Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Упознајте Звездине ривале на летњим припремама

Фудбалере Црвене звезде очекују три контролне утакмице током припрема у Словенији и једна у Русији, а изабраници Дејана Станковића играће против НК Брава, Домжалеа, Копра и Зенита.

Наш тим ће прву контролну утакмицу, током дела припрема намењеног за тактичко уигравање, одиграти против НК Брава, а дуел је заказан за 24. јун. Тим из Словеније је претходну сезону завршио на високом петом месту са 49 освојених бодова. Клуб који је такође познат под називом “Браво-Белинка”, је забележио на 36 утакмица 13 победа, исто толико пораза и десет ремија уз гол разлику 33:33. Тим који своје утакмице игра на стадиону “Шпортни парк Љубљана” биће одличан ривал црвено-белим момцима на старту уигравања пред наредну сезону.

Наредни противник са којим ћемо се састати јесте Домжале, а снаге ћемо одмерити 27. јуна. Словеначки тим је добро познато име свим навијачима нашег тима, с обзиром да смо се са “Руменом дружином” састајали доста пута током ранијих припрема. За разлику од НК Брава – Домжале је нешто лошије пласиран на табели завршио претходни шампионат. Остварили су тријумф на 11 мечева, 12 пута одиграли без победника, док су доживели један пораз више, уз гол разлику 47:46 што их је довело на седму позицији на лествици. Домжале је већ одиграо један пријатељски сусрет и убедљиво славио над Рударом (8:0). Екипа које своје утакмице игра на “Спортском стадиону Домжале” који је изграђен давне 1948. године, је два пута у својој историји успела да дође до трофеја намењеног освајачу лиге, а исто толико пута до пехара намењеног победнику словеначког купа.

Трећа контролна провера за изабранике Дејана Станковића заказана је за 30. јун, а играћемо против Копра. Још један словеначки тим је сезону завршио као вицешампион са само три бода мање од Марибора. Популарни “канаринци” су славили на 19 сусрета, забележили су десет нерешених исхода и доживели само седам пораза. Фудбалери Копра су били изузетно ефикасни претходне такмичарске године с обзиром на чињеницу да су постигли чак 54 поготка, али са друге стране су примили 38. Укупно су остварили 67 бодова, али ипак то није било довољно да освоје Прву словеначку лигу. Међутим, у историји су само једном успели да освоје трофеј првенства, док су пехар купа у пет наврата донели у своје витрине. Копер као домаћин утакмице игра на стадиону “Бонифика” који је капацитета 3.800 седећих места.

Црвена звезда ће генералну пробу одиграти 3. јула на стадиону Сочија у истоименом граду против нашег пријатељског клуба Зенита. О величини руског клуба није потребно трошити речи, али се мора напоменути да је клуб из Санкт Петербурга освојио Лигу Европе у сезони 2007/08 савладавши Ренџерс са 2:0, а исте године су дошли до трофеја УЕФА Супер Купа победивши Манчестер Јунајтед са 2:1. Када је у питању руски шампионат, Зенит је дошао до осам титула, а са друге стране четири пута је освојио национални куп. Клуб који је основан 1925. године је управо претходне сезоне освојио титулу. Уз гол разлику 66:28, са 19 победа, осам ремија и само три пораза, Зенит је са 65 бодова дошао до наслова руске Премијер лиге. Пре дуела са Звездом ће одиграти две утакмице, а ривали ће им бити Сочи и ЦСКА. Црвена звезда и Зенит сарађују дуги низ година, а томе је велики допринос дала и компанија „Газпром“, која је генерални спонзор Црвене звезде, али и руског клуба. Верујемо да ће предстојећа утакмица додатно ојачати сарадњу нашег клуба и Зенита, а уједно ће бити одлична провера за наш тим пред наредне изазове.

The post Упознајте Звездине ривале на летњим припремама appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment