Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

„Црвено-бела крв“ 1. и 2. августа

Акција „Црвено-бела крв“ ће се одржати 25. пут током 1. и 2. августа у периоду од 10 до 18 часова у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, али и широм Србије и Републике Српске. Сви они који дају крв, добиће улазницу за утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона – Црвена звезда – Пјуник, која је на програму у среду од 20 часова и 45 минута.

У претходној акцији која је одржана у мају, скупили смо 509 јединица крви и још једном показали да имамо велико звездашко и хумано срце. Ипак, сигурни смо да ће се звездаши овог пута одазвати у још већем броју и на тај начин обележити мали јубилеј ове акције, с обзиром да је 25. пут како се одржава. Сви они који на делу покажу хуманост, као вид награде, добиће улазницу и за прву европску утакмицу Црвене звезде ове сезоне. Акција ће се и овог пута осим на нашем стадиону одржати још и у Нишу, као и у чак 10 градова у Републици Српској, а термини су следећи:

1. август – Приједор, Градишка, Бања Лука, Бијељина, Требиње, Невесиње, Зворник, Власеница, Фоча, Добој
2. август – Ниш

Акција која се спроводи у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије биће још једна прилика да помогнемо онима којима је то потребно, а звездаши одувек показују да имају велико срце. Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

The post „Црвено-бела крв“ 1. и 2. августа appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment