Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети победом до титуле

Кадетска селекција Црвене звезде савладала је екипу Графичара резултатом 2:1, у оквиру 29. кола националног шампионата и на тај начин коло пре краја и математички обезбедила титулу првака Србије. Изабраници Слађана Николића су су сјајно отворили меч и већ у 16. минуту дошли до предности након сјајне реакције Вељка Вукојевића, а потом је десет минута касније и Стефан Миладиновић погодио и дуплирао предност. Графичар је успео да смањи у другом полувремену преко Ракића, али су црвено-бели мирно привели утакмицу крају и потпуно заслужено уписали три бода вредна шампионске титуле.

Црвена звезда – Графичар 2:1 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Дарко Јекнић.

Стрелци: Вукојевић у 16. и Миладиновић у 26. минуту за Црвену звезду, а Ракић у 64. минуту за Графичар.

Жути картони: Антонијевић (Графичар).

Црвена звезда: Драшкић, Димитријевић, Ђокућ, Каришик, Стојсављевић, Л. Ђурић, Лечић (од 73. Младеновић), Цветковић (од 80. Петровић), Миладиновић (од 59. Жагар), Вукојевић, Николашевић (од 73. Катанић).

Графичар: Мијушковић, Милојковић, Илић, Мандић, Антонијевић (од 55. Радовић), Гудељ, Ајдуковић, Такер (од 55. Николић), Рамадани, Јевтић (од 49. Поповић), Гачић (од 62. Ракић).

Као што је то био случај у претходном колу, ни на овој утакмици у тиму црвено-белих није било стандардних Недељковића, Вукичевића, Радоњића, Шљивића, Мијатовића и Бубња, који бране репрезентативни грб на Европском првенству за младе у Израелу. Изабраници Слађана Николића су ушли у меч директно и нападачки, настојећи да тачним додавањима створе прилику за гол. Прво веће узбуђење виђено је у 14. минуту. Вукојевић је сјајно оставио лопту за Миладиновића, који је по десној страни ушао у казнени простор и гађао даљи угао, али је лопта завршила поред леве стативе. Наставили су црвено-бели да притискају, па је тако већ у 16. минуту на семафору стајало 1:0 у корист нашег тима. Вукојевић је сјајно извршио пресинг на дефанзивну линију противника, и након грешке Антонијевића одузео лопту и у ситуацији „један на један“ лако послао лопту у мрежу за велику радост Звездиних бисера.

Ново узбуђење виђено је у 25. минуту. Стојсављевић је послао сјајну лопту у простор за Николашевића, који је протутњао по левој страни и у трку шутирао, али је погодио само спољни део мреже. Само минут касније, виђено је ново велико узбуђење. Голман Графичара није најбоље испуцао лопту, а Цветковић се нашао на правом месту и упослио Миладиновића, који је избио „очи у очи“ са Мијушковићем, и лако послао лопту у даљи угао, за два гола предности у корист црвено-белих. Запретили су и популарни Графосу и 33. минуту преко Гачића, који је шутирао са дистанце, али није био довољно прецизан. Пред сам крај првог полувремена запретио је и Вукојевић, али је његов шут завршио у рукама Мијушковића.

Друго полувреме почело је доста мирније, а прва озбиљнија прилика виђена је у 54. минуту. Николашевић је сјајно центрирао у петерац, а Лечић је био највиши у скоку,међутим шутирао је преко гола. Десет минута касније, Графичар је успео да смањи преко Ракића, који је погодио након гужве у казненом простору. Запретили су љубичасти у још два наврата у наставку, али је фантастично реаговао талентовани Драшкић и спречио промену резултата. Стратег црвено-белих Слађан Николић је у наставку промешао карте, па су тако прилику добили и Жагар, Петровић, Катанић и Младеновић. Наши бисери су у наставку мирном пас игром привели утакмицу крају и на тај начин стигли до нове победе којом су и математички обезбедили трофеј државног првака.

The post Кадети победом до титуле appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment