиона испунило је преко 25 хиљада звездаша из свих крајева Србије и региона. Црвено-бели су убедљиво славили са 4:1, а стрелац четвртог поготка Саша Зорић, после гола са беле тачке испунио је обећање дато пре утакмице и полио се кофом воде, што је била увертира за велико славље које је уследило када је главни арбитар означио крај сусрета.

Верујемо да ће звездаши испунити Маракану и у недељу од 18 часова и 30 минута, како би заједничким снагама дошли до 33, а уједно и пете узастопне титуле. Подсећамо вас, изабраницима Дејана Станковића довољан је бод како би и математички осигурали титулу. Капије Маракане биће отворене за све вас, а посебно за овај меч, бићете у прилици да купите и специјалне барјаке са мотивима нашег вољеног клуба, који ће додатно употпунити спектакл. Једно је сигурно – атмосфера ће бити за памћење. Видимо се на Маракани!

The post Последња кола на Маракани гарантују спектакл appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Levo krilo мај 21, 2022 at 06:41

Mogli bi da ostavite obavestenje vezano za forum, posto nije dostupan.

Reply

Leave a Comment