Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Копар 0:1 (0:0)

Фудбалери Црвене звезде поражени су на последњој припремној утакмици у Словенији резултатом 0:1 од Копра.

Црвена звезда – Копар 0:1 (0:0)

Стадион: „Национални фудбалски центар Брдо“, Крањ, Словенија.

Стрелац: Котник у 51. минуту.

Жути картон: Ераковић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан (од 67. Поповић), Пићини (од 84. Бакајоко), Драговић (од 84. Лековић), Ераковић, Родић (од 46. Гобељић), Саного (од 16. Срнић), Кангва (од 46. Бен), Канга (од 60. Николић), Букари (од 46. Ибрахим), Иванић (од 84. Живковић), Катаи (од 67. Лучић).

Копар: Голубович, Симчак, Новоселец, Жужек, Камбич, Митендорфер, Тичич, Котник, Крајиновић, Осуџи, Колобарич.

Играли су још: Павлович, Кореа, Рајчевић, Бенедичич, Јашарагић, Сисе, Далеј.

Последња припремна утакмица у Словенији, пред пут у Русију и генералну пробу са Зенитом, донела је са собом још једну потврду да су наши фудбалери заиста предано радили, с обзиром на то да је видно да су им ноге биле „пуне“, али да су и упркос томе одиграли солидну утакмицу. Није лако тренирати два пута дневно, а у међувремену играти и утакмице на свака три дана.

Већ у осмом минуту је мало фалило да видимо спектакуларан погодак Канге који је шутирао директно из корнера. Збуњено је Голубович интервенисао, промашио лопту при „боксовању“, али је она ипак завршила тик поред стативе. Лоша вест уследила је у 16. минуту када је Станковић морао принудно да мења, а Саного изашао из игре због повреде за коју се надамо да није озбиљније природе, па се на терену нашао Срнић. Управо је свежи Срнић прописно намучио Голубовича у 23. минуту када је прихватио лопту и са двадесетак метара и добро гађао, али је голман Копара крајњим напорима успео да интервенише. Четири минута касније је и Катаи запретио. Иванић је прошао по десном боку, одиграо повратну за најистуренијег играча у нашем тиму на данашњем мечу, али је Тичич успео да га изблокира и у последњем моменту спречи сигуран гол.

Срнић је по уласку на терен дословно постао „мотор“ наше екипе и готово све опасне акције кретале су од њега. Тако је било и у 29. минуту када је сјајно упослио Иванића који се нашао испред Голубовича, али као да се и он сам изненадио што се нашао у тако доброј прилици, па је упутио нешто слабији ударац који је исконтролисао чувар мреже Копара. Милиметри су делили Иванића и три минута касније да постигне гол, када је Родић главом одиграо на другу стативу, али утисак је да је лопта била пребрза. Две добре прилике имали су фудбалери нашег тима у смирај првог полувремена, али се на одмор отишло без голова. Прво је Катаи у 40. минуту после продора Родића гађао, искоса са леве стране, поред гола, да би Кангва четири минута касније после доброг дриблинга и соло-продора прописно запретио, али је за нијансу био непрецизан.

Стигли су фудбалери Копара до предности у 51. минуту када је Котник протутњао по средини и погодио ближи угао из заиста тешке позиције. Желео је Бен брзо поравнање, па је веома лукаво покушао у 55. минуту приметивши да је Голубович превише излетео, али је лопта погодила спољни део мреже. Као и на прошлој утакмици када је Николићев мозак био најзаслужнији за изједначење, иако су потом још деловали Срнић и Лучић, могла је и сада да буде пресликана ситуација. Играо се 70. минут, а Николић је у „шуми“ играча Копара послао лопту за Бена који је изашао пред Голубовича, али оклевао, што је искористио Новоселец и сустигао га, али је пас био невероватан.

Комбиновали су Бен и Ибрахим у 76. минуту, али су успели да се консолидују дефанзивци Копра и да у последњем тренутку избију лопту испред младог нападача. Тотална офанзива Црвене звезде донела је Словенцима одличну прилику из контре у 85. минуту када је Сисе истрчао испред Поповића, али је наш чувар мреже фантастично интервенисао. Памтиће млади Лековић овај дан до краја живота, с обзиром на то да је дебитовао за први тим Црвене звезде, а у 88. минуту могао је да има разлог више, јер се нашао у одличној прилици, али је његов ударац са седам метара успео да одбрани Голубович и донесе победу свом тиму.

The post Црвена звезда – Копар 0:1 (0:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE јун 30, 2022 at 22:56

IMAMO 20 IGRAČA KOJI SU ZA ZATVOR I ŽALOSNO JE KO SVE NE IGRA U ZVEZDI

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 30, 2022 at 22:56

KOJA MIZERIJA OD IGRE..NISMO NI U KLASI SLOVENACA SVE TRI TEKME..OVO JE PONIZAVAJUĆE DOVEDEŠ DVA DOBRA POJAČANJA A IGRA JOŠ GORA..

Reply

Leave a Comment