Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Kadetkinje za ponos crveno-bele porodice

Da se u Odbojkaškom klubu Crvena zvezda radi besprekorno jasno je ako se pogledaju rezultati mlađih kategorija. Ipak, jedna selekcija se posebno izdvaja, u crveno-beloj porodici iz Ljutice Bogdana.

Pod „komandom“ trenera Alme Bešlagić Dobričanin, inače diplomiranog profesora fakulteta za sport, kadetkinje Crvene zvezde osvojile su prvo mesto na Prvenstvu Srbije, a zlatom su se okitile i na Prvenstvu Beograda. Uspeh vredan pažnje obzirom da se na isti čekalo duže od decenije.

Tačno, posle dugo vremena imamo objedinjena prva mesta kadetkinja na Prvenstvu Srbije i Beograda. Ovo je veliki uspeh OK Crvene zvezde, ali i Odbojkaškog saveza Beograda. Nadam se da će naša deca privući pažnju selektora, odnosno da ćemo ih gledati u dresu neke od reprezentativnih selekcija. Trenutno nemamo nijedno dete, a iza nas je fantastična sezona – rekla je Alma Bešlagić Dobričanin.

Da u Zvezdi imaju kvalitet vredan pažnje dovoljno govori i odluka trenera seniorki Ratka Pavličevića, da tri igračice prebaci u najbolji tim.

-Tri igračice su privukle pažnju treneru Ratku Pavličeviću. Među seniorke prekomandovane su: Višnja Žigić, Lana Mijačić i Staša Stamenković. Sve imaju i brojne individualne nagrade u kadetsko-juniorskoj konkurenciji.

Kadetkinje su pripreme za novu sezonu počele još pre mesec dana. Prva faza priprema obavljena je u Beogradu i Kladovu, a sada sledi lepši deo rada, a to su utakmice.

Predstoje nam prijateljske utakmice, a pozvani smo i na dva turnira. Prvo ćemo igrati 24. septembra u Smederevu, turnir je za seniorske ekipe, a samo će Zvezda učestvovati sa mlađim igračicama. Zatim 1. oktobra putujemo u Republiku Srpsku. Tamo ćemo učestvovati na međunarodnom turniru, zajedno sa ekipama: Brčko, Bijeljina, Osijek, Zvijezda Obudovci i Orašje. Sve ekipe su superligaške, a mi ćemo i na ovaj turnir povesti juniorsko-kadetski tim. Zahvaljujemo se na pozivu ljudima iz Republike Srpske i radujemo se dolasku 1. oktobra – zaključila je Alma Bešlagić Dobričanin.

The post Kadetkinje za ponos crveno-bele porodice appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment