Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Бабић и Кнежевић продужили уговоре!

Два велика талента нашег клуба, која су у сезони за нама били окосница Графичара, продужила су уговор са нашим клубом, а реч је о нападачу Илији Бабићу који се обавезао на четворогодишњу верност, као и офанзивном везном фудбалеру Николи Кнежевићу који је парафирао сарадњу до 2025. године!

Бабић је у сезони за нама на 28 утакмица постигао шест и асистирао за два гола, а поливалентност у смислу тога да је играо и на месту централног нападача, као и левог крила, показала је сву његову перспективу. Момак из Шајкаша који је потписао до 2026. године ће наредну сезону провести на позајмици у екипи Младост ГАТ.

Много ми значи продужетак уговора, то је неки дечачки сан, да будем овде у Црвеној звезди. Надам се да ћу својим партијама оправдати поверење свих и да ћу заслужити да се вратим на Маракану. Много сам радио током лета, свестан сам да је прелазак у Суперлигу тежак, али желим да се докажем и надам се да ће бити много голова и асистенција – почео је нападач рођен 2002. године.

У дресу Графичара је пружао сјајне партије, али је прошле сезоне имао пех.

– Нажалост, добио сам мононуклеозу, тако да сам један део сезоне пропустио, али вратио сам се и мислим да сам добро завршио такмичарску годину. Сада је све у најбољем реду, осећам се одлично и надам се да ћу се у овој сезони у потпуноси доказати. Лепо су ме сви прихватили у Младости, ту је и Радуловић, тако да сам опуштен, али и изузетно мотивисан.

Помно ће се пратити Бабићеве партије у Суперлиги…

То ми је велики мотив, јер знам да у Црвеној звезди рачунају на мене. Једва чекам да почне сезона, заиста сам нестрпљив. Већ сам кроз припреме осетио да се брже игра и да морам да будем фокусиран у сваком моменту. Наравно, надам се повратку у Звезду и томе да заиграм на Маракани – истакао је Бабић.

Кнежевић је претходне сезоне на 31 мечу постигао четири гола и уписао пет асистенција, што га је издвојио као најкреативнијег у екипи Графичара. Уговор са Црвеном звездом је продужио на још три године.

Осећај је диван и огромна је част и привилегија потписати уговор са највећим клубом у региону. Као и до сада, идемо још јаче у наредну сезону и надамо се најбољим резултатима. Имам мотив да напредујем из године у годину, радио сам то до сада и наставићу у том маниру. Од момента кад сам у пионирима дошао у Звезду, све иде узлазном путањоми надам се да ће тако бити и у будућности – почео је офанзивни везни фудбалер рођен 2003. године.

Кнежевић је носио дрес репрезентације Србије до 19 година на Европском првенству, а како истиче, искуство које носи из Словачке је драгоцено.

– Много је значило играти са најбољим репрезентацијама у Европи, с обзиром на то да смо се нашли међу осам одабраних. Велико искуство, част и задовољство и доказали смо да смо заиста заслужили да се ту нађемо, иако није прошло најбоље. Ипак, велико искуство за нас. Сада се окрећемо обавезама у клубовима и чекамо наредно репрезентативно окупљање.

Сан је јасан – први тим.

Као и сваком детету које прође Омладинску школу и потпише уговор, сан ми је да заиграм у првом тиму. Да ли ће то бити за шест месеци, годину, две, видећемо, али чекам своју шансу, надам се да ћу је добити и искористити на прави начин – подвукао је Кнежевић.

Црвена звезда ће наставити да показује да мисли на будућност тиме што ће најталентованије фудбалере задржавати у клубу и давати им шансу у првом тиму, а када је реч о садшњости, први изазов за изабранике Дејана Станковића и старт сезоне заказан је у недељу од 20 часова када ћемо угостити Раднички из Ниша. Видимо се на Маракани!

The post Бабић и Кнежевић продужили уговоре! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment