Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Звездино дете на врху Словеније

Најмлађи дебитант и стрелац у историји РК Црвена звезда Грундфос, Звездино дете Алекса Туфегџић, најбољи је стрелац словеначке лиге у прошлој сезони са 162 гола!

Алекса наступа за РК Гросист Слован из Љубљане на позицији десног крила, и када се погледа званична статистика рукометне лиге Словеније од 2002. године до данас једини је српски рукометаш којем то пошло за руком, чиме успех још више добија на тежини.

Имао је осећај Ненад Перуничић, а ко би други, у четвртфиналној утакмици Купа Београда против БАСК-а када му је пружио прилику да са 15 година и 296 дана испише историју, заједно са Иваном Хорватом, у сезони освајања Купа Србије.

У недавно завршеној сезони, Алекса је постигао 162 гола, 19 више од првог пратиоца. У три наврата је имао двоцифрени учинак: 15 голова је постигао против Копра, 12 пута је био стрелац против градског ривала Љубљане, док је 11 пута погађао мрежу Шмартна.

Алексин успех је и велико признање за РК Црвена звезда Грундфос. Одрастао је у Црвеној звезди, са 8 година је почео да тренира и постао први играч рођен у 21.веку (8.фебруар 2001.) који је наступио за клуб.

Честитамо нашем Алекси на великом успеху и сигурни смо да ће тако и наставити.

The post Звездино дете на врху Словеније appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment