Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Немања Милуновић се вратио кући!

Поуздани дефанзивац Немања Милуновић се вратио у Црвену звезду и потписао уговор на две године са нашим клубом уз могућност продужетка на још једну. Тако се миљеник звездаша вратио тамо где припада, у своју кућу, после годину дана.

Медијима се први обратио спортски директор Митар Мркела и пожелео Милуновићу добродошлицу.

Не треба много причати о Милуновићу, јер сам га већ представио пре неколико година. Свакако, биће велико појачање за Црвену звезду и за нашу одбрану. Познаје Дејана Станковића и неће му бити потребно дуго да се адаптира на оно што га чека у будућности. Милуновић је неко кога звездаши и свлачионица воле и као такав представља велико појачање за нас. Што се тиче прелазног рока, нисмо га завршили још увек. Задовољни смо оним што имамо, али желимо да се додатно појачамо и мислим да ћемо у блиској будућности то и учинити – почео је Мркела.

Ераковић није на продају до краја квалификација, а са Фалком ће се поново разговарати..

– Став око Ераковића је увек био јасан – не може да иде до краја квалификација, а стално нам стижу понуде за њега. Баш јуче смо једну озбиљну понуду одбили. Што се Фалка тиче, он је добио период да остане у Италији и нађе клуб за себе. Рок се приближава крају, тако да ћемо морати поново да разговарамо са њим, да видимо докле се стигло.

Говорио је Мркела и о ситуацији са бековима у српском фудбалу.

Тешко је рећи шта је проблем што се тиче бековских позиција. Радио сам седам година у ФСС с млађим селекцијама и генерацијама нисмо имали квалитетне бекове. Сви који радимо у фудбалу треба заједно да одговоримо на то питање и дођемо до решења. Бекове нема ни репрезентација Србије, тако да стање на тржишту што се тога тиче није добро. Када је реч о Звезди, ми на позицији десног бека имамо Гобељића, а на том месту могу да играју још неки играчи. Играо је Станковић, а у прошлости се често дешавало да играчи који играју на позицији централног везгног играча пређу на бека. Последњи примери за то су Милан Гајић и Михаило Ристић. Сада имамо решење више, када је реч о Црвеној звезди, може и Ераковић да игра ту позицију – закључио је наш спортски директор.

Ужелео се Милуновић своје Црвене звезде, било је то јасно као дан…

Не тако давно, седели смо овде, прошло је годину дана од тога, а лепо је поново бити са вама. Велика част и задовољство је чути лепе речи спортског директора Митра Мркеле, које за мене представљају нове мотиве и нову дозу одговорности. Знам која су очекивања стручног штаба, управе клуба, сваког звездаша и трудићу се и обећавам да ћу пробати да оправдам овако лепе речи. Позвао бих навијаче да дођу сутра на утакмицу са Раднком, а потом и у среду против Пјуника. У претходном мандату сам нон стоп говорио да ми фудбал играмо због навијача и емоција које нам пружају – почео је Милуновић.

Веома емотивно је Милуновић доживео повратак у Звезду.

– Изузетан је осећај. Тек када сам дошао на стадион, у просторије клуба и видео сву лепоту, вратила су ми се сећања и емоције које смо проживели. Још увек се нисам видео са саиграчима, али ускоро ћу. Импонује ми што су у причи око мог повратка били укључени сви у клубу, и спортски директор Митар Мркела, и шеф скаутинг службе Марко Марин, и шеф стручног штаба Дејан Станковић, и генерални директор Звездан Терзић. Лагао бих кад бих рекао да ми не импонује што су ме сви желели у клубу. Отишао сам пре годину дана, али сам се стално чуо са саиграчима и добро сам упућен у све, као да сам био ту све време. Желим да заједно наставимо Звездин пут.

Доласком Милуновића, Звезда добија на скок игри.

– Наравно да је скок игра један од главних мојих адута. Често се шалим са Катаијем и кажем да само он скаче од како сам ја отишао. Надам се његовим и Иванићевим асистенцијама, али и свих. Само нек асистирају, а ми ћемо да скачемо. Сваки играч воли да постигне гол, тако да бих желео да се врати моја ефикасност из године пре одласка. Пружићу максимум на терену и надам се да ће голови доћи, али примарни је задатак да се одбрани наша мрежа.

Потенцијални ривал Црвене звезде у четвртом колу квалификација за Лигу шампиона је турски Трабзон, који Милуновић добро познаје.

– Увек гледам ка следећем противнику и усмерен сам ка томе да идемо корак по корак. Ипак, Трабзон је добра екипа, имају сјајне индивидуалце, али нису непобедиви. Моје искуство из Турске показује да све екипе имају доста мана, да играју подељен фудбал на одбрану и напад. Трабзон има добар нападачки тандем, али и доста мана које можемо да искористимо. Генерално, турски фудбал је такав, много инвидуалног квалитета, али мањка тактике, дисциплине и физичке спреме. Лењи су играчи него у Србији и доста им је теже објаснии техничко-тактичке ствари које су у Европи кључне. Ипак, има добрих појединаца, и док физичка спрема дозволи, утакмица је неизвесна. До дељења долази у последњих 30 минута када и пада највише голова, јер се играју контра напади, с обзиром на то да има много брзих играча. Али занимиљива лига, пуна изненађења, свако са сваким може да игра.

Сачекао је Милуновића дрес са бројем 19, као да није ни одлазио.

– Кад сам разговарао око броја, мислио сам да је Букари узео 19, али сам после гледајући утакмицу видео да је променио на 11. Нисам га капарисао како каже Шиља Пешић, али битно је да је опет ту.

Црвена звезда има изузетно јаку дефанзивну линију, а Милуновићу то прија.

Импонује ми што ћу играти са таквим фудбалерима и свако би желео да буде у тандему са играчима као што су Драговић и Ераковић. Причао сам о Чупи, стално сам истицао да је реч о невероватном таленту и имао сам пуно поверење да ће то и да покаже. Изузетно је напредовао. Што се Драговића тиче, упознао сам га, јако добра особа, а на терену се доказао и пре Звезде. Стварно ће ми бити част да играм с њима – подвукао је Милуновић.

Немања Милуновић је рођен 31. маја 1989. године у Чачку. Прошао је омладинску школу Борца, да би и дебитовао за први тим, али је потом наредне две године провео на позајмиици у Младости из Лучана, за који је након тога и потписао. У иностранство се отиснуо 2015. године, после 150 утакмица и 12 голова у дресу Младости. Милуновићева наредна дестинација био је БАТЕ Борисов за који је одиграо 102 утакмице и постигао осам голова, те био један од најбољих дефанзиваца Лиге Европе утом периоду. Није то прошло незапажено код челника нашег клуба, па је Милуновић први пут за Црвену звезду потписао у децембру 2020. године. За наш клуб је у првом мандату одиграо 87 утакмица и постигао 10 голова, након чега је отишао у турски Алањаспор. Тамо је био стандардан и на 32 меча уписао гол, после чега је уследио повратак у Црвену звезду.

The post Немања Милуновић се вратио кући! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment