Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Crvena zvezda – Monako 0:1 (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi od ekipe Monaka rezultatom 0:1, u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope. Izabranici Miloša Milojevića su pokazali borbenost, pretili i napadali tokom većeg dela utakmice, ali je ipak nedostajalo malo sreće da crveno-beli izbore pozitivan rezultat.

Crvena zvezda – Monako 0:1 (0:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Gledalaca: 40.226.

Sudija: Harm Osmers (Nemačka).

Strelac: Embolo u 74. minutu.

Žuti kartoni: Dragović, Pešić, Milunović (Crvena zvezda), Badiašile, Minamino, Golovin (Monako).

Crvena zvezda: Borjan, Srnić (od 76. Nikolić), Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Sanogo (od 87. Kulibali), Kanga, Bukari, Katai (od 87. Mitrović), Pešić (od 54. Ben).

Rezerve: Vasiljević, Gobeljić, Pankov, Leković, Stanković, Nikolić, Kangva, Motika, Ibrahim, Ben, Mitrović, Kulibali.

Monako: Nubel, Vanderson, Disasi, Maripan, Badiašile, Enrike, Kamara, Fofana (od 57. Diata), Golovin (od 82. Jakobs), Minamino (od 57. Lukas), Ben Jeder (od 66. Embolo).

Rezerve: Didilon, Lukas, Jakobs, Matazo, Akliuče, Sar, Agilar, Diata, Embolo, Magasa, Martins, Okou.

Izabranici Miloša Milojevića su odlično ušli u utakmicu, nastojeći da mirnom pas igrom i napadima pre svega po stranama stvore opasniju priliku po gol. Prva ozbiljnija prilika pred golom gostiju viđena je u 10. minutu. Nakon dobrog dodavanja Kataija, Rodić je probio po levom boku i centrirao na prvu stativu, gde je najbliži lopti bio Pešić, ali uspeo je samo da je skrene glavom do Bukarija koji je izborio udarac iz ugla. Igralo se prilično otvoreno na obe strane, te su crveno-beli ponovo zapretili pet minuta kasnije. Sanogo je sjajno uposlio Kataija na levoj strani, a Zvezdina „desetka“ je dobro centrirala u peterac, međutim, čuvar mreže gostiju je uspeo da interveniše ispred Bukarija.

Igralo se malo smirenije u nastavku, a novo uzbuđenje viđeno je u 37. minutu. Bukari je primio loptu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor i pokušao da centirira, ali je Badišaile uspeo da ga izblokira i izbaci loptu u korner. Dobro je centrirao Kanga iz ugla na drugu stativu, Nubel nije uspeo da uhvati loptu, a Dragović nije stigao da reaguje onako kako je želeo, te je lopta završila pored leve stative. Najozbiljnija šansa u prvom poluvremenu viđena je u 43. minutu, nakon odlične kontre naših fudbalera. Kanga je dobro gurnuo loptu u prostor za Bukarija, a brzonogi napadač iz Gane je dobro istrčao kontra nappad, ušao u kazneni prostor i iskosa šutirao u bliži ugao, ali je Nubel nekako uspeo da interveniše i spreči promenu rezultata. Nekoliko trenutaka kasnije, i Milunović je šutirao glavom posle udarca iz ugla, ali je lopta završila levo od gola.

Nastavili su crveno-beli u odličnom ritmu i u drugom poluvremenu, nastojeći da smirenom igrom dođu do prednosti. Menjao je u 54. minutu Miloš Milojević, pa je umesto Pešića priliku dobio El Fardu Ben. Nizali su se napadi našeg tima, a dva minuta kasnije je malo falilo da se Kanga upiše u strelce. Izborio se za poziciju Gabonac i u svom stilu sa dvadesetak metara snažno „opalio“, ali je golman gostiju uz pomoć prečke uspeo da spreči promenu rezultata.

Nastavila se Zvezdina ofanziva, a u 61. minutu viđeno je još jedno veliko uzbuđenje. Rodić je oboren na levom boku, a glavni arbitar je dosudio slobodan udarac. Odgovornost je preuzeo Katai i lukavo gađao u prvi ugao, ali je čuvar mreže protivnika još jednom uspeo da interveniše i krajnjim naporima spreči da lopta završi u mreži. Zapretio je još jednom Katai u 71. minutu, kada se našao sam i sa dvadesetak metara snažno „pucao“, međutim lopta je završila preko gola. Ipak i pored dobre igre naših prvotimaca, Monako je uspeo da stigne do prednosti u 74. minutu, kada je Embolo bio precizan sa bele tačke.

Ostao je Ben na zemlji u 77. minutu, utisak je bio da je kontakt s Maripanom postojao, ali arbitar nije svirao jedanaesterac, iako je čitav stadion skočio na noge. U nadoknadi vremena, Milunović je dobro skočio posle kornera, ali je Nubel uspeo da odbrani. Pritiskali su naši prvotimci do poslednjeg minuta, ali se rezultat ipak nije promenio.

The post Crvena zvezda – Monako 0:1 (0:0) appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

5 comments

krvavi zvezdas-DE сеп 9, 2022 at 12:24

kad nema gobelje tu je srnela za penale..samo napred,polako ali sigurno tonemo..svakome je jasno da nismo ni za ovo takmičenje..ono treće gde su glodari je za nas po meri..lihtentajn,malta,luksenburg to je nas nivo

Reply
Dragan сеп 9, 2022 at 22:34

A trener…što uvodi dva špica u 89.minutu da pojača napad i eventualno izjednačimo u 90-om min.

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 10, 2022 at 12:47

ma cirkus brate,ovo nema veze sa ozbiljnim klubom

Reply
Vladimir1994 сеп 9, 2022 at 10:54

Kako je sve izgledalo u zadnje 2-3 utakmice ono sinoć i nije bilo tako loše. Evidentno je da Srnić uz svu želju nema ni približan kvalitet za Zvezdu. Hoće, gine, bori se, ali ne zna. I nije on zaslužio ni uvrede ni zvižduke već oni koji ga drže u klubu. Bekove nemamo (Rodić jeste sinoć odigrao dobro, ali adekvatnu zamenu nema), desnog nemamo, napad rasprodali zadnji dan prelaznog roka, a doveli neproverenog i nespremnog igrača..

Sve u svemu, bez ozbiljne kondicije, bekova, zadnjeg veznog i kvalitetnog špica, te na terenu sa nezainteresovanim Kataijem, bolje da ne osvojimo titulu jer nam se crno piše u Lš.

Terza i Mrkela da kupe prnje ako već na zimu te pozicije ne budu sređene!!

Reply
krvavi zvezdas-DE сеп 10, 2022 at 12:48

sve si lepo rekao..vidimo mi normalni navijači samo plaćenici i bitange sa severa ne vide jel u istu tikvu p.rde oko odele plene..pa to nije nikakva tajna

Reply

Leave a Comment