Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иракли Азаров у Звезди!

Талентовани леви бек из Грузије Иракли Азаров потписао је петогодишњи уговор са Црвеном звездом и у друштву нашег спортског директора Митра Мркеле представљен је на стадиону “Рајко Митић”.

Срећан сам због доласка у Црвену звезду и што сам постао део великог клуба. Урадићу све што је у мојој моћи, како на тренинзима, тако и на терену да тим освоји што више титула, те да наставимо да побеђујемо у Европи и првенству – почео је Азаров.

О величини Црвене звезде највише је разговарао са шефом наше скаутинг службе Марком Марином.

– Разговарао сам са много људи о Звезди, али истакао бих Марка Марина. Рекао ми је много тога о клубу, о навијачима, али већ сам знао да је Звезда велика и да има богату историју. Он је био фантастичан играч и драго ми је што смо имали прилику да разговарамо. Мислим да ћемо играти у Лиги шампиона, гледао сам Звездине утакмице и заиста играмо добро. Драго ми је што сам овде, мислим да је то одлична ствар за мене.

Добро је Азаров упознат са играчким кадром.

– Знам Звездине играче, знам Катаија, Родића, Кангву, скоро све… Имамо одличан тим и верујем да ће све бити добро у будућности. Морам да истакнем да су ме саиграчи заиста лепо дочекали и прихватили.

Верује талентовани Грузин да ће моћи много тога да научи од Родића.

– Родић је веома добар играч, одиграо је много утакмица у Звезди. Верујем да ћу много тога научити од њега, као и да ћемо сјајно сарађивати.

Срећан је што ће имати прилику да сарађује са Мистером.

– Упознат сам са играчком каријером Дејана Станковића. Био је велики фудбалер, а сад већ можемо да кажемо да је и феноменалан тренер. Желим да учим од њега и да упијам што више савета.

Наш спортски директор Митар Мркела био је изузетно задовољан због појачане конкуренције на позицији левог бека.

Ово је наше шесто појачање у прелазном року. Довели смо играча на месту левог бека, на дефицитарној позицији. Дуго смо тражили некога ко може да буде ротација у пару са Родићем и определили смо се за младог играча који је репрезентативац Грузије. Доста је напредовао у последњих годину дана и верујемо да ће тако наставити и у дресу Звезде. Другачија је опција у односу на Родића, карактерише га офанзивна игра, главни адути су му брзина, дриблинг, пас игра и центаршут, тако да ће наш стручни штаб имати могућност за једну другачију опцију на левом беку – почео је Мркела.

Изузетно је наш спортски директор задовољан наступима Црвене звезде у новој сезони.

– Чети утакмице у првнеству и против Пјуника смо одиграли веома добро. Показали смо другачију страну игре од оне коју смо имали протеклих година, те да смо захваљујући појачањима добили развнорсност у игри и у овом тренутку можемо на више начина да запретимо сваком противнику.

Открио је Мркела и који су наредни потези када је реч о трансферима.

Прелазни рок још није готов, а даљи потези зависе од одлазака – закључио је Мркела.

Иракли Азаров је рођен 21. фебруара 2002. године у Тбилисију, главном граду Грузије и прошао је све омладинске селекције локалног Динама. Већ са 17 година је заиграо у првом тиму и уписао 14 наступа, после чега је прешао у Динамо Батими. Тамо је две сезоне био стандардан крај леве аут линије и на 65 мечева постигао четири гола. Након што је прошао све млађе селекције националног тима, постао је незамењив шраф А репрезентације Грузије.

The post Иракли Азаров у Звезди! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment