Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Пјуник 5:0 (3:0)

Сигуран европски старт за Црвену звезду и победа над Пјуником резултатом 5:0 у оквиру првог меча трећег кола квалификација за Лигу шампиона. Утакмицу је у потпуности обележио незаустављиви Осман Букари који је уписао хет-трик и за кога гости једноставно нису имали никакво решење, а још двојица новајлија погодила су мрежу ривала, реч је о Кингсу Кангви и Стефану Митровићу, чиме су изабраници Дејана Станковића остварили убедљиву победу и мирноћу пред реванш у Јерменији.

Црвена звезда – Пјуник 5:0 (3:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 40.456.

Судија: Артур Диаш (Португал).

Стрелци: Букари у 29, 44. и 70, Кангва у 33. и Митровић у 77. минуту.

Жути картони: Катаи, Драговић, Родић (Црвена звезда), Коваленко (Пјуник).

Црвени картон: Родић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Милуновић, Драговић, Родић, Кангва, Канга (од 76. Саного), Иванић (од 76. Митровић), Букари (од 76. Ибрахим), Катаи (од 67. Срнић), Пешић (од 69. Павков).

Резерве: Поповић, Станковић, Лековић, Гобељић, Саного, Срнић, Николић, Мустафа, Митровић, Охи, Павков.

Пјуник: Јурченко, Давиђан (од 46. Гонзалез), Гајић, Коваленко, Жунињо, Замбрано, Цоцијуц (од 88. Најарјан), Харутјуњан (од 66. Ненадовић), Дашјан, Јуричић (од 88. Младеновић), Отубањо (од 56. Радески).

Резерве: Бучнев, Најарјан, Младеновић, Авагјан, Радески, Гонзалез, Ауси, Ненадовић, Гарегињан.

Нови европски пут, Црвена звезда је започела пуним трибинама обојеним у црвено-бело, што значи да је акција навијача који су позивали да се на утакмицу дође у дресу, била и више него успешна.

Лопту у мрежи гостију смо видели већ у другом минуту. Повукао је Иванић контру, упослио Катаија, а он сјајним пасом пронашао Букарија који је погодио кроз ноге Јурченку. Славље на Маракани прекинула је интервенција из ВАР собе, после чега је гол поништен због минималног офсајда. Наставили су да нападају фудбалери Црвене звезде, а ударац Пешића главом у 13. минуту који је Јурченко успео да одбрани, наговестио је да пулени Дејана Станковића желе до брзог гола. Два врло опасна напада имали су фудбалери нашег тима у 17. минуту, али се поново истакао капитен гостију Јурченко. Комбиновали су Катаи и Букари, а хитроноги Гањанин је гађао даљи угао, међутим Јурченко је успео да одбани ногом, да би већ у наредном нападу и Иванић са неколико метара, додуше из изузетно тешке позиције под контактом са дефанзивцем, гађао право у чувара мреже Пјуника.

Бункер гостију пробијен је у 29. минуту када је Осман Букари показао колико је брз. Повукао је Катаи контру и послао лопту у простор, а Букари је првобитно био иза Замбрана, али онда је упалио „нитро“. Претрчао је везисту гостију, а потом и предриблао голмана Јурченка и послао лопту у мрежу за ерупцију одушевљења на Маракани. У 33. минуту, ВАР је ипак „пресудио“ у корист нашег клуба. Букари је одлично предриблао Жуниња, центрирао, Пешића су милиметри делили од тога да погоди, али је лопта пала право на главу Кингса Кангве који је рутински послао у мрежу. Упалио је „нитро“ Букари и у 44 минуту када га је Кангва проиграо, а брзоноги Гањанин протрчао по десном боку и погодио даљи угао, после чега су сви присутни на стадиону устали и аплаузом поздравили новог миљеника, који је као и асистент му, већ стигао да уђе у срце свих звездаша.

Наставио је Букари да прети и у другом полувремену, али је његов ударац из 48. минута добро блокирао Гајић. Гости су први пут запретили тек у 55. минуту када је Гонзалез, помало и неочекивано шутирао, те намучио Борјана, али наш капитен је увек на опрезу, чак и када нема превише посла. Чим је Станковић осетио умор код појединих играча, експресно је реаговао и на терен послао Срнића и Павкова уместо Катаија и Пешића. Ипак, ово је било вече Османа Букарија. Прихватио је Гањанин лопту у 70. минуту од Иванића на десном боку, видео да је Јурченко далеко од гол-линије и сјајно гађао ближи угао, за ерупцију одушевљења и спринт ка северу.

Наставио је гол Пјуника да „виси“ у ваздуху. Гађао је и Канга у 73. минуту са ивице казненог простора после неспретне реакције Жуниња, али је лопта завршила тик поред стативе. Станковић је наставио да реагује, па је шансу указао Саногу, Ибрахиму и Митровићу, а потоњи му је то на најбољи могући начин вратио. Играо се 77. минуту када је у Стефана Митровића ушао „дух“ идола му – Катаија. Прихватио је лопту на левом боку, чувара „варком“ тела послао у једну страну, наместио се и погодио даљи угао.

Нажалост, Црвена звезда је у 89. минуту остала са играчем мање, јер је Родић добио други жути картон. Ипак, може Дејан Станковић да буде задовољан великом залихом пред реванш у Јеревану који је на програму наредног уторка од 19 часова.

The post Црвена звезда – Пјуник 5:0 (3:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

5 comments

krvavi zvezdas-DE авг 4, 2022 at 01:15

5 KOMENTAR: SADA VAM KAZEM DA SE JAKO PLAŠIM ZA ZADNJE KOLO PROTIV MAKABIJA..IZUZETNO SU OPASNA EKIPA A NASA ODBRANA JE PRESLABA I SPORA

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2022 at 01:14

4 KOMENTAR:ZA BUKARIJA SAM REKAO POSLE PRVE TEKME I ODIGRANIH 2 MIN DA JE TO EXTRA IGRAČ KAKVOG NISMO IMALI..ZA KANGWU SAM REKAO POSLE 2MIN DA JE EXTRA IGRAČ..NEMA TU FILOZOFIJE KAO NIJE SE PRIVIKAO TREBA MU VREMENA..ILI ZNAS ILI NE ZNAŠ..JAKO PROSTO

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2022 at 01:11

3 KOMENTAR: SVE POHVALE ZA NAVIJAČE,BILI SU ZAISTA FENOMENALNI..KAPA DOLE

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2022 at 01:11

2 KOMENTAR: DA SE NE ZAVARAVAMO I MISLIMO DA SMO BAYERN,IPAK JE OVO EKIPA NIVOA SURDULICE..MENE BRINE ODBRANA I MORAMO DA PLATIMO DESNOG BEKA I 2mil € DA BI BILI SIGURNI SA KRILA

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2022 at 01:09

1 KOMENTAR:OVO JE ZVEZDA,OVO JE NAJBOLJI TIM POSLE BARIJA..POSLE 30g NAPOKON SU DOVEDA POJAČANJA I TO EXTRA

Reply

Leave a Comment