Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пљусак освежио Звездине играче на осмом тренингу на Златибору

Фудбалери Црвене звезде бораве на Златибору, где у јаком ритму тренирају и припремају се за предстојећу сезону и нове изазове који их очекују. Данас у послеподневним часовима, црвено-бели су одрадили и осми тренинг на првом делу припрема.

Киша је дочекала црвено-беле на осмом тренингу, али и поред тога услови су били одлични. Пред сам почетак тренинга у посету је пристигао и председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић, а наши момци су га дочекали аплаузом. Потом су кренули у лагано истрчавање и загревање. Наравно, поново су се голмани издвојили на засебан део терена, док је остатак екипе прешао на издвојени полигон са реквизитима. Уследиле су вежбе додавања са лоптом, које су наши првотимци радили у паровима, како би пре изласка на терен и тежи део тренинга осетили лопту. Поред тога, црвено-бели момци су радили и са фитнес лоптама, на балансу и равнотежи. Након петнаестоминутног загревања почела је и лагана киша, што је уједно био и позив за наше првотимце да истрче на велики терен и поделе се у две групе. Једна група је радила на левој, а друга на десној страни терена, где су са постављеним манекенима који су представљали противничке играче вежбали пас игру. Затим су наши првотимци вежбали завршницу, уз додатно истрчавање, да би се за сам крај тренинга поделили у две екипе и на скраћеном терену играли два пута по десет минута уз дозвољена два додира лопте. На тај начин завршен је осми по реду тренинг на припремама, а неки од фудбалера одлучили су се за опоравак у леду.

Наши момци ће имати времена да напуне батерије до сутра, када ће наставити са редовним тренажним процесом.

Црвено-бели вредно раде на припремама на Златибору, а међу њима се налази и млади чувар мреже Страхиња Манојловић, који је протекле сезоне чувао гол нашег развојног тима Графичара. Говорио је талентовани голман о узору из детињства, али и нагласио да је навијање за Звезду ствар кућног васпитања.

Од рођења навијам за Црвену звезду. У периоду одрастања у Звезди је бранио Бобан Бајковић. Сећам се да сам увек говорио оцу да желим да идем да гледам Бајковића. Рећи ћу да ми је он био узор – почео је Манојловић.

Љубав према Црвеној звезди је потекла из куће истиче млади голман.

-Код нас је фамилијарно Звезда изнад свега, тако да у породици сви навијамо за Звезду.

Дотакао се Манојловић и рада под командом тренера голмана Бривиа, али и поменуо старије саиграче од којих се труди на научи нешто ново.

-Наравно да ми значи. Част и привилегија је тренирати са оваквим професионалцима и мајсторима. Упијам сваки савет и покушавам из тренинга у тренинг да будем све бољи. Са тренером Бривиом имамо добар однос. Он је много добар тренер и значи ми сваки његов савет. Гледам да то искористим максимално да бих био што бољи. Са Поповићем и Васиљевићем имам заиста добар однос. Наравно, значе ми и њихови савети. То су пре свега добри момци, па онда и сјајни голмани. Гледам да и од њих „украдем“ нешто голманско, да бих сутра био што бољи и спремнији.

Поменуо је чувар мреже нашег тима и јаке тренинге на припремама, али и истакао да му ништа не пада тешко.

Тренинзи протичу како треба. Интензитет је јачи, јер смо на припремама, али мислим да тако и треба да буде, како би се што боље спремили за нову сезону. Ништа ми тешко не пада, јер је ово за мене испуњење дечачког сна. Од самог рођења навијам за Звезду и уживам у свему овоме.

Имао је Манојловић снажну поруку за све заљубљенике у црвено-беле боје.

Поручио бих навијачима да и даље буду онакви какви само они знају – најбољи на свету, а ми ћемо им вратити на терену – подвукао је Манојловић.

The post Пљусак освежио Звездине играче на осмом тренингу на Златибору appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment