Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Симоновић: Прелазак из патика у одело је био лак, када зове Звезда…

Звездашка кошаркашка јавност и сви љубитељи кошарке у Србији који су дуги низ година гледали Марка Симоновића у дресу Црвене звезде и репрезентације Србије, са изненађењем је дочекала вест у петак, да је Марко Симоновић завршио богату играчку каријеру и прешао у „тренерске воде“ као први помоћник новог тренера црвено-белих Владе Јовановића.

Опус популарног „Симона“ је огроман: 388 утакмица у дресу Црвене звезде (по чему је четврти на вечитој листи иза Бранка Лазића, Слободана Николића и Предрага Богосављева), 2718 поена по чему је тренутно 18. на листи стрелаца црвено-белих уз 12 освојених трофеја у дресу вољеног клуба.

Када се на овај ЦВ додају и медаље и наступи у репрезентацији (4 медаље, од тога два сениорска сребра на ОИ и СП) јасно је да је брзи прелазак Марка Симоновића из патика у тренерско одело изазвао огромну пажњу целокупне јавности. И изненађење. Не и за Марка који се за овај изазов припремао годинама, али је „пресекао“ брзо и лако:

– Одавно сам имао жељу да се бавим тренерским послом, привлачило ме је то, још пре неких 5-6 година почео сам да размишљам о томе, након сугестије неких људи који су у кошарци, да има смисла да размишљам у том правцу. Уводио сам се полако у ту причу, пратио, радио на себи, посебно јер нисам желео да се направи нека празина, тај јаз који може да настане након завршетка играчке каријере у смислу шта и како даље.

Некима је потребно пет минута да пресеку и кажу „то је то“, другима много више да напусте паркет као играчи. Марко каже да је избор био лак, посебно што је позив стигао од клуба који сматра својом другом кућом:

Избор је био лак и једноставан јер је ово што се дешава у Црвеној звезди за мене супер прича. У клубу влада породична атмосфера и то много значи у сваком смислу, ту су људи којима верујем,у које имам поверења и који се тренутно налазе у менаџменту почев од председника, преко тренера до свлачионице. Све то се поклапа са неким мојим амбицијама и визијама које имам и лично, али и где би волео да радим тај посао. Изузетно сам задовољан што је све овако испало – каже Симоновић.

Први тренерски посао за Марка Симоновића биће изузетно одговоран, јер седа на клупу Црвене звезде као помоћник Владе Јовановића:

За мене је Црвена звезда чиста емоција, ту нема, уз све што сам навео као неке плусеве који су се поклопили, много размишљања када Звезда зове! Ја сам имао три да тако кажем, мандата у Црвеној звезди, али увек када сам одлазио била је та празнина, недостаје ти та атмосфера, навијачи, свлачионица и екипа…Понављам, не могу да будем објективан када је Црвена звезда у питању и има неке симболике и можда је овако најбоље – да тамо где сам јуче завршио као играч, данас почињем своју тренерску каријеру. Влада је на првом месту изванредан човек, има изузетан потенцијал и већ је показао на претходним пословима да има квалитет. Оно што могу да обећам је велики рад и крвава колена, много труда и жеље да урадимо заједно све како треба. Али, морам да нагласим, потребно је стрпљење и велика подршка јер смо сви заједно на истом задатку, како се каже сви заједно „гурамо овај камен узбрдо“ и имамо циљ који сви ми Звездаши желимо – да Црвена звезда буде добра  – рекао је Марко Симоновић од суботе и званично првог дана нове тренерске каријере.

The post Симоновић: Прелазак из патика у одело је био лак, када зове Звезда… appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment