Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда против Јавора тражи повратак на победнички колосек!!!

Након болног неуспеха и елиминације у плеј-офу за Лигу Шампиона, где црвено-бели пред пуним трибинама нашег највећег стадиона нису успели да победе екипу Макабија из Хаифе са два гола разлике и тако се пласирају у најелитније клупско такмичење на Старом континенту, што је кулминирало данашњом неопозивом оставком шефа стручног штаба Дејана Станковића, црвено бели се окрећу новим изазовима у Моцарт Суперлиги Србије.
Где ће сутра од 20 часова и 30 минута, на стадиону ,,Рајко Митић” угостити екипу Јавора, предвођени новим шефом стручног штаба, младим Милошем Милојевићем који ће тако уписати свој деби као први тренер нашег клуба.

Након фудбалске рапсодије у првих седам утакмица ове сезоне и победа на свим ,,фронтовима” где су у домаћем првенству изгледали као казнена експедиција за објективно недорасле ривале, као и дупла победа у трећем колу квалификација за Лигу Шампиона, против шампиона Јерменије, екипе Пјуника, црвено-бели су доживели болно приземљење у плеј-офу за Лигу Шампиона, од стране израелског шампиона екипе Макабија из Хаифе.
Који је у двомечу са огромним улогом, изгледао компактније и физички спремније од фудбалера нашег клуба, па су тако сасвим заслужено изборили пласман у групну фазу Лиге Шампиона.
Док фудбалери нашег тима своју европску ,,одисеју” настављају у групи ,,Х” овогодишњег издања Лиге Европе, где ће у борби за ново ,,пролеће”одмерити снаге са екипама француског Монака, мађарског шампиона Ференцвароша, као и шампиона Турске, Трабзона.
У међувремену их очекују дуели против екипе Јавора, који је на програму сутра, као и вечити дерби протов екипе Партизана, који је на програму следеће Среде.
Управо ће сутрашњи дуел представљати нову ,,страницу” нашег клуба, пошто ће по први пут наш тим са клупе предводити нови тренер, Милош Милојевић, који је на клупи заменио досадашњег шефа стручног штаба Дејана Станковића.
Ово ће бити идеална прилика да се црвено-бели врате на победнички колосек и да преброде мини кризу у коју су упали, а и да Милојевић своју тренерску каријеру ,,отвори” победом на свом дебију као први тренер Црвене звезде.

Фудбалери Јавора претходну сезону провели су у Првој Лиги Србије, где су након само једне сезоне ван суперлигашког каравана успели да изборе повратак у друштво најбољих, тако што су заузели другу позицију на табели, са три бода мање од првопласиране екипе Младост ГАТ и бодом више од панчевачког Железничара.
Да би у новој сезони избегли борбу за опстанак, у редовима Ивањичана потрудили су се да у нову сезону уђу јачи него што су то били у претходне две, клуб су појачали млади голаман и доскорашњи првотимац ОФК Жаркова, Александар Вулић, Бубакари Дакуре се вратио у Ивањицу након само једне сезоне проведене у ТСЦ-у из Бачке Тополе, одакле је дошао и Дино Долмагић, док је репрезентативац Јамајке, Норман Кембел, стигао из екипе Чукаричког.
Из екипе Рада су стигли млади Александар Дељанин и Лука Гојковић, Петар Гигић из панчевачког Железничара, а Кристијан Тојчић из шабачке Мачве.
Милан Обрадовић је стигао из пољске Висле Плок, док је Марко Малетић у прошлој сезони наступао за холандски Топ Ос.
Да би списак досадашњих појачања заокружио Коста Јањић који је наступао за Слогу из Пожеге.
Док је Ивањицу напустило тринаест фудбалера.
Марко Јевремовић се преселио на Кипар, у редове Енозиса, Мирослав Маричић је задужио опрему екипе Младост ГАТ, док је времешни Обиора Одита, икона клуба из Ивањице прешао у Железничар из Панчева. Вања Звеканов је појачао мађарски Хеладас, Никола Димитријевић Смедерево, а млади Огњен Луковић и Бојан Јелић, прибојски ФАП.
Док су и даље без клуба Марко Момчиловић, Немања Лакић-Пешић, Дамир Кахриман, Мамаду Диата, Лука Радивојевић и Иван Јоковић.
Јавор је у првих седам кола остварио три победе, два ремија и два пораза, освојивши тако великих једанаест бодова, па сад заузима високу шесту позицију.
Сезону су отворили поразом на домаћем терену од вицешампиона, екипе Партизана која је славила са високих 4:0, мада је и поред тога Јавор имао своје шансе које није искористио.
Уследио је реми без голова у Бачкој Тополи, против екипе ТСЦ-а где су и домаћи и гости имали своје прилике које нису реализовали, па су на крају бодови подељени на равне части.
У трећем колу Јавор је дошао до прве победе у сезони.
На домаћем терену савладана је екипа Новог Пазара, са 2:1.
У једној изједначеној утакмици боље су се снашли домаћи фудбалери, који су славили головима Луке Гојковића и његовог имењака Луковића.
У следећем колу Јавор је гостовао код екипе Напретка у Крушевцу, где је био далеко бољи ривал, славивши са 4:2, головима повратника Бубакари Дакуреа, Луке Гојковића, Нормана Кембела, као и још једног новајлије, Петра Гигића, који је уписао и две асистенције на овом мечу.
Након тога Јавор је дочекао и великог ривала из прошле сезоне, екипу Младост ГАТ и у једној садржајној утакмици успео да слави са 2:1, головима Луке Луковића и Нормана Кембела.
У шестом колу уследио је реми у Суботици, против екипе Спартака, која иако је била бољи и конкретнији ривал, није успела да слави, па је меч завршен 2:2, голове за госте из Ивањице постигли су Петар Гигић и Елиомар.
Да би у седмом колу Јавор иако бољи и опаснији ривал на овом мечу, претрпео минималан пораз од екипе Радничког 1923.

Црвено-бели и екипа Јавора до сада су се сусрели 29 пута.
Црвена звезда је у дуелима са ивањичким суперлигашем забележила 22 победе, три ремија и само пет пута је била поражена уз гол разлику 56:19 у корист нашег тима. Последњи дуел против екипе Јавора одигран је у Ивањици 11. априла 2021. године. Славили су фудбалери нашег тима веома убедљиво са високих 5:1.
Голове за наш тим постигли су двоструки стрелац Александар Катаи, док су по једном мрежу противника погодили Немања Милуновић, Ел Фарду Бен и Филипо Фалко.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде након неуспеха у плеј-офу за Лигу  Шампиона, предвођени са клупе новим тренером Милошем Милојевићем, чија промоција је заказана сутра у 13 часова, настављају пут ка одбрани дупле круне.
Где ће против екипе Јавора гледати да остваре што ауторитативнију победу, како би подигли пољуљано самопоуздање и направили што лепшу увертиру пред предстојећи вечити дерби који је на програму идуће Среде на стадиону Југословенске Народне Армије.
Овим путем желимо да се захвалимо нашем сада већ бившем тренеру Дејану Станковићу, на фантастичним резултатима оствареним у претходне две и по године, 103 победе, три титуле, два национална купа, шеснаестина и осмина финала Лиге Европе и да му пожелимо све најбоље у даљој каријери.

Главни судија меча између Црвене звезде и Јавора биће Милош Милановић из Ћуприје. Помагаће му Милан Шутуловић (Нови Сад) и Стефан Војнић (Бољевац).
Четврти судија биће Дејан Трифковић, док је делегат меча Марко Јовановић.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Андрија Стојановић.

Директан пренос утакмице између Црвене звезде и екипе Јавора, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 20 часова и 30 минута.

Повезане вести

Leave a Comment