Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Перфектни Иванић

Перфектно је можда тешка реч, али када неко у победи од 4:0 упише гол и три асистенције, онда нам дефинитивно сужава избор епитета којим можемо да га ословимо, а управо то је синоћ у утакмици са Вождовцем урадио Мирко Иванић, који од старта сезоне игра у задивљујућој форми.

Голеаде су нешто на шта су се навијачи Црвене звезде већ навикли, јер током претходних месец дана, од момента када је стартовала сезона, изабраници Дејана Станковића не знају да буду неефикасни. На седам утакмица постигнуто је 28 голова, што значи четири у просеку, уз само један примљен, а Мирко Иванић је синоћ наставио тамо где је стао. Наиме, везни фудбалер из Бачког Јарка је на шест утакмица уписао два гола и осам асистенција, што значи да је директно одговоран за 10 од 28 погодака, а индиректно у смислу тога да је од њега кренула нека акција, вероватно за много више.

Финиш претходне сезоне и улазак у „клуб 150“ када је реч о броју утакмица у дресу Црвене звезде, али и старт актуелне такмичарске године и постизање 50. гола, наговештава да Иванић крупним корацима „гази“ ка томе да буде у „животној форми“. Јер, Иванић је током читаве претходне такмичарске године уписао осам асистенција, а сада је то учинио на свега шест мечева. Такође, у сезони за нама је први креатор био Катаи са 13 пасова, а врло је извено да ће такав учинак врло брзо престићи везни фудбалер из Бачког Јарка. Ипак, много тежи тест ће имати када је реч о головима, јер их је у претходној такмичарској години постигао 24, али има још доста да се игра.

Оно што је такође посебно интересантно је Иванићева инспирисанот Вождовцем, јер је у претходних шест мечева против нашег синоћњег ривала постизао голове. Синоћ је то деловало баш у његовом стилу, нанизао је неколико играча по левом боку и у два наврата проиграо прво Пешића, а потом и Букарија. Када је реч о трећој асистенцији, доста му је помогао Срнић који је пресекао лопту и упослио га, а он је само „одложио“ за Бена, да би се потом и наградио голом те ставио тачку на меч.

The post Перфектни Иванић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment