Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Звездине легенде за нове победе, представљен УО РК Црвена звезда Грундфос

У Прес центру СД Црвена звезда одржана је конференција за медије на којој су представљени нови председник Управног одбора РК Црвена звезда Грундфос, Драган Шкрбић, и нови Управни одбор клуба.

Редовна Скупштина клуба одржана је јуче, када су изабрани и нови чланови Управног одбора.

Конференцију за медије је отворио председник Скупштине клуба, Данило Ђаковић, док су план и програм представили генерални директор Ненад Перуничић и нови председник Управног одбора, Драган Шкрбић. Данило Ђаковић је поздравио присутне медије и нагласио да је ова прес конференција посебна, надамо се и историјска, као и да је права реткост, задовољство и част имати такве легенде на челу клуба.

Некада тандем на терену, који је доносио победе Црвеној звезди и репрезентацији, данас на кормилу свог клуба.

Ненад Перуничић је представио новог председника Управног одбора и истакао да долазак Драган Шкрбића прилика за надоградњу и успон у свим сегментима, и клуба и рукомета као спорта.

Добар дан свима, желим да вас поздравим и захвалим на доласку на данашњу конференцију и представљање новог председника клуба. На моје велико задовољство, Драган Шкрбић је прихватио и једногласно добио подршку да у наредним годинама, неким бољим годинама, буде председник Управног одбора РК Црвена звезда Грундфос. Поједини медији су објавили да сам „аванзовао“, нисам „аванзовао“, свих ових година сам ту у служби клуба, како и треба. Долазак Драган Шкрбића је прилика за надоградњу сваког сегмента клуба и о томе ће се размишљати, договарати и радити у периоду пред нама. Драган је од прошле године у Управном одбору, као члан, док није видео све оно о чему смо разговарали и о чему сам му причао а везано је за стабилност клуба. Нисам се свих ових годинама бавио тиме јер је ситуација била нелагодна да било кога зовете да дође у клуб, када су биле финансијске ствари нејасне, у којима смо ми били транспарентни, ништа не скривајући.

Драган је оберучке прихватио долазак у његову кућу, као истинска Звездина легенда, светска легенда, посебно ми је драго због тога. Стављам на страну наше дугогодишње пријатељство и оно што смо имали као саборци на терену, Драган је озбиљан човек у сваком сегменту, озбиљан послован човек, који ће сигурно користити и своје контакте за надоградњу клуба. Дошли смо у ситуацију да причамо о много лепим стварима у односу на дуги низ, понављам, нисмо их скривали, говорили смо и о њима, о проблемима треба причати, не „шећерити“ све ствари. Срећан сам јер смо сада у овој ситуацији, Звезда је већ две године стабилан клуб, и ово је потребно, јер пуно је ту и планова и идеја о којима ће нови председник говорити. 

Ја имам потребу да се захвалим свим људима, неки су данас овде, неки нису, који су све ове године били уз рукометни клуб. Морам да поменем и нашег бившег председника, који је трагично изгубио живот, Мирка Бутулију, који је дао велики допринос помоћи и то не смемо заборавити. Године које су биле јако тешке и турбулентне, али се нисмо предавали. Дошло је време да причамо о лепшим стварима. Мислим да овај дан треба испратити, мислим да је леп дан и да је дошао тренутак да се прича о рукомету у лепом смислу. Хвала и држави, која је у последње две године негде препознала рукомет у целини, као спорт који је некада био раније уз раме са кошарком. И лига сама је напредовала, и очекујем да ће се још више обратити пажња уз рад клубова да дођемо у прилику, ајде да не кажем као ватерполо, да се враћају сви најбољи играчи, али да будемо баш близу. Рукомет као спорт негде припада карактерно овом народу, као пркосан спорт, као ватрен спорт, карактеран. Желим и надам се да ће се то обистинити.

Овде није само прича о напретку једног клуба, него целог спорта, који завређује много више пажње. А ми из рукометног клуба ћемо се трудити да најчеститији начин представљамо клуб и рукомет, и да пратимо све оне клубове који су последњих година били доминантни и поставили високу лествицу, а то је примера ради РК Војводина. Уз сво поштовање осталим клубова, и Динаму из Панчева, који јако пуно улаже, и Партизана који игра сјајне године са младом екипе и Металопластике, која је можда и најсигурнији клуб у финансијском смислу, већ седам, осам година.

Прве импресије у новој улози и повратку у клуб имао је нови председник, Драган Шкрбић не скривајући задовољство.

Желим да вас поздравим све, представнике медија, пријатеље клуба, чланове Управног одбора. Хвала на доласку. Не морам да истичем колико ово мени значи, колика је част за мене и колико сам срећан да буде председник клуба за који навијам, у којем сам провео најлепше играчке године, у којем сам уживао док сам играо рукомет. Изузетна част и изузетно сам узбуђен, имам велику одговорност, и надам се да ћу испунити очекивања. Као што је рекао и Ненад, ја сам у клуб дошао прошле године, укључио у рад клуба, морам да истакнем да захваљујући Ненаду на челу и члановима Управног одбора, који су јуче реизабрани, клуб је створио услове да се ми, остали чанови УО и ја, укључимо у рад. Клуб се консолидовао последње две године, мислим да све ово што у наредном периоду долази ће бити надоградња. Циљеви су нам велики, спортски. Имамо доста тога пред нама да урадимо, као што сам рекао, ја сам узбуђен много. За мене и за све нас, чланове УО, причам у своје име али мислим и на њих јер смо ми тим. Ја сам због неког мог „претходног живота“, моје спортске каријере, неко ко је био предодређен да буде председник, када причам у своје говорим и у њихово име. 

Имамо планове, можда је ово први пут у Звезди, и у другим рукометним клубовима, да имамо шансу да планирамо нешто на дуже стазе. Зацртали смо петогодишњи план, план да у наредних пет година радимо на томе да клуб сваке године, сваког тренутка и сваког дана расте и буде све већи у сваком смислу. На резултатском, већ и у организационом, структурном. Радимо на томе да јачамо структуру клуба, да направимо базу, да не буде само тих пет година већ да клуб буде у врху нашег рукомета, а надамо се једног дана, и то нам је и циљ и сан, да играмо неку конкурентну улогу и у Европи. Желимо да радимо и на нашој деци, нашим клинцима, жеља нам је, колико Ненадова толико и моја, да једног дана на овом месту седе, у скорије време, млади играчи који носе дрес Црвене звезде, који су познати и препознати и у спортским круговима, и на улици, сваком месту. 

Десиле су се промене и у Спортском друштву, такође, то је једна позитивна ствар за нас. Имаћемо изузетну сарадњу, високу, заједно ћемо остварити наше циљеве, које имако ми као бивши спортисти, играчи, репрезентативци, шампиони, и који нису мали.

Свестан сам да није лако, изазов је пред нама, ићи ћемо корак по корак, али бићемо упорни, као што је Ненад рекао. Неће нам фалити упорност и истрајност. Позивам све навијаче и пријатеље клуба да буду уз нас, као што су и до сада.

Хвала вам још једном и видимо се ускоро на терену.

Што се тиче екипе у наредној сезони и буџета клуба, Драган Шкрбић је најавио да су играчи из протекле сезоне продужили уговоре, али и да ће наредних дана бити више прича о појачањима.

Буџет јесте тренутно пословна тајна, али што се тиче финансија рекао сам да смо ми протекле две године стабилан клуб. Са те стране нисмо имали проблема и знам да ће тако бити и у наредном периоду. Наш циљ је петогодишњи план и имамо идеју како да га спроведемо, као и да обезбедимо финансијска средства.

Што се тиче екипе, више о томе могу да кажу Ненад и Огњен Кајганић, спортски директор. Ми радимо на довођењу играча, оно што могу да кажем јесте да смо у односу на прошлу сезону задржали скоро све играче, продужили уговоре и већ имамо базу од које крећемо. Појачаћемо тим, о именима не бих сада причао, биће прилике, можда већ у скоријем периоду и да представимо нове играче. Оно што могу да истакнем, да сам сигуран, уопште није питање да ћемо имати најборбенији тим, да ћемо изгарати за дрес и грб Црвене звезде. Са наше стране као клуба и Спортског друштва могу да очекују подршку да то остваре.

Не правимо инстант причу за једну годину, да направимо један корак напред па три назад, имамо план и понављам поново: петогодишњи план. Толико могу да кажем што тиче екипе, за сада.

Ненад Перуничић је истакао да је најбитнија ставка била продужење уговора са тренером и да ће се радити на томе да екипа буде конкурентна и још једном показао величину, уз похвале клубовима који су били доминантнији и испред у протеклом периоду.

Само по себи, чак и када су биле најтеже могуће године, од Звезде се очекује, од бренда Звезде, да је у горе, у врху. Не може на силу. Сви сте ви добро знали ситуацију, опет понављам, транспарентну за јавност. И прошле године смо имали циљ да се вратимо у врх, али није испало добро, нажалост. Ни са играчима, ни у самом раду, та очекивања и оно што се показивало на терену је био велики јаз. Оно што је било битно ове године јесте да наставимо сарадњу са човеком који показао огромну енергију, наш садашњи и будући тренер, Ратко Ђурковић. То је била прва ставка, јако важна, да продужимо сарадњу на две године. Показао је велику озбиљност и рад, где ће млади играчи уз тај рад и имати већу надоградњу.

Намеће се само по себи да желимо да се вратимо горе, да се умешамо у борбе за сам врх, као што је Драган рекао. Жао ми је што је деценија бачена, у спортском смислу, на стабилизацију клуба. Просто, жртва је морала да постоји, да жртвујемо резултате зарад здравог клуба, сматрам да је то можда већи успех од јурења трофеја по сваку цену и прављења нових дугова. То је била моја одлука, са Управом клуба.

Сигурно је да ћемо правити тим који ће бити конкурентан. Оно што је добро јесте да се и остали клубови дижу по питању финансија, није само Војводина која је била јако доминантна и финансијски и играчки, сви комплименти за ово што су урадили за девет година. Подигли су лествицу, сви остали желимо то да достигнемо. Динамо из Панчева улаже и улагаће сигурно,. То су добре ствари за рукомет. Ми смо имали излете који нису били добри, да оправдамо очекивања, да нахранимо звездашку јавност, али није то било природно. Сматрам да је овај пут добар, за године које следе.

Нови чланови Управног одбора уз председника Драгана Шкрбића су потпредседници Јулије Драшиновер и Андрија Сенић, председник Скупштине Данило Ђаковић, Душка Кирета, Игор Павловић, Недељко Каракаш, Миодраг Паспаљ, Миле Самарџић, Угљеша Мрдић, Алан Бојиновић и Александар Будимир.

The post Звездине легенде за нове победе, представљен УО РК Црвена звезда Грундфос appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment