Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Терзић: Звезда никад моћнија

Данас је у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана редовна трећа седница Скупштине ФК Црвена звезда, а тим поводом говорио је генерални директор Звездан Терзић, , чије вам обраћање преносимо у целости.

Поштовани чланови Скупштине, драги пријатељи,

Велико ми је задовољство да по пети пут за редом изађем пред вас на годишњој Скупштини и кажем да су сви циљеви испуњени. Ова година за нама је била посебна у сваком случају. Пре свега одбрањена дупла круна и на тај начин настављена је апсолутна доминација у српском фудбалу. То је први и основни циљ који је Скупштина зацртала – остваривање спортских резултата. То подразумева шампионску титулу и стално играње у групној фази УЕФА такмичења.

Следећа три циља су такође остварена у потпуности, то су: финансијска стабилност и несметан рад клуба, улагање у развој инфраструктуре на стадиону и даљи развој Омладинске школе. С обзиром да ћемо и ове године погледати филм о урађеном у претходном периоду, видећете да се као чланови Црвене звезде имате чиме поносити.

Црвена звезда је у протеклом периоду јако порасла као клуб и настављамо да растемо. Углед клуба је подигнут на европски ниво, заузимамо 34. позицију на УЕФА ранкинг листи. Спортски резултати су изванредни, освојени коефицијенти су олакшали улазак у УЕФА такмичења и то је највећи капитал Црвене звезде данас. Вредност наших играча је вишеструко подигнута, инфраструктура нам је за понос, Омладинска школа је заиста постала права фабрика фудбалера.

Освојили смо пету узастоупну шампионску титулу, мени најдражу до сада. Пре свега јер је освојена на један храбар и мушки начин на који сви треба да будемо поносни. У већем делу првенства, имали смо заостатак од пет бодова у односу на вечитог ривала. Веровали смо у себе, Црвену звезду и хтели смо да сви у клубу и око клуба верују у то исто.

На минус пет сам рекао да подносим оставку ако не будемо шампиони и то бих стварно урадио. Знао сам да имамо најбољи тим и да треба да се деси чудо да не будемо шампиони. Морали смо освојити – освојили смо. Потребна нам је била, не само због још једне звездице и рекорда, била нам је потребна због позитивне атмосфере коју имамо сада пред сезону која је историјска. Ово је сезона где победник носи све.

Лига шампиона је пред нама у квалификацијама овог августа, а у сезони пред нама, ако освојимо шампионску титулу, имамо поново директан пласман у Лигу шампиона, што значи да у 12 месеци који су пред нама можемо два пута изборити пласман у Лигу шампиона. Данас смо у прилици да ударимо темељ новој Црвеној звезди и у спортском и у финансијском смислу. Дошло је време да капитализујемо све добре резултате у претходних пет година. Очекујемо огромне приходе од УЕФА бонуса у наредних 12 месеци.

Поносни смо и спортски шта смо урадили у Европи у овој сезони. У августу прошле године по пети пут за редом је обезбеђен пласман у групну фазу УЕФА такмичења, а у групној фази са клубовима из Португала, Данске и Бугарске освојено је 11 бодова и прво место у групи. Освајањем првог места, дочекали смо после 30 година, играње у марту месецу. Сведоци смо фантастичног двомеча са Глазгов Ренџерсом, где сплетом несрећних околности и судијских одлука – три поништена гола, нисмо се пласирали даље, а Глазгов Ренџерс је играо финале и на пенале изгубио од Ајнтрахта из Франкфурта.

Оно у шта смо уверени је да је Црвена звезда данас моћнија него икад у последњих 30 година и то ћемо доказати у сезони пред нама. Победама у претходном периоду смо освојили толико бодова да стартујемо у трећој рунди квалификација и да смо у трећој и четвртој рунди у повлашћеном положају. То значи да треба да победимо слабије рангиране клубове од нас да би играли Лигу шампиона. Некад је то за Црвену звезду била мисаона именица, дуго година. Црвена звезда је 2014. године била 210. клуб у Европи на ранкинг листи, а данас смо 34. клуб у Европи и вероватно смо најуспешнија српска компанија.

Што се тиче пословних резултата, морам да кажем да смо омогућили несметано функционисање клуба, редовно добијање УЕФА лиценце је потврда да све своје финансијске обавезе испуњавамо у предвиђеном року. Најтежи период је далеко иза нас, сада је све много лакше. На добром смо путу и Црвену звезду нико више не може зауставити, ни на спортском, ни на пословном плану.

Наставићемо да инвестирамо у наш тим, желимо да будемо све јачи, јер смо свесни да само добар тим доноси добре спортске резултате. Много пута сам са ове говорнице поновио да само добри спортски резултати генеришу велике приходе. Наш план је да развојем свих потенцијала клуба увећамо приходе и да они у наредном периоду буду око 50 милиона на годишњем нивоу.

Велика улагања у Омладинску школу су дугорочна прича и ми тек очекујемо да Црвена звезда има огроман бенефит од наше Омладинске школе. Наставићемо да улажемо у њу. У свим млађим селекцијама имамо рекордан број репрезентативаца, а све наше млађе селекције играју против старијих ривала и упркос томе – шампиони смо у свим категоријама. Желимо да убрзамо процес формирања наших играча и у ту сврху, све наше најбоље омладинце шаљемо у Графичар, где играју у сениорској конкуренцији.

Што се тиче инфраструктуре, могу да кажем да су услови за рад наших играча и комфор наших гледалаца на високом нивоу, али наставићемо да улажемо. Знате сви да смо пре три године расписали конкурс за најбоље решење, са и без атлетске стазе, за реконструкцију стадиона. Реконструкција стадиона ће коштати око 65 милиона евра. Имамо на видику решење како да реализујемо све то. У плану је куповина 25 хектара земље у околини аеродрома и на добром смо путу да реализујемо тај пројекат не би ли направили најмодернији тренинг камп у овом делу Европе.

Желим да поменем и нешто везано за изјаве, а у вези са финансирањем клубова у Србији, а били смо сведоци тога у претходне две недеље. Везано за пре свега финансирање државе ка Црвеној звезди и Партизану. Црвена звезда јесте дужна за порез, али у складу са законом и одобреним репрограмом. Све пореске обавезе, Црвена звезда ће очистити до краја септембра. После тога обратићемо се јавности и детаљно приказати све наше приходе, да разобличимо сву неку лошу медијску перцепцију око Црвене звезде.

Црвена звезда је приходовала у последњим осам година преко 200 милиона евра, од тога 84 посто из иностранства. Платили смо или ћемо платити по изласку из репрограма, преко 35 милиона евра у буџет Републике Србије. Не знам која компанија данас у Србији приходује толико средстава из иностранства и уплаћује толико новца у буџет Републике Србије. Имамо само једног спонзора који је у власништву државе. То је Телеком са 1,2 милиона евра, што је четири посто од нашег годишњег буџета.

Показаћемо све податке и доказати да Црвена звезда поштује и измирује обавезе према држави и да ни на који начин нисмо на трошку ни држави, ни грађанима Србије. Молићу вас за мало стрпљења, то је још три месеца. Кад исплатимо и последњи динар пореских обавеза, направићемо детаљну анализу која ће бити транспарентно објављена. Кад све то јавност види, уверен сам да ће сваки члан Црвене звезде бити још више поносан на свој клуб.

И на крају увек волим да завршим излагање овом реченицом да смо свесни великог терета и обавеза које носи рад у Црвеној звезди. Свесни смо да у Црвеној звезди нема минулог рада и старе славе. Сваки дан је ново доказивање. Мени је пре неколико дана било осам година у Црвеној звезди. За осам година смо освојили шест шампионских титула и шест пута смо изборили групну фазу УЕФА такмичења.

Свесни смо да смо направили историјске резултате у претходном периоду, али сам свестан да народ неће бити задовољан ако се то не настави. Свесни смо да наши навијачи очекују нове титуле и нове победе. Ми се нећемо успавати, наставићемо још јаче и боље. Имамо и знања и памети и искуства и визије да наставимо овај пут.

Желео бих да се захвалим свим спонзорима нашег клуба, пре свих компанијама „Газпром“ и „Телеком“. Као што знате добили смо понуду за нови двогодишњи уговор са „Газпромом“ у висини од пет милиона евра и тај уговор ће бити потписан следећег четвртка у овим просторијама. То довољно говори колико је велика братска руска компанија задовољна нашим резултатима и начином на који промовишемо „Газпром“ широм Европе.

Желим да се захвалим свим члановима Скупштине, комплетном Управном одбору на челу са Светозаром Мијаиловићем, свим најближим сарадницима, свим запосленима на несебичном труду и великом залагању да Црвена звезда оствари зацртане циљеве и увек будемо велики шампиони. Са том идејом смо се и укључили на конкретнији и системски начин у рад Спортског друштва, заузели смо руководеће функције и преузели обавезу да на много конкретнији начин, пре свега финанисјски и организационо помогнемо СД и свим осталим клубовима унутар нашег СД. Наравно, са жељом да у свим спортовима будемо шампиони Србије или бар конкурентни за шампионску титулу.

Хвала вам на пажњи и надам се да ћемо и следеће године видети у оваквом расположењу и да ћемо славити шампионску титулу и пласман у Лигу шампиона – подвукао је наш генерални директор.

The post Терзић: Звезда никад моћнија appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment