Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Трка Борјана и Родића

Актуелни првотимци Црвене звезде – Милан Борјан и Милан Родић су два фудбалера са највише европских наступа у историји нашег клуба, а такође су и једини у садашњем играчком кадру који су успели да уђу у „клуб 200“ по укупном броју наступа у дресу са омиљеним грбом. Без дилеме – синоними Звездиних успеха!

Неприкосновен је Милан Борјан који је мрежу нашег тима чувао на 66 европских утакмица и који је пропустио само један континентални сусрет од доласка у наш клуб и то принудно, када због корона вируса није могао да брани против Лудогореца у Разграду, у сезони за нама. Укупно 36 пута је бранио у Лиги шампиона (рачунајући и квалификације), а 30 пута је чувао мрежу у Лиги Европе, такође рачунајући и квалификације. У чак 25 наврата је у потпуности успео да сачува мрежу нашег тима, а с обзиром на то да је продужио уговор и да ће гол црвено-белих чувати до краја каријере, тешко је очекивати да ће га неко престићи, али…

За петама му је Милан Родић. Поуздани дефанзивац је у клуб стигао 2017. године и пуниh пет година дефилује крај леве аут-линије, а утисак свих звездаша је да је из сезоне у сезону бива све бољи. Он је наступио на укупно 57 утакмица, а забележио је и погодак прошле сезоне у мечу са Брагом. Гледајући такмичења, 34 пута је наступио у Лиги шампиона, а 23 у Лиги Европе. Интересантно је да су само он и Борјан из актуелног играчког кадра стигли до 200 наступа у дресу Црвене звезде рачунајући сва такмичења.

Иза њих је трећа Звездина звезда – Владимир Петровић Пижон са 50 европских наступа, али је и више него извесно да ће га ове сезоне на листи престићи и Марко Гобељић и Ел Фарду Бен.

Марко Гобељић је дрес Црвене звезде у европским такмичењима носио 48 пута, а погодио је једном, и то против ПСЖ-а, када је мрежу француског шампиона чувао један од најбољих голмана у историји фудбала – Ђиђи Буфон. Наступ мање је уписао Ел Фарду Бен, али је чак 15 пута погађао мрежу ривала, па је тиме постиао и најефикаснији странац када је реч о европским такмичењима у Звездином дресу, али је и на вечној листи стрелаца у континенталним такмичењима иза себе оставио Дарка Панчева (14 голова).

The post Трка Борјана и Родића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment