Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда посетила гроб Марка Елснера

Црвена звезда се за нову сезону припрема у Словенији, а данас у јутарњим часовима је наша делегација предвођена генералним директором Звезданом Терзићем посетила гроб Марка Елснера и одала почаст некадашњем дефанзивцу црвено-белих.

У Љубљани нас је дочекала његова супруга, син Рок, као и унуци, верујемо будући фудбалски асови јер је то у крви породице Елснер, а сусрет је био веома емотиван. Елснер је црвено-бели дрес носио у периоду од 1983. до 1987. године где се етаблирао као један од најбољих дефанзиваца, не само нашег клуба, већ и датог времена. У Звезди је одиграо 128 утакмица и постигао три гола, а након дуге борбе са тешком болешћу преминуо је 18. маја 2020. године.

Наш спортски директор Митар Мркела је својевремено био Елснеров саиграч и у веома емотивном обраћању присетио се тих дана…

Марко је велико име Црвене звезде. Фудбалер са којим сам играо четири године у нашем клубу и репрезентацији. Желели смо да дођемо на сахрану, али нажалост нисмо успели због проблема са короном. Рекли смо да ћемо први пут када се укаже прилика доћи на његов гроб и данас смо ту. Драго ми је да видим његовог сина, унуке и супругу. Рок је био тада мали, рођен је 1986. године, у периоду када је Марко био у Београду. Сећам се како је Маркова супруга шетала Луку и Рока на Звездином стадиону. Евоцирали смо успомене и то су лепа сећања, а чујем да су то њима најлепши дани у животу – рекао је Мркела.

Марко је иза себе оставио два наследника – Луку и Рока чије су фудбалске каријере такође биле за понос.

Хтео бих да се захвалим Црвеној звезди на доласку. То веома значи мени и мојој породици, као и људима који мисле на њега и који нису могли да буду ту. Из срца се захваљујем што сте дошли. Какав је био човек најбоље се видело када дођем кући увече и када ме загрли – рекао је Рок Елснер.

Делегација Црвене звезде је спустила венац на његов гроб и још једном смо на делу показали да смо једна велика породица!

The post Звезда посетила гроб Марка Елснера appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment