Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда гради посед пред први контролни меч

Изабраници Дејана Станковића су изашли на терен на Брду код Крања у 17 часова и 30 минута и одрадили други тренинг током припремног циклуса у Словенији.

За разлику од преподневних часова, црвено-беле момке сачекало је нешто пријатније време. Интензитет рада је у поподневним часовима био је за нијансу слабији него на првом тренингу. Одмах подељени у две групе, играчи су почели са загревањем и активацијом за коју је био задужен кондициони део нашег стручног штаба предвођен тренером Федериком Паноћинијем. Брзо се прешло на загревање са лоптом, а овога пута наши првотимци су разгибавали горњи део тела додавајући лопту рукама. Уследиле су многе варијације управо ове вежбе, а укључен је и пас ногом. Поражену екипу дочекале су вежбе снаге, а атмосфера је била заиста одлична током уводног дела рада.

Са друге стране наши чувари мреже су напорно радили под будним оком тренера Ђанлуиђија Бривиа, а акценат је био на брзој реакцији и рефлексним интервенцијама.

Уследио је нешто растерећенији део тренинга за изабранике Дејана Станковића који су заиграли популарну “шеву”. Тројица фудбалера налазила су се у кругу и покушавала да одузму лопту. Иако је ова вежба слабијег интензитета, фокус је био на брзом проналажењу правог решења и јачању прегледа игре, уз реакцију на изгубљену лопту.

Након паузе за освежење, постављени су голови на средину терена окренути “леђима” један према другом на тај начин је све било спремно за даљи део тренинга. Уследила је нова игра, а поново је стручни штаб имао многе похвалне речи за наше фудбалере, нарочито Ненад Сакић који је бодрио играче током читавог рада.

Ел Фарду Бен, Кингс Кангва и Осман Букари радили су на физичкој припреми и подизању кондиције на засебном делу терена. Саму завршницу тренинга украсила је игра на два гола на “скраћеном” терену. Управо на тај начин наши момци су завршили други тренинг на припремама у Словенији и отишли на заслужени одмор како би се припремили за први контролни меч против НК Брава, који је на програму сутра од 19 часова у Љубљани.

The post Звезда гради посед пред први контролни меч appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment