Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Успешна организација турнира за девојчице, Звезди сребрна медаља

У организације Одбојкашког клуба Црвена звезда, одржан је турнир за млађе категорије. Такмичило се осам екипа из Србије, а Црвена звезда је освојила сребрну медаљу.

Дошле су екипе из целе Србије, то су, пре свега, наши пријатељи који доводе децу. Част им је да дођу на Маракану, да се друже, играју одбојку. На оваквим турнирима приметимо талентовану децу И онда направимо договор са клубом, са родитељима, о преласку у Црвену звезду. Као и сваке сезоне, желимо клуб да омасовимо, поред тога, да повећамо квалитет рада. Циљ за ову сезону је да имамо око 1000 деце – рекла је Алма Бешлагић Добричанин, координатор млађих категорија ОК Црвена звезда.

Захваљујући квалитетном раду са млађим селекцијама, Црвена звезда постиже врхунске резултате, каже Алма Бешлагић – Добричанин.

Ми смо најуспешнији клуб у Србији што се одбојке тиче, имамо и мушке и женске селекције. Из Београда имамо 6, а са државноог смо узели 4 медаље, што ни један клуб није, тако да смо веома задовољни – закључила је Алма Бешлагић Добричанин.

Победник турнира је ОК Борац из Чачка. Душан Симовић, тренер екипе, рекао је да су турнири за млађе категорије веома значајни као припрема за будућа такмичења.

– Традиционално сарађујемо са ОК Црвена звезда из Београда. Ово је турнир који се одржава већ неколико година, баш због тога што млађе категорије, предпионирски узраст, немају званично такмичење. Ове године на турниру је 2010. годиште. Вишеструко је значајно, пре свега, у социјалном смислу, јер је ово могућност да деца стекну прва познанства, пријатељства, да се опусте, да науче прве одбојкашке потезе, правила, да прате судију, слушају тренера. Велики утицај овај турнир има на њихов почетни развој. Ми смо задовљни што имамо прилику да играмо и сарађујемо са Црвеном звездом и свакако нам значе овакве провере и овакви турнири – истакао је Душан Симовић, тренер ОК Борац из Чачка.

Тренери осталих екипа истакли су задовољство због учешћа на овом туриру и нагласили да је веома важно да се организују турнири овог типа, јер је то прилика да се деца друже, такмиче и науче спортском понашању.

Овај турнир као и сваки други има за циљ да се деца упознају и што лепше проведу, забаве, да остваре нове познанства и, на крају крајева, да упознају одбојку на најбољи могући начин, односно све предности које она пружа. Сва очекивања за Звезду као бренд и клуб су на највишем нивоу и то је један од разлога због чега сам њен члан – нагласио је Ђорђе Павићевић, тренер млађих категорија ОК Црвена звезда.

Тамара Крповић, тренер ОК Србијанка из Ваљева, причала је о значају турнира за млађе категорије.

Овај турнир и турнири овог типа значајни су за децу која тек почињу да тренирају, неки тренирају пар година. Ово су њихове прве утакмице и веома је битно да дођу, да виде како је то играти утакмицу, да науче да се такмиче за поен, да науче шта је то спортско понашање. Такође, има доста екипа из разних градова, они се друже, стварају нова познанства и то је, свакако, нешто што је најлепше у овом спорту – прокоментарисала је Тамара Крповић.

Лазар Јовић, тренер ОК Напредак 037 из Крушевца истакао је да је за њихов тим значајно учешће на овом турниру.

Част нам је што смо добили позив да учествујемо на овом турниру. Ово је селекција девојчица 2010. годиште и ово је први пут турнир на којем ће учествовати. То је будућност клуба и надамо се да ће и наредних година оне пружити оно што од њих очекујемо, пре свега у нашем региону, а надам се и да ће достићи и веће резултате. Похвалио бих организацију турнира, стварно је лепо видети оволико деце на једном турниру и надам се да ћемо и убудуће сарађивати – рекао је Лазар Јовић.

Александар Теишевић, тренер ОК Техничар из Краљева, је истакао да је ово први долазак његовог клуба у Београд.

Ми смо први пут, не само на овом турниру, већ наш клуб, који постоји 12 година, први пут је у Београду. Драго нам је што нас је Звезда позвала, а посебно зато што на турнир долази најмлађа категорија девојчица. Игром случаја, са њима радим ја, тако да ми је још драже да су оне овде. Ово су прве утакмице ове генерације. Били смо пре месец дана на турниру у Лазаревцу и сада на Звездином. Види се да неког потенцијала имао, али чека нас велики рад, огроман пут треба да пређемо да би ове девојчице дошле до неког нивоа који ми у клубу тражимо. Иначе, јако је лепо да се дружимо, да деца разумењују искуства, да виде како се ради у другим клубовима и заиста сам јако срећан. А као Звездаш, фудбалској, кошаркашкој и одбојкашкој секцији честитао бих на освојеним титулама, сасвим заслужено. Надам се да ће се те титуле у овој породици множити и даље – навео је Александар Теишевић.

Биљана Јевтовић, тренер ОК Срем из Сремске Митровице, похвалила је организацију турнира, а потом изнела утиске.

Утисци су сјајни, ово је, пре свега, прилика да деца играју са екипама са којима немају често прилику да играју. Ово је један сјајан турнир и очекивања су реална, ми смо једну утакмицу изгубили, једну победили, од осам екипа једно скромно, пето место – рекла је Биљана Јевтовић.

Славиша Стевановић, тренер ОК Бусије из Пожаревца, похвалио је идеју за организацију турнира за девојчице 2010. годиште.

– Хвала Црвеној звезди што је организовала турнир за овако малу децу, 2010. годиште и млађи. Они немају званична такмичења. Ово су деца која ће играти предпионирску лигу. Екипе су веома добре.

Специјални гост на турниру била је Зорица Бјелић, председник судијске комисије при ЦЕВ-у. Према њеним речима, турнири за млађе категорије веома су значајни, како за учеснике, тако и за њихове тренере.

Турнир је веома значајан јер деца целе године тренирају, тако да је ово круна такмичарске сезоне. Оно што је веома битно, на оваквим турнирима се они упознају са другим екипама И стичу нова пријатељства. Такође су прилика да тренери разумењују искуства са својим колегама.

Током турнира разговарали смо са младим одбојкашицама из свих клубова учесника о утисцима које носе из Београда

Лепо је зато што сви овде воле да играју одбојку, занимљиво је и лепа је организација – рекла је Љубица Лучић из ОК Црвена звезда.

За сада је супер, задовољна сам и надам се да можемо још боље – истакла је Лола Ђорђевић из ОК Напредак 037.

Задовољна сам утакмицом коју смо играле, постигле смо одличне резултате и очекујемо да ћемо бити у топ три – рекла је Вања Симоновић из ОК Техничар.

Задовољна сам својим играњем и као клуб смо супер – рекла је Ђурђа Лаловић из ОК Србијанка.

Очекујемо бар треће место, прва утакмица није баш најбоље прошла, а на другој смо већ показале како знамо да играмо – рекла је Ана Стевановић из ОК Бусије.

Не очекујем баш неко од првих места, али можда и буде, никад се не зна – оптимиста је била Јелена Симанић из ОК Срем.

Било је пар грешака, али смо успеле, кад имамо жељу и вољу можемо да постигнемо све – рекла је Нина Костић из ОК Србијанка.

ОК Црвена звезда препозната је по великим улагањима у рад млађих категорија, јер, како кажу у овом клубу, без квалитетног подмлатка нема ни шампионских резултата сениорског тима. и овог лета биће организоване бесплатне школе одбојке, како би се деца анимирала да пробају, а потом и изаберу одбојку као спорт којим ће се бавити.

The post Успешна организација турнира за девојчице, Звезди сребрна медаља appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment