Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда на Маракани – 20:0!

Можда чак ни у историји нашег клуба, Црвена звезда није имала овако импозантан улазак у сезону. На четири утакмице на нашем стадиону остварили смо четири и више него убедљиве победе уз гол разлику 20:0, што значи да просечно када смо домаћини постижемо пет погодака, а с обзиром на то да је у свим мечевима на трибинама било много публике, јасно говори да и то представља велику мотивацију за изабранике Дејана Станковића.

Памтиће се дуго утакмица између Црвене звезде и Пјуника, јер како је „одзвањало“ на трибинама, ништа мање није „прштало“ ни на терену, а као производ добили смо дефиницију звездашке вечери. Фудбалска рапсодија Звезде, уз трибине обојене у црвено-бело, само су додатно поспешиле машту свих навијача о томе да би мушема поново могла да се затресе на центру Маракане. Ипак, до тога нас чека прво реванш у Јерменији, а потом, надамо се, и плеј-оф са бољим из дуела Макаби Хаифа – Аполон Лимасол. Хет-трик Османа Букарија и погоци Кингса Кангве и Стефана Митровића за коначних 5:0, на „турбо“ погон новајлија.

Претходно смо и у првенству уписали три убедљиве победе на Маракани. На отварању такмичарске године пао је нишки Раднички, а резултат је био 4:0 у корист нашег тима, када су се у стрелце уписали – Александар Катаи, Кингс Кангва, Милан Павков и Осман Букари. Потом смо са голом више победили Колубару, дакле на семафору је стајало 5:0, а реализатори слични као и на претходном мечу, јер су по два пута погодидли Катаи и Павков, док је првенац у сезони уписао Гелор Канга. Вратили смо „дуг“ Раднику и то са каматом, јер смо против екипе која нас је од свих Суперлигаша највише мучила у претходној сезони остварили победу од 6:0, најубедљивију у досадашњем делу сезону. Првенац је уписао Мирко Иванић, док су голгетерску серију потврдили – Кангва, Катаи, Павков, Букари и Канга.

Све у свему, када Звезда игра код куће, голови у мрежи противника су загарантовани. Одиграли смо и један меч на гостовању, где смо постигли „само“ два гола и савладали Младост резултатом 1:2.

Наредна утакмица Црвене звезде на Маракани биће против Вождовца, али тек за викенд после реванша у Јеревану који је на програму у уторак, 9. августа од 19 часова.

The post Звезда на Маракани – 20:0! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment