Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кангини пројектили гарант европског успеха

Поново је Гелор Канга био мотор наше екипе у европском дуелу, а погодак за Звезду на стадиону „Семи Офер“ против екипе Макабија из Хаифе наговештава позитивне емоције пред реванш. Разоран ударац Канге са дистанце вас сигурно подсећа на Спарту, Краснодар или Лудогорец…

Финиш првог дела игре у Хаифи донео је Црвеној звезди други погодак на мечу, а он је био посао целокупног тимсог рада изабраника Дејана Станковића. Сјајна транзиција и убојит котранапад у режији Микра Иванића и Александра Пешића пренео је тежиште игре пред шеснаетерац домаћина. Одлагање лопте на десни бок за Букарија, омогућио је да фудбалерима Макабија да се довољно добро позиционирају како би затворили ударац ка голу, али то није омело брзоного Звездино крило. Феноменално је играч рођен у Гани приметио како се Канга придодаје нападу и одложио му повратни пас, а такве ситуације су просто посластица за перфектног шутера какав је Габонац. Отворио је стопало Канга и веома прецизном “ракетом” погодио мрежу противника, а парада Коена само је додатно улепшала погодак.

Целокупно дешавање на травнатој површини стадиона “Семи Офер” нас је подсетило на раније голове Гелора Канге су увек били весник великих успеха Звезде. Подсетимо се само Краснодара и оног невероватног шута са преко 30 метара, који је на крају био пресудан да се Црвена звезда пласира у Лигу Европе после десет година. Пре тога закуцавање лопте потпречку против Спарте из Прага, па гол Лудогорецу у групној фази Лиге Европе, када је наш тим био десеткован повредама. Нема сумње да када Канга постигне евро погодак Звезда направи нови искорак и успех у Европи. Није битно који формат такмичења је у питању, Канга је тај човек који у својим ногама носи посебну чаролију која када се испусти прави невероватна чуда, даје посебну снагу и гарантује успех нашег тима готово увек.

У викенду за нама легендардни фудбалер нашег клуба Недељко Милосављевић уручио је Канги симболичан дрес са бројем 150. – поводом јубиларног меча кретивног везисте у црвено-белом дресу. Тридесетједногодишњи фудбалер је постигао 28 голова за Црвену звезду, а од те цифре тешко можемо издвојити и сложити се који је гол лепши. Нема дилеме ни да “велике” утакмице дају посебан мотив везном играчу нашег тима, а у наредном периоду очекујемо дуеле са атрактивним противницима што нас све радује.

Први је на програму већ у уторак 23. августа, када ћемо дочекати Макаби на препуној Маракани у оквиру реванш меча плеј-офа за Лигу шампиона. Сви прижељкујемо голове, а Канга би могао поново да буде човек одлуке, као и на горе поменутим мечевима. Пред 55 хиљада људи на крцатом “Рајку Митићу”, очекује нас прави фудбалски спектакл. Наш 12. играч поново припрема сјајну кореографију где је идеја да север и југ буду обучени у беле мајице, а исток и запад у црвене. Улазнице су већ у продаји на благајнама нашег стадиона, као и онлајн путем, а интересовање за утакмицу је огромно, зато пожурите и обезбедите своје место на стадиону. Будите сведоци исписивања нових историјих успеха Црвене звезде, јер као што знамо – “што не може нико, можеш ти!”.

The post Кангини пројектили гарант европског успеха appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment