Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Колубара 5:0 (5:0)

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Колубаре резултатом 5:0, у оквиру другог кола Суперлиге. Изабраници Дејана Станковића су од самог старта диктирали темпо, а већ у првом полувремену решено је питање победника, јер је на семафору стајало 5:0 у корист црвено-белих. Најрасположенији у редовима нашег тима били су Александар Катаи и Милан Павков са по два поготка, а пратио их је Гелор Канга, који се једном уписао у листу стрелаца.

Црвена звезда – Колубара 5:0 (5:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 10.174.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Катаи у 10. и 25, Павков у 15. и 22. и Канга у 45. минуту.

Жути картон: Милојевић (Колубара).

Црвена звезда: Борјан, Станковић, Драговић, Ераковић, Родић (од 78. Лековић), Кангва (од 72. Саного), Канга, Иванић, Букари (од 72. Ибрахим), Катаи (од 78. Лучић), Павков (од 72. Охи).

Резерве: Васиљевић, Гобељић, Лековић, Саного, Срнић, Николић, Мотика, Бен, Ибрахим, Лучић, Охи.

Колубара: Поповић, Јанковић, Стојановић (од 46. Радовановић), Вукушић (од 64. Кадрић), Кочовић, Ђокић, Милојевић, Николић (од 46. Андрић), Филиповић (од 46. Марјановић), Цветојевић (од 46. Лончар), Бакић.

Резерве: Станивуковић, Радовановић, Петронијевић, Илић, Кадрић, Лончар, Андрић, Марјановић, Младеновић, Тумбас.

Изабраници Дејана Станковића су од самог старта кренули да атакују на гол противника и кроз пас игру настојали да дођу до раног вођства. То им је и пошло за руком у 10. минуту, након одличне акције. Феноменалан преглед игре показао је млади Кангва, који је прецизном лоптом са своје половине „нашао“ Катаија на левом боку, а Звездина „десетка“ је у свом стилу прихватила лопту и слаломом кроз изборила позицију и прецизно погодила даљи угао за потпуно заслужених 1:0. Свега пет минута касније, црвено-бели су дуплирали предност. Талентовани Станковић је сјајно центрирао са десног бока у „срце“ казненог простора, где се Павков маестрално снашао и у паду главом послао лопту уз даљу стативу, поред немоћног Поповића, за великих два гола предности у раној фази меча.

Притисак црвено-белих се наставио, па је тако у 17. минуту виђено ново узбуђење. Катаи је сјајно изборио позицију на ивици шеснаестерца и „опалио“ десном у даљи угао, али је чувар мреже гостију успео да интервенише и скрене лопту преко гола. Одлично је Канга у 23. минуту пребацио одбрану противника и проиграо Иванића, који је ушао са левог бока и несебично упослио Павкова на другој стативи, ком није било тешко да „закуца“ лопту у празну мрежу. Три минута касније, нова прилика и нови погодак у мрежи гостију. Поново је млади Кангва био покретач акције када је послао пас до Букарија, који је показао брзину и са десног бока додао лопту до Катаија, који је без већих проблема спровео лопту у празну мрежу. Наставили су наши првотимци са сјајном игром, па је тако ново узбуђење виђено у 31. минуту. Поново је Кангва одушевио Делије, пославши сјајну лопту до Букарија, који је у ситуацији „један на један“ покушао да претрчи и голмана, али му је лопта „побегла“ у гол-аут. Могло је у 38. минуту на семафору стајати и 5:0, али је погодак који је постигао Букари поништен због недозвољене позиције, после интервенције из ВАР собе. У 43. минуту запретио је и Родић, када је „гађао“ са ивице казненог простора, али је голман гостију успео да скрене лопту у страну. Ипак, успели су изабраници Дејана Станковића да дођу и до претог гола пред сам крај првог дела игре. Букари је послао сјајан пас до Катаија, који је са десног бока упослио Кангу, а габонском репрезентативцу није било тешко да са десетак метара погоди уз леву стативу, за потпуно одушевљење присутних навијача.

Наставили су наши првотимци у истом ритму у другом полувремену, па је тако у 58. минуту виђено ново узбуђење. Иванић је сјајно пребацио одбрану и пронашао Кангву, који је мајсторски спустио до Катаија, али је шут Звездине „десетке“ изблокиран од стране Марјановића. Катаи је сјајно у 61. минуту истрчао контранапад и проиграо Иванића, који је ушао у шеснаестерац и из доста незгодне ситуације гађао даљи угао, међутим, Поповић је успео уз крајње напоре да интервенише и спречи промену резултата.

У 68. минуту виђено је ново узбуђење. Након брзог напада, лопта је стигла до Кангве, који је изборио позицију и са ивице казненог простора снажно „пуцао“ у ближи угао, али је погодио само спољни део мреже. Још једном је запретио репрезентативац Замбије у 70. минуту, када је са дистанце шутирао, али је његов ударац изблокиран, те су црвено-бели добили само корнер. Осам минута касније, запретио је и Охи. Добио је лопту норвешки интернационалац на двадесетак метара од гола, наместио се и оштро гађао у леву страну, али само поред стативе.

У 80. минуту виђено је ново узбуђење. Станковић је сјајно истрчао контру по левој страни, ушао у средину и са двадесетак метара снажно „опалио“ у ближи угао, али је голман гостију успео да реагује и скрене лопту у корнер. Запретили су Ераковић и Саного после корнера, али се резултат није мењао ни у 87. минуту, када је Лучић заустављен у казненом простору гостију, а Лековић са беле тачке није успео да упише првенац у црвено-белом дресу.

Извор: сајт СД Црвена звезда

 

Повезане вести

3 comments

krvavi zvezdas-DE јул 17, 2022 at 09:20

kad dodje Šilja Pešić još desni bek pa makar da košta 2 mil € bila bio bi to najbolji prelazni rok u zadnjih 30g i najbolja ekipa od Barija..Bukari i Kangwa su extra pojačanja,ali desni bek nam treba kao nikad do sada,samo da se ne promaši kao sa Pićinijem..ako ubodemo sa desnim bekom kao sa ova tri pojačanja biće to fenomenalno

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 17, 2022 at 09:16

PRVO POLUVREME EXTRA,BEZ OBZIRA STO SU OVI PRESLABI..DRUGO POLUVREME KATASTROFA SA OHIJEM,MUSTAFOM itd

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 17, 2022 at 09:14

STANKOVIĆ NIKAD BEK,ALI NIKAD

Reply

Leave a Comment