Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Тактиком против спарине

Пуном паром раде фудбалери Црвене звезде на припремама у Словенији, иако су већ ушли у циклус пријатељским мечева који се играју на свака три дана. Без обзира на то и умор који је неизбежан, ведри, орни и насмејани истрчали су на јутарњи тренинг и на температуру од 25 степени.

Ипак, спарина не представља проблем изабраницима Дејана Станковића, иако је чињеница да се под таквим условима доста теже тренира. Адаптирали су се на услове и на време које је у Словенији далеко топлије у односу на Златибор. После слободног поподнева јуче и одмора који је био неизбежан, утисак је био да су се батерије напуниле, мишићи регенерисали и да су наши првотимци били спремни за данашњи дан.

По доласку екипе на терен, полигони са реквизитима су већ били постављени, као и манекени. За играче је тренинг почео у теретани где су се задржали око 20 минута, а потом истрчали на терен, док су се голмани од самог старта загревали са лоптом, уз надзор Бривија, који је имао сијасет савета за Борјана, Поповића, Гордића и Васиљевића.

Када су се и фудбалери нашли на терену, само је Мистер могао да се чује са командама које су биле мало на српском, мало на енглеском, мало на италијанском. Радило се на пас игри, и на додатном усваршавању тактичко-техничких елемената. Уз Станковића, били су ту Милијаш, Сакић, Поповић и Раденковић који су помно пратили команде које је издавао шеф стручног штаба нашег тима, првотимцима Црвене звезде.

Више од 30 минута радило се на додавању, да би се потом прешло на скраћени део терена и на вежбе снаге са еластичним тракама. Уз то, трчали су наши првотимци под оптерећењем, а задатак је био да то учине до пола терена у практично пуном спринту.

Тренинг се завршио поновним радом на тактици, јер су се играчи после трчања вратили постављању и увежбавању свега онога што Станковић жели да имплементира на терену. Одвојени су били само Борјан и Поповић који су вежбали скок, а трибине су им биле од несебичне помоћи у томе.

The post Тактиком против спарине appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment