Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Први корак Црвене звезде ка титули и триплој круни!

Кошаркаши Црвене звезде победили су ФМП резултатом 110:71 (24:18, 29:11, 26:23, 31:19) у првој утакмици финалне серије Кошаркашке лиге Србије.

Финална серија се сели у ФМП Арену и у недељу 19.06. у 20 часова Звезда ће имати прилику да подигне шампионски пехар.

У праву четвртину кошаркаши Црвене звезде ушли су чврсто, ношени сјајном подршком са трибина (4000 гледалаца у дворани).

Огњен Кузмић одиграо је одличну четвртину, за 6 минута на терену имао је перфекат шут, дао је пет кошева из пет покушаја! Поред тога, имао је и закуцавање, као и Остин Холинс. Готово сви играчи који су се нашли на терену уписали су се у листу стрелаца. Прва четвртина завршена је резултатом 24:18.

Другу деоницу обележио је Лука Митровић са својих 9 поена. Холинс, Ерон Вајт и Митровић шутирали су са линије слободних бацања, успешних је било осам од девет. Ефикасан је био Вајт са седам поена, а Холинс је имао две сјајне асистенције. Тимски је направљена серија од 22:2, а самим тим и највећа предност +24! Прво полувреме завршено је резултатом 53:29.

Друго полувреме настављено је у истом ритму, играчи Црвене звезде ношени песмом која није престајала наставили су у истом ритму а подршка са трибина била је јасан показатељ колико је свима важна ова утакмица и победа!

Тројке су постигли Стефан Марковић и Огњен Добрић, а шутеве за два поена додали су капитен Бранко Лазић, Холинс, Митровић… Кузмић је наставио да погађа, до краја треће деонице дао је 17 поена! Трећа четвртина завршена је резултатом 79:52.

У последњих 10 минута остварена је предност од +30! Редом су погађали Лазић, Добрић, Лазаревић.. Добрић је дао додао још две тројке, а потом је и Лазаревић закуцао на асистенцију Дејана Давидовца. Сјајно се снашао Никола Ивановић и из пада погађа невероватан шут. Три и по минута до краја меча Црвена звезда стигла је до 103 поена! Уписао се и Маик Цирбес у финалној серији, убацио је шест поена. Утакмица је завршена резултатом 110:71.

Ову утакмицу обележио је још један јубилеј у Звездиним редовима, Дејан Давидовац одиграо је 300. утакмицу у црвено-белом дресу!

Црвена звезда МТС – ФМП 110:71( 24:18, 29:11, 26:23, 31:19)
КК Црвена звезда: Лазаревић 8, Давидовац 2 (3 ас), Митровић 11, Лазић 11, Калинић 4 (4 ас), Добрић 14, Холинс 6, Ивановић 13 (9 ас), Марковић 9 (7 ас), Вајт 9, Кузмић 17, Цирбес 6

Никола Ивановић: – Мислим да смо стварно одиграли квалитетно, све време смо контролисали меч и на крају убедљиво славили. Надам се да ћемо имати исти приступ и у другом мечу, да у Железнику завршимо сезону. Надамо се да са Холијем није ништа озбиљно. Што се тиче моје игре, да сам играо и боље, опет не бих био задовољан, кључно је увек давати све од себе.

Дејан Радоњић:
– Идемо са 1-0 у следећи меч. Најбитније је да оваквим приступом не дозволимо да нам се деси ситуација као после прве утакмице против Меге. Очекујем да ће екипа одреаговати довољно добро да дођемо до још једне победе и завршимо сезону, без обзира што ћемо играти без Холинса.

Мислим да смо имали прави приступ финалу иако смо фаворити, контролисали смо меч, али треба размишљати о том другом мечу против Меге који смо изгубили катастрофалном игром. Надам се да се то неће опет десити.

Утакмица број 2 игра се у недељу од 20 часова у ФМП Арени у Железнику.

The post Први корак Црвене звезде ка титули и триплој круни! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment