Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда кроти Змајеве за пету титулу у низу!!!

Црвено-бели су победом у Крушевцу ставили једну руку на пехар и дошли на корак до пете узастопне титуле шампиона Србије, тридесет треће у пребогатој клупској историји.
До остварења тог циља дели их само један бод.
И нема сумње да ће црвено-бели дати све од себе у Недељу, када ће пред пуним трибинама угостити екипу Вождовца у оквиру последњег, 37. кола Линг Лонг Суперлиге Србије, у мечу који је заказан за 18 часова и 30 минута.

Црвено-бели су након убедљиве победе у полуфиналу Купа Србије, када су буквално декласирали екипу Новог Пазара (8:0), пуни самопоуздања отпутовали у Крушевац, где су голом Охија Омоијуанфа из 33. минута, славили са 1:0 и сада их само 90 минута дели од пете узастопне титуле шампиона Србије.

Са друге стране, екипа Вождовца пред почетак плеј-офа држала је све у својим рукама, па и поред две остварене победе, нешто лошија форма у последња три меча, која је била посебно приметна у дуелу против екипе Партизана, где су ,,Змајеви” изгледали као екипа из доњег дома, без жеље, без жара…а не као екипа која има европске амбиције, довели су до тога да бодове спаса у европској трци траже против шампионске екипе Црвене звезде, која сигурно неће пропустити меч лопту за титулу.
Регуларни део сезоне, након 30. одиграних кола, фудбалери Вождовца завршили су на петом месту са 40 освојених бодова.
Са амбицијама да се домогну четврте позиције која би им омогућила премијерни наступ у квалификацијама за Лигу Конференција.
У прва три кола плеј-офа, екипа са ,,Крова” уписала је премијерни реми против екипе Радничког у Нишу, те две победе у следећа два кола када су били бољи прво од Војводине (2:1), а затим и од Напретка (3:0), што их је након неколико везаних пораза екипе Чукаричког издвојило као најозбиљнијег кандидата у борби за позиције које воде у Европу.
Међутим уследио је пад, па су фудбалери Вождовца освојили само два бода у последња три меча (два ремија,  ТСЦ 1:1 и Чукарички 0:0, те пораз против Партизана 3:0) и тако довели себе у безизлазну ситуацији да бодове који значе излазак у Европу траже против екипе која јури пехар намењен шампиону Србије.

Пред гостовање шампиону, Црвеној звезди, тренер фудбалера Вождовца, Александар Линта, изјавио је  да га не занимају „туђи интереси”, већ само „интереси Вождовца”.

Не занимају ме туђи интереси, већ искључиво интереси Вождовца и мојих играча. Идеја је увек иста, да преко добре игре дођемо до резултата. 
Циљ је афирмисати и мотивисати играче. Побољшати их у сваком аспекту, како играчком, тако и људском. Морамо да останемо позитивни и да фокус задржимо на нама.
Желим да мојим играчима хук са трибина не буде оптерећење већ ветар у леђа који ће им помоћи да се покажу у што бољем светлу. Важно је грешке свести на минимум и да верујемо једни у друге.-рекао је Линта.

Екипу Вождовца ове сезоне предводе младићи, Александар Ћирковић и негдашњи омладинац Црвене звезде, Милош Пантовић са по пет постигнутих голова.
Прате их Милош Миловић са четири, те некадашњи леви бек шампиона, Стефан Хајдин, Марко Ивезић, Јустас Лацискас и Иван Милосављевић са три постигнута гола.

Фудбалери Црвене звезде и Вождовца до сада су се састајали двадесет пет пута.
Црвено-бели су однели двадесет једну победу, један сусрет завршен је без победника, док су Вождовчани били бољи у три наврата.
Последњи дуел између ове две екипе одигран је у оквиру 25. кола Линг Лонг Суперлиге Србије, а славили су фудбалери Црвене звезде са 3:0.
Голове су постигли Мирко Иванић, Александар Катаи и Охи Омоијуанфо.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде дошли су на корак до нове-пете у низу титуле шампиона Србије од које их дели свега 90 минута фудбала и само један бод да би и математички обезбедили 33. пехар намењен најбољој екипи у нашој земљи.
А само четири дана касније 26. маја, чека их финални дуел и борба против вечитог ривала за трофеј намењен освајачу националног Купа, који ће се одиграти на стадиону ,,Рајко Митић”.
Црвено-бели су у прошлом колу тријумфално прошли кроз Крушевац, савладавши екипу Напретка са 1:0, голом Охија Омоијуанфа.
И сада у добром расположењу пред надамо се крцатим трибинама чекају екипу Вождовца, где ће нема сумње оставити и последњи атом снаге да се сутра у 20:30, заједно са највернијим присталицама радују новој титули шампиона Србије.

Пред дуел са екипом Вождовца, тренер фудбалера Црвене звезде, Дејан Станковић, изнео је своја очекивања:

-Доста пута смо причали о саставима, али не бих детаљније улазио у то. Знамо наш циљ, још у јануару смо рекли да имамо 16 утакмица – 16 финала, тако да извешћемо најјачи тим, како физички, тако и ментално. Нема разлога да буде другачије сутра и да одступимо од тога.

 Говорио је тренер Станковић и о формацији, као и о томе да ли ће његов тим сутра истрчати са једним или два центарфора.

 – Спремам утакмицу по утакмицу и то да ли је један, два, три или четири шпица, нама није мењало много тога, јер знамо шта нам је чинити. Свесни смо да утакмица траје 90 минута и да морамо да будемо прави у сваком тренутку. 

Имао је млади тренер само речи хвале за екипу Вождовца.

 – Желе да играју фудбал ко год да је противник, било да су домаћини или гости. Два пута смо се сусрели са њима, знамо им врлине и мане, али исто тако смо свесни да ћемо играти код куће пред 40 хиљада људи. Спремни смо у потпуности за меч. Да ли бих довео неког из Вождовца у Звезду? Радије бих задржао ове играче које тренирам.

 Улаз на утакмицу је бесплатан, а атмосфера на трибинама ће бити незаборавна.

 – Звезда је урадила феноменалну ствар са барјацима да се вратимо неколико година и деценија у прошлост и сигуран сам да ће то бити много лепо. Не могу да се одлучим која комбинација боја ми се свиђа, али ћу да купим сваки како би ми остали за успомену. 

 Млади дефанзивац Страхиња Ераковић нашао се на ширем списку репрезентације Србије за утакмице Лиге нација.

 – То је шири списак. Да не буде од превеликих очекивања – превелико разочарење. Видећемо шта ће наш селектор изабрати, за које ће се играче одлучити у овим чудним терминима. Они који буду играли Лигу нација, неће имати ни дан одмора, а видели смо реакцију тренера Ливерпула – Јиргена Клопа шта мислим о тим летњим терминима, где ће сви они који буду са репрезентацијом, морати директно да се јаве на припреме. Онда је на нама тренерима да то амортизујемо, јер је сезона била веома исцрпна, а ми ћемо одиграти 56 утакмица. 

Открио је Станковић и за кога је навијао у финалу Лиге Европе.

– Била је добра утакмица, право чврсто финале. Ако ме питате да ли сам навијао да изгуби Ренџерс – заиста нисам, али сам навијао за Филипа Костића, јер је реч о момку коју има феноменалну сезону. На крају је трофеј заслужено отишао у Франкфурт – закључио је Станковић и додао да не размишља о томе ко ће бити четврти представник Србије у Европи наредне сезоне.

Главни арбитар на мечу између Црвене звезде и Вождовца биће Дејан Трифковић из Београда, помагаће му Милан Минић (Ниш) и Матија Олајош Нађ (Суботица), док ће четврти судија бити Милан Илић.
У ВАР соби ће седети Милош Милановић и Бојан Бановић.

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и екипе Вождовца, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 18 часова и 30 минута.

ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА И ТИТУЛА!!!

 

 

Повезане вести

1 comment

окнарб мај 22, 2022 at 21:21

бРАВО МОМЦИ БРАВО ДЕКИ.НИСАМ ЗИМУС ОЧЕКИВАО ДА НАКОН -5 МОЖЕМО ПРЕОКРЕНУТИ У СВОЈУ КОРИСТ.ОСВОЈИТИ ТРЕБА ПОНОВО ДУПЛУ КРУНУ,А УПРАВА ДА СЕ ИСКУПИ ЗА ЉЕТНИ ЛОШИ ПРЕЛАЗНИ РОК.ЗАДРЖАТИ ДРАГОВИЋА ,КАТАИА И ИВАНИЋА.ДОВЕСТИ РАДОЊИЧА ,ЂУРИЧИЋА,РАДОЈУ,КАСТАЊЕДУ(ЗА КАСТАЊЕДУ САМ СППРЕМА ОДГОВАРАТИ АКО НЕ БУДЕ ПОАЧАЊE).ИГРА МОРА БИТИ БРЖС ,ДВА БРЗА КРИЛА ,СРЕДИНА ,ОДБРАНБЕНИ И НАПАДАЧ.ШТО СЕ НЕ УГОВОРИ ПРИЈАТЕЊСКА СА НЕКИМ ШПАНСКИМ КЛУБОМ,ДУГО НИСМО ИГРАЛИ ПРОТИВ ЊИХ ,А НЕ СЛОВЕНАЧКИХ И АУСТРИЈСКИХ ЕКИПА

Reply

Leave a Comment