Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини бисери – И кадети шампиони Србије

Након омладинске селекције која је обезбедила шампионску титулу, то је пошло за руком и кадетима Црвене звезде, који су савладали екипу Графичара резултатом 2:1 и на тај начин заслужено дошли до наслова првака Србије.

Јуниори Црвене звезде поражени су од екипе Графичара резултатом 3:2, у оквиру 29. кола националног шампионата. Пред почетак сусрета, нашим бисерима уручен је пехар шампиона Србије, који су црвено-бели доминантном игром потпуно заслужено освојили. Публика иза југа Маракане имала је прилику да ужива у одличној и садржајној утакмици са прегршт лепих потеза, али и чак пет погодака. Сандуловић је довео популарне Графосе до предности у 34. минуту, када се сјајно снашао у казненом простору, а резултат је пред одлазак на паузу поравнао Михајло Милосавић на асистенцију Теодоровића. Наш развојни тим поново је дошао до предности у 54. минуту, након што је Радујко био прецизан са беле тачке, да би у 67. минуту Марко Боровић након гужве у казненом простору донео ново изједначење црвено-белима. Ипак и поред велике борбености изабраника Милана Стегњајића, три минута пре краја утакмице Тошковић је на асистенцију Бајића донео победу Графичару. Црвено-беле у последњем колу овосезонског првенства предстојећег викенда очекује гостовање Вождовцу, чиме ће бити спуштена завеса на ову и више него успешну сезону.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 29. КОЛО:

1.Црвена звезда – 67 бодова, гол разлика 89:38

2.Партизан – 63 бода, гол разлика 60:24

3.Младост – 51 бод, гол разлика 53:36

—-

11.Графичар – 40 бодова, гол разлика 42:52

СТРЕЛЦИ: Михајло Милосавић (11 голова, Црвена звезда), Александар Кахвић, Мирко Николашевић и Матеја Бојовић (9 голова, Црвена звезда), Балша Тошковић (8 голова, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Данило Теодоровић (8 асистенција, Црвена звезда), Виктор Радојевић, Мирко Николашевић и Михајло Милосавић (7 асистенција, Црвена звезда), Александар Кахвић (6 асистенција, Црвена звезда).

Кадетска селекција Црвене звезде савладала је екипу Графичара резултатом 2:1, у оквиру 29. кола националног првенства и на тај начин коло пре краја и математички обезбедила титулуи првака Србије. Изабраници Слађана Николића су на сјајан начин отворили меч, па је већ у 16. минуту на семафору стајало 1:0 у корист црвено-белих. Вукојевић је сјајно извршио пресинг на дефанзивну линију противника, и након грешке Антонијевића одузео лопту и у ситуацији „један на један“ лако послао лопту у мрежу за велику радост Звездиних бисера. Десет минута касније, црвено-бели су дуплирали предност, након што је Цветкович упослио Стефана Миладиновића, а овај без већих проблема „сместио“ лопту у мрежу. Графичар је успео да смањи у 64. минуту, након што се Ракић добро снашао у казненом простору, чиме је уједно и постављен коначан резултат утакмице. По завршетку меча, одржана је свечана церемонија на којој је нашим бисерима уручен пехар државног првака, који су потпуно заслужено и освојили коло пре краја шампионата. Црвено-бели ће у последњем колу гостовати екипи Напретка у Крушевцу, чиме ће ставити тачку на сјајну сезону.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 29 КОЛО:

1.Црвена звезда – 76 бодова, гол разлика 106:33

2.Партизан – 71 бод, гол разлика 100:28

3.Чукарички – 65 бодова, гол разлика 94:38

—-

6.Графичар – 41 бод, гол разлика 48:32

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (32 гола, Црвена звезда), Стефан Миладиновић (14 голова, Црвена звезда), Јован Мијатовић (12 голова, Црвена звезда).

АСИСТЕНТИ: Јован Шљивић (14 асистенција, Црвена звезда), Матеја Бубањ (12 асистенција, Црвена звезда), Стефан Миладиновић (11 асистенција, Црвена звезда).

Сениори Графичара су ремијем на гостовању Мачви у Шапцу резултатом 1:1 завршили сезону. Изабраници Марка Неђића одиграли су добро прво полувреме, имали велики број прилика, али је домаћин пред сам крај првог полувремена дошао до вођства. Друго полувреме није променило стање на терену, Графоси су наставили да нападају, али се то исплатило тек пред сам крај сусрета, када је Луис Ибањез донео изједначење популарним Графосима са беле тачке.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 37. КОЛО:

1.Младост НС – 72 бода, гол разлика 48:24

2. Јавор – 69 бодова, гол разлика 57:30

3.Железничар – 68 бодова, гол разлика 54:36

9.Графичар – 51 бод, гол разлика 62:48

СТРЕЛЦИ: Борисав Бурмаз (12 голова), Јован Митуљикић (8 голова), Илија Бабић (6 голова).

АСИСТЕНТИ: Никола Кнежевић (5 асистенција), Никола Митуљикић и Луис Ибањез (4 асистенције), Алекса Матић и Јован Митуљикић (3 асистенције).

РЕЗУЛТАТИ ОСТАЛИХ УТАКМИЦА:

Лига млађих кадета, 30. коло: 011 – Црвена звезда 2:3 (Андрија Максимовић, Алекса Василић и Матеја Остојић)

Лига млађих пионира, 10. коло: Црвена звезда – Душановац 7:0 (Данило Карановић (2 гола), Лазар Николић, Павле Штулић, Душан Јовичић, Матеј Стрика)

Прва лига пионира, 24. коло: Графичар – Земун 4:3 (Саша Сторебра (2 гола), Михајло Ћулибрк, Урош Милосављевић)

Лига Млађих пионира, 10. коло: Графичар – Чукарички 3:3 (Младеновић, Стевић)

Прва лига пионира, 24. коло: Вождовац – Црвена звезда 0:4 (Младен Грујић (2 гола),Огњен Мишић, Андреј Марић)

Прва лига петлића, 10. коло: Телеоптик – Црвена звезда 2:3 (Лав Радојевић, Алекса Рајић, Душан Васиљевић)

Лига млађих омладинаца, 28. коло: Црвена звезда – Оле 5:2 (Марко Јанковић (2 гола), Вук Деспенић, Андреј Маслаћ, Марко Боровић)

Лига млађих кадета, 31. коло: ИМТ – Графичар 2:1 (Лука Ратковић)

Прва лига петлића, 10. коло: Земун – Графичар 1:2 (Видић, Бакаловић)

The post Звездини бисери – И кадети шампиони Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment